Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Εξεταστική με αυξημένα μέτρα προστασίας ζητούν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Στις 25 Ιανουαρίου ξεκινά η εξεταστική για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου της Χίου. Ωστόσο, με δεδομένο ότι η “Όμικρον” βρίσκεται σε έξαρση και τα κρούσματα συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται, εύλογα είναι τα ερωτήματα που δημιουργούνται από τους φοιτητές ως προς την ομαλή και εύρυθμη διεξαγωγή της εξεταστικής.

Αναφορικά με την χειμερινή εξεταστική περίοδο, που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, ο Γραμματέας Πόλης Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ. Χίου, Ανδρέας Παχνεβσκιϊ, μίλησε αποκλειστικά στο xiakoslaos.gr εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία του προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια όλων.

«Πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες που κάθε Πανεπιστημίου, καθώς διαφέρουν μεταξύ τους. Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου της Χίου έχουμε λίγες κτιριακές υποδομές», ζητώντας να υπάρξει μέριμνα προκειμένου να παραχωρηθούν περισσότερες αίθουσες με τη συνδρομή Περιφέρειας, Δήμου Χίου και τοπικών φορέων του νησιού.

Για τον παραπάνω λόγο οι οργανώσεις της Δ.Α.Π – Ν.Δ.Φ.Κ Αιγαίου έχουν καταθέσει ένα πλαίσιο προτάσεων προς υιοθέτηση στην Κεντρική Διοίκηση αναφορικά με την διεξαγωγή της επερχόμενης εξεταστικής στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα, ο Γραμματέας Πόλης Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ. Χίου επεσήμανε ότι έχουν ζητήσει να υπάρχει αυστηρή τήρηση της πληρότητας ανά αίθουσα ή αμφιθέατρο και όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με προτροπή της διοίκησης του Πανεπιστημίου για χρήση υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή ΚN95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας, καθώς και αυστηρό έλεγχο της ταυτοπροσωπίας κατά την διάρκεια  του ελέγχου πιστοποιητικών στις εισόδους των κτιρίων του  Πανεπιστημίου.

Παράλληλα, τόνισε πως είναι απαραίτητη η αύξηση των δρομολογίων – συγκοινωνιών από και προς το Πανεπιστήμιο, καθώς προβλέπεται μαζική μετακίνηση από και προς τις Ακαδημαϊκές Μονάδες την περίοδο της εξεταστικής. Επιπλέον, οι φοιτητές ζητούν αύξηση του προσωπικού που πραγματοποιεί τον έλεγχο πιστοποιητικών κατά την είσοδο τους στα κτίρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προς αποφυγήν πιθανού συνωστισμού και τέλος τακτικές εβδομαδιαίες απολυμάνσεις  σε κάθε χώρο της ακαδημαϊκής μονάδας.

«Η  σχολή πρέπει να διασφαλίσει για τους φοιτητές οι οποίοι έχουν νοσήσει και επομένως δεν μπορούν να δώσουν το μάθημά τους, ότι θα πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις του συγκεκριμένου μαθήματος σε δεύτερο χρόνο. Αλλά να γίνει η εξεταστική τους, με σωστό προγραμματισμό κι όχι ανακοινώσεις της τελευταίας στιγμής», καταλήγοντας ότι σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να αποδείξει πως μπορεί να κερδηθεί το στοίχημα της δια ζώσης εκπαίδευσης με ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement