ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρεμιέρα για το CX-90, το νέο μεγάλο SUV της Mazda

Η Mazda παρουσίασε επίσημα το ολοκαίνουριο Mazda CX-90, το νέο μεγάλο SUV που απευθύνεται πρωτίστως στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. Σχεδιαστικά, το CX-90 χαρακτηρίζεται επιβλητικό, με λιτές γραμμές και δυναμικές λεπτομέρειες όπως η χαρακτηριστική μάσκα εμπρός και οι τροχοί 21’’.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο εσωτερικό που υπόσχεται μεγάλους χώρους και πολυτελή υλικά και εξοπλισμό. Το CX-90 διαθέτει και τρίτη σειρά καθισμάτων η οποία έχει σχεδιαστεί για τρεις θέσεις και είναι εξοπλισμένη με δικούς της αεραγωγούς κλιματισμού.

Ξεχωρίζουν ακόμη η μεγάλη οθόνη 12,3’’ για το infotainment, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η λειτουργία See-Through View που βοηθά στο παρκάρισμα.

Για την κίνηση του τετρακίνητου SUV η Mazda προσφέρει έναν νέο turbo εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα 3,3 λίτρων με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt (MHEV), καθώς και ένα plug-in υβριδικό σύστημα e-SKYACTIV PHEV με τετρακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων, ηλεκτρικό κινητήρα και μπαταρία 17,8 kWh.

Η απόδοση των δύο μοτέρ είναι 345 και 330 ίπποι αντίστοιχα, που μεταδίδονται πρώτα στους πίσω τροχούς και έπειτα και στους εμπρός, αναλόγως των αναγκών πρόσφυσης.

Το CX-90, όπως και το CX-70, δεν θα εισαχθεί στην ευρωπαϊκή αγορά. Για την από εδώ πλευρά του Ατλαντικού, η Mazda προορίζει το άρτι αφιχθέν CX-60 και το μεγαλύτερο CX-80.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

Copyright © 2018-2021 xiakoslaos.gr

Exit mobile version