Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Ένα μαγικό χειροποίητο πλεκτό Χριστουγεννιάτικο χωριό στήθηκε στα Θυμιανά – Φαντασμαγορική η αφή του δέντρου

Ρεπορτάζ: Μαρία Μ. Κάργα

 

Ένα Χριστουγεννιάτικο υπερθέαμα απόλαυσαν το απόγευμα της Κυριακής μικροί και μεγάλοι, στην Κεντρική πλατεία των Θυμιανών, μια συνδιοργάνωση της Κοινότητας Θυμιανών και του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Ομίλου Θυμιανών.

Αν και η θερμοκρασία είχε πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτοικοι του νησιού έσπευσαν να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων στο μοναδικό χωριό που είχε στηθεί στο κέντρο του χωριού.

Γυναίκες από το Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Όμιλο Θυμιανών (ΜΕΟΘ) έπλεξαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που μέσα στη βραδιά φωταγωγήθηκε με χιλιάδες λαμπάκια, φωτίζοντας όλα τα πολύχρωμα πλεκτά σχέδια που με τόση αγάπη πλέχτηκαν, για να δώσουν και πάλι φως και χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Από ένα χριστουγεννιάτικο χωριό δεν θα μπορούσε να λείπει ο πλεκτός Χιονάνθρωπος, καθώς και οι δύο πλεκτοί γενναίοι καρυοθραύστες.

Στο χωριό υπήρχε και εργαστήρι Χριστουγεννιάτικων κατασκευής, ενώ  οι μικροί φίλοι του χωριού μπορούσαν να στείλουν τα γράμματα τους στον αγαπημένο Άγιο Βασίλη, στο γραμματοκιβώτιο που υπήρχε εκεί. Οι μεγάλοι φίλοι του χωριού ζεστάθηκαν με το ζεστό κρασί που προσφέρονταν σε όποιον το επιθυμούσε, ενώ παράλληλα υπήρχαν δράσεις, όπως το παιδικό τμήμα της γυμναστικής του ΜΕΟΘ, που χόρεψε σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς.

 

Από το χριστουγεννιάτικο χωριό δεν λείπει και η μικρογραφία ενός από τα αξιοθέατα της περιοχής, η Βίγλα της Αγίας Ελένης. Η Κοινότητα Θυμιανών, μεταξύ άλλων, φρόντισε να χαρίσει σε όλους τους παρευρισκόμενους την ψευδαίσθηση του πλούσιου χιονιού με το τεχνητό χιόνι που έπεφτε από τον ουρανό και χάνονταν στον ουρανό, συμπληρώνοντας το όνειρο των Χριστουγέννων.

Παράλληλα, ο μάγος JoJo χάριζε στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς σε γονείς και παιδιά.

Το μαγικό σκηνικό συμπληρώθηκε με την αφή του Χριστουγεννιάτικου πλεκτού δέντρου, και με πολλά φαντασμαγορικά βεγγαλικά που φώτισαν τον ουρανό!

Το Χριστουγεννιάτικο πλεκτό χωριό θα παραμείνει στα Θυμιανά, ενώ παράλληλα ο ΜΕΟΘ διοργανώνει από τις 23 έως και τις 30 Δεκεμβρίου δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των δράσεων του ΜΕΟΘ:

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 17.00
• Χορεύουμε με το τμήμα Μουσικοκινητικής και Παιδικής γυμναστικής του Μ.Ε.Ο.Θ.
• Εργαστήρι «Γράμμα στον «Άη Βασίλη και ευχετήρια Κάρτα» με την Ευγενία Κώττη. (Πλατεία Καρουλίου ή κτήριο Μ.Ε.Ο.Θ)

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 17.00
«Ζωντανεύοντας παραμύθια των Χριστουγέννων», αφήγηση παραμυθιού και κατασκευές με τη Βάσω Κριτάκη .

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 17.00
« Χορεύοντας το 12ημερο» Παρουσίαση παραδοσιακών χορών και παιχνιδιών από τα παιδικά και εφηβικά τμήματα παραδοσιακού χορού του Μ.Ε.Ο.Θ

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 16.00
Εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακού καραβιού με την Τζούλη Ζερβούδη και τον Μιχάλη Γαλίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement