Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Ο Σύλλογος ΕΕΑΣ Κοφινά Σήφι διοργανώνει καμπάνια στη «ΒΙΑ» κατά των γυναικών

Ο Σύλλογός μας ΕΕΑΣ Κοφινά Σήφι, ως ένας ενεργός κοινωνικός πυρήνας της Χίου, είδε με ευαισθησία τα συχνά περιστατικά κακοποίησης των γυναικών και αποφάσισε να ξεκινήσει μια καμπάνια ενάντια στην πάσης φύσεως «ΒΙΑ» που ασκείται σ’ αυτές.

Οι γυναίκες, λοιπόν, της ομάδας μας «Θεατρεργάτες Κοφιναίοι» έκαναν πρόσφατα μια φωτογράφιση, ντυμένες όλες στα κόκκινα μπροστά στο φακό του Μπάμπη Κοιλιάρη που επιμελήθηκε καλλιτεχνικά την παρουσίαση αυτή.

Στα φορέματα, επιλέχθηκε το κόκκινο χρώμα, γιατί συμβολίζει την βία αλλά και την αγάπη, τον έρωτα αλλά και το πάθος. Από την αισιόδοξή του πλευρά ως αναστάσιμο χρώμα οδηγεί στη ανάταση και την λύτρωση των πασχόντων από τα δεινά.

Σαν σύμβολο αυτής της δικής μας κίνησης επιλέχθηκε για το χρώμα της, «η Χιώτικη Λαλάδα» και σαν επισφράγισμα δημιουργήθηκε ένα υπέροχο κόσμημα με εγχάρακτο το σχήμα της από την Βασιλεία Βερβεράκη (Τεχνοτροπίες Βασιλεία) με την οποία θα συνεργαστούμε και στο μέλλον.

Με την κίνησή μας αυτή θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να αφυπνίσουμε τις συνειδήσεις, αφ’ ενός για να σταματήσει η βία και αφ’ εταίρου οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα να βρουν συμπαραστάτες και να οδηγηθούν στον αρμόδιο φορέα που θα τις συμβουλεύσει και θα τις περιθάλψει.

Γι’ αυτό, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών που λειτουργεί στο Δήμο Χίου, μόλις το πληροφορήθηκε, αγκάλιασε την πρωτοβουλία του συλλόγου μας και στέκεται δίπλα μας, έτοιμο να κατευθύνει κατάλληλα όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία.

Βίντεο: https://fb.watch/8nQsO7XqHJ/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

Advertisement