Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Χριστουγεννιάτικο δώρο για τους ασθενείς του νησιού η παράδοση του Τμήματος Ογκολογικής του Νοσοκομείου

Ρεπορτάζ: Μαρία Μ. Κάργα

Ένα ακόμα ζητούμενο για τη Χίο, φαίνεται ότι μπήκε πλέον σε τροχιά υλοποίησης. Για αρκετά χρόνια ασθενείς που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο, αναγκάζονταν να μεταβούν στην Αθήνα, ώστε να πραγματοποιήσουν τη νοσηλεία τους, καθώς στο Νοσοκομείο δεν υπήρχαν οι υποδομές για να ολοκληρώσουν τη θεραπεία τους. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα, οι ασθενείς εξυπηρετούνταν σε κοντέινερ που είχαν τοποθετηθεί στο προαύλιο του Νοσοκομείου. Την πρωτοβουλία για τη λύση του προβλήματος αυτού, έλαβε ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, κ. Μάρκος.

Οι εργασίες στο νέο Ογκολογικό Τμήμα εντατικοποιούνται από την Τεχνική Διεύθυνση του Νοσοκομείου, η οποία δίνει μεγάλο αγώνα για να αποπερατωθεί άμεσα το έργο. Ο xiakoslaos.gr βρέθηκε στο Νοσοκομείο, και συγκεκριμένα στο νέο αυτό τμήμα, διαπιστώνοντας τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από τους εργαζομένους, ώστε να παραδοθεί εντός των γιορτών στους ασθενείς.

Το νέο Τμήμα του Νοσοκομείου πρόκειται να καταλάβει 160 τετραγωνικά μέτρα καθαρό χώρο και 240 τετραγωνικά μέτρα (συμπεριλαμβανομένων και των διαδρόμων), όπου θα πραγματοποιούνται οι νοσηλείες. Οι ασθενείς που χρήζουν χημειοθεραπείας, θα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται από διαφορετικό νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ γίνονται προσπάθειες να υπάρχει και γιατρός ογκολόγος που θα τους περιθάλπει.

Ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, κ. Βενέτης δήλωσε αποκλειστικά στον « Χιακό Λαό» ότι «στόχος είναι παραδοθεί στις γιορτές, δηλαδή μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ώστε να μπορέσουν και οι ασθενείς να φύγουν από τα κοντέινερ όπου νοσηλεύονται. Ευελπιστούμε ότι με τα χρήματα που λάβαμε από τις δωρεές να τελειώσουμε εντός αυτού του διαστήματος».

Η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, κα Κανταράκη, επεσήμανε ότι το νέο αυτό Τμήμα «θα μπορεί να εξυπηρετεί ημερησίως δέκα ασθενείς, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για να έρθει ογκολόγος ιατρός. Αν ωστόσο δεν επιτευχθεί αυτή η προσπάθεια, οι ασθενείς θα επιβλέπονται από τους ίδιους τους γιατρούς που υπάρχουν έως σήμερα, δηλαδή παθολόγο, πνευμονολόγο και αιματολόγο. Είναι ένα Τμήμα ημερήσιας νοσηλείας, που σημαίνει ότι οι ασθενείς θα έρχονται το πρωί και θα φεύγουν με το εξιτήριό τους το μεσημέρι. Όπως είδατε εδώ, η Τεχνική Υπηρεσία έχει δώσει έναν αγώνα, και ειλικρινά μου φαίνεται απίστευτο όταν μου λένε ότι μέσα στις γιορτές θα είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε τον χώρο σε αυτούς τους ασθενείς που το έχουν τόσο πολύ ανάγκη.

Βέβαια, για αυτήν την επίσπευση των διαδικασιών, πέρα από το Νοσοκομείο, που ήταν ο κύριος φορέας που έχει συμβάλει, υπήρξαν και δωρητές, καθώς επίσης και η συνδρομή του Συλλόγου Καρκινοπαθών Χίου, που από την μεριά του βγήκε δημόσια και ζήτησε βοήθεια. Μέγιστη ήταν η βοήθεια του Μητροπολίτη κ. Μάρκου, ο οποίος πάντα με την σκέπη του, βοηθάει με έναν μαγικό τρόπο να γίνονται τα πράγματα πιο γρήγορα. Οπότε αισιοδοξούμε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αυτοί οι ασθενείς θα έχουν τον χώρο που τους αξίζει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement