Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Μεγάλο παιχνίδι των Προσκόπων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση

Το 2021 το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τον αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία και διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχουμε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Χίου με τη συνδιοργάνωση ενός μεγάλου παιχνιδιού με θέμα τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση.

Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την ιστορία της Ελληνικής επανάστασης και την συμμετοχή της Χίου σε αυτή.

Το μεγάλο παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά ΣΤ’ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Οκτώβρη 2021 από τις 9.30 έως τις 13.30. Το σημείο εκκίνησης θα είναι το Μπούρτζι, όπου θα αποβιβαστούν οι Ήρωες του ’21 από τις ναυτοπροσκοπικές λέμβους. Εκεί τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες και θα ξεκινήσει το μεγάλο παιχνίδι με σταθμούς σε σημεία ιστορικής σημασίας της πόλης, όπως η μαρμαρένια βρύση, το παλατάκι Ιουστινιάνη κλπ καλύπτοντας την περιοχές του Κάστρου, έως το λιμάνι, το ναυτικό μουσείο, την Απλωταριά και τον Κήπο. Τα παιδιά θα κινούνται με συνοδεία ενήλικων εθελοντών.

Η ολοκλήρωση του παιχνιδιού θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Βουνακίου, όπου και θα φτάσουν όλες οι ομάδες αφού έχουν συλλέξει κομμάτια παζλ. Απώτερος στόχος θα είναι η συμπλήρωση του παζλ με θέμα την Ελληνική Επανάσταση.

Επισυνάπτουμε την αφίσα του παιχνιδιού και την αντίστοιχη κάρτα καθώς και τον σύνδεσμο για την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής:

https://forms.gle/FB9SX3Qxae4VndFd9

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία – διευκρίνιση παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την κα Ελένη Γιαννούμη, Έφορο κλάδου Λυκοπούλων, στο τηλέφωνο 693 690 6246.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΕΛΛΑΔΑ

Η επανάσταση του 1821, αποτελεί προϊόν μιας μακράς πορείας των πολλών και διαφορετικών δυνάμεων, κινήσεων, του Ελληνισμού προς μία επαναστατική πορεία. Για τα κεντρικά...

Advertisement