ΧΙΟΣ

Χίος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων αύριο στην Κεντρική Πλατεία «Βουνακίου»

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Στην Πανελλαδική κινητοποίηση η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου, τα Σωματεία Συνταξιούχων Ναυτικών Βροντάδου και Συκιάδας, και το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι συνταξιούχοι όλων των κλάδων και στο νησί της Χίου. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 10.30 π.μ. όλοι οι συνταξιούχοι θα συγκεντρωθούν στην Κεντρική Πλατεία «Βουνακίου», προκειμένου να στείλουν το δικό τους μήνυμα προς την κυβέρνηση για τις άδικες περικοπές στις συντάξεις τους, καθώς και για την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα ζωής των συνταξιούχων.

«Πανδημία δεν σημαίνει αμνησία» δήλωσαν οι συνταξιούχοι στη συνέντευξη που παραχώρησαν στα τοπικά μέσα, ο κ. Χρήστος Οικονόμου, η κα Νατάσσα Διακορώνα και ο κ. Στέλιος Κουμπιάς.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΕΦΚΑ, κ. Οικονόμου, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τους συνταξιούχους: «Δεν δεχόμαστε να μας φτάνουν στην εξαθλίωση, ενώ έχουμε πληρώσει με το παραπάνω τους κόπους μιας ζωής», συμπληρώνοντας ότι πρέπει να γίνουν άμεσα αυξήσεις στις συντάξεις, μιας που η ακρίβεια έχει οδηγήσει πολλούς στα όρια της φτώχειας.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΠΕΣ/ΝΑΤ Χίου, κ. Κουμπιάς, αναφέρθηκε κι εκείνος στις περικοπές των συντάξεων που γίνονται όλο και πιο συχνά, αλλά και για τη μη καταβολή των αναδρομικών: «Πολλά τα γιατί. Το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή είναι η υπερφορολόγηση των αναδρομικών που δόθηκαν πέρσι τον Οκτώβριο και ζητούν να τα πάρουν πίσω. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι με τόσο χαμηλές συντάξεις δεν μπορούν να ζήσουν», επεσήμανε.

Τέλος, η γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΕΦΚΑ, κα Διακορώνα  απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους δημότες να συμμετάσχουν κι εκείνοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας: «Όλοι μαζί ενωμένοι για να διεκδικήσουμε αυτά που μας έχουν αφαιρεθεί όλα αυτά τα χρόνια», κατέληξε.

Αναλυτικά τα αιτήματα της συγκέντρωσης:

– Προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

– Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης,

– Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη αφορολόγητα, αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.

-Να αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021.

-Να ενσωματωθούν όλα τα φάρμακα στη λίστα των φαρμάκων που γράφονται με συμμετοχή στους χαμηλοσυνταξιούχους, που μετά το κόψιμο του ΕΚΑΣ τους έχουν φέρει σε απόγνωση και στην φτωχοποίηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

Copyright © 2018-2021 xiakoslaos.gr

Exit mobile version