Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Η Ταξική Ενότητα Οικοδόμων σχολιάζει την απεργοσπασία της πλειοψηφίας του Σωματείου Οικοδόμων

Η απόφαση της πλειοψηφίας του Σωματείου Οικοδόμων Χίου για μη συμμετοχή στην απεργία, είναι μεγάλο εμπόδιο για την οργάνωση του αγώνα μας. Δεν μας κάνει εντύπωση!

Η Ταξική Ενότητα Οικοδόμων Χίου έχει και στο παρελθόν αποκαλύψει το ρόλο της πλειοψηφίας του Σωματείου. Σε συνθήκες που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, η θέρμανση και η ενέργεια είναι ζητούμενο για τους μεροκαματιάρηδες συναδέλφους, που η οικοδομή γνωρίζει σχετική ανάπτυξη σε δουλειές, ανοίγει ο δρόμος με το ν. Χατζηδάκη να τσακιστεί κάθε εργατικό δικαίωμα αλλά και να ποινικοποιηθούν οι αγώνες. Σε αυτές τις συνθήκες, η πλειοψηφία του σωματείου επιλέγει τον αφοπλισμό και τη “σιγή νεκροταφείου” μέσω της απεργοσπασίας!

Πριν λίγο καιρό επανέφεραν πρόταση που φαίνεται πως μεθοδεύουν για να φύγει το σωματείο μας από την Ομοσπονδία Οικοδόμων και να ενταχθεί σε άλλη που ακολουθεί κατά γράμμα την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ. Φαίνεται πως αυτό είναι το πρόβλημά τους.

Σε ποια κατεύθυνση πρέπει να παλεύει το σωματείο; Εμείς τους απαντάμε ότι η γραμμή είναι μία: ή με το κεφάλαιο (που πάει σύσσωμη η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ) ή με τους εργάτες!
Οι οικοδόμοι στη Χίο χρειάζεται από τη σημερινή απεργοσπασία να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Ο νόμος Χατζηδάκη είναι στο χέρι μας να μείνει στα χαρτιά. Ενώνουμε τη φωνή μας με τα σωματεία και τις ομοσπονδίες σε όλη την Ελλάδα και στη Χίο, αγωνιζόμαστε ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα ξεπερνώντας τις δυνάμεις του συμβιβασμού.

Δίνουμε το παρόν την Παρασκευή το απόγευμα στις 18:00 στην πικετοφορία που καλεί το ντ Χίου της ΑΔΕΔΥ με άλλα σωματεία του νησιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου Πολλές φορές στο παρελθόν ήλθαμε αντιμέτωποι με το ζήτημα εξεύρεσης προσωρινής στέγης βραχείας διαμονής σε άστεγους (άπορους) πολίτες, οι οποίοι...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Φέρεται εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν, ὃτι τήν προσεχή Πέμπτην, 6ην Ὀκτωβρίου 2022, ἡ Ἐκκλησία μας ἑορτάζει τήν Ἱεράν Μνήμην τοῦ Ἁγίου Ἐνδόξου Ἀποστόλου Θωμᾶ ἐκ τῶν ιβ’. Εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Χίου, τήν Τετάρτην 5ην Ὀκτωβρίου ἐ.ἒ καὶ ὥραν 6,00 μ.μ. θὰ τελεσθῇ ὁ ἑόρτιος Ἑσπερινός, καί τήν ἐπαύριον, κυριώνυμον ἡμέραν τῆς ἑορτῆς, ἀπό ὥρας 7.00 π.μ. ὁ Ὄρθρος καὶ, ἐν συνεχείᾳ, ἡ Θεία Λειτουργία. Κατά τὰς Ἱεράς Ἀκολουθίας θά τίθεται πρὸς προσκύνησιν, ἀπότμημα τῶν ἱερῶν Λειψάνων τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Θωμᾶ, τό ὁποῖον φυλάσσεται εἰς τόν Ἱερόν ἡμῶν Ναόν. Παρακαλοῦνται οἱ εὐσεβεῖς χριστιανοί ὃπως προσέλθουν καὶ συμπροσευχηθοῦν. Λαμβάνονται ὃλα τά προβλεπόμετρα μέτρα διά την πανδημείαν τοῦ Κορωνοϊοῦ.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αν υπάρχει μια κατηγορία αυτοκινήτων που αντιστέκεται ακόμη στην επέλαση των SUV, αυτή είναι τα σουπερμίνι (segment B). Και είναι απόλυτα φυσιολογικό, αφού οι...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Την Παρασκευή 14ην Οκτωβρίου 2022,ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Καστέλλου εορτάζει μετά πάσης εκκλησιαστικής μεγαλοπρεπείας και λαμπρότητος, την ανάμνηση του παραδόξου θαύματος, όπερ εκτέλεσε...