Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τα 5 Ιδιαίτερα Σπορ Μοντέλα που παρουσιάστηκαν τον Σεπτέμβριο

Εξηλεκτρισμένα ή μη, για πολλούς ή για λίγους: Αυτά τα πέντε σπορ νέα μοντέλα έκαναν επίσημη πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο και μας τράβηξαν το ενδιαφέρον. Δείτε τα παρακάτω και πατήστε στα σχετικά links για να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες.

BMW XM

Με την XM η Βαυαρική φίρμα γιορτάζει τα 50 χρόνια του τμήματος BMW M GmbH. Το νέο σπορ SUV θα είναι αποκλειστικά “Μ”, δεν θα υπάρξουν δηλαδή πιο ήπιες εκδόσεις, και αποτελεί το δεύτερο αυθύπαρκτο μοντέλο “Μ” μετά την Μ1 του 1977. Είναι παράλληλα το ισχυρότερο αλλά και το πρώτο Plug-in Hybrid μοντέλο της BMW M GmbH. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 653 ίππους και τα 800 Nm ροπής, με τις επιδόσεις να είναι εκρηκτικές: 0-100 km/h σε 4,3’’ και τελική ταχύτητα περιορισμένη στα 270 km/h. Το φθινόπωρο του 2023 θα λανσαριστεί μια ακόμη πιο ισχυρή έκδοση της XM, η LABEL RED, στην οποία η απόδοση θα είναι ακόμη πιο υψηλή φτάνοντας τους 748 ίππους και τα 1.000 Nm ροπής.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη νέα BMW XM.

Ferrari Purosangue

Το πρώτο SUV στην ιστορία της παρουσίασε αυτό το μήνα η Ferrari. Παρότι οι Ιταλοί δεν αποκαλούν την Purosangue ως SUV αλλά ως 4θυρο και 4θέσιο οικογενειακό μοντέλο, δεν παύει να είναι αυτό ακριβώς που δηλώνουν τα 185 mm απόστασης από το έδαφος. Την κίνηση στους τέσσερις τροχούς δίνει ένας V12 6,5 λίτρων και 725 ίππων μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Παρότι η τιμή ξεκινά από τα 390.000 ευρώ (στην ιταλική αγορά), η ζήτηση έχει ήδη χτυπήσει κόκκινο αναγκάζοντας τους Ιταλούς να μελετούν το ενδεχόμενο να σταματήσουν να δέχονται – έστω και προσωρινά – νέες παραγγελίες!

Μάθετε εδώ περισσότερα για την Ferrari Purosangue.

Ford Mustang

Η νέα, έβδομη γενιά του εμβληματικού μοντέλου της Ford δίνει σύμφωνα με τους δημιουργούς του έμφαση στην οδηγική ευχαρίστηση και έχει έναν δυνατότερο V8 κινητήρα 5,0 λίτρων, αλλά και μια νέα έκδοση Dark Horse που είναι η πιο “ετοιμοπόλεμη” για χρήση σε πίστα ατμοσφαιρική Mustang που κατασκευάστηκε ποτέ. Τα στοιχεία απόδοσης του νέου μοτέρ παραμένουν, ωστόσο, άγνωστα καθώς η Ford δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα τις σχετικές πληροφορίες. Η αποκάλυψη της ολοκαίνουριας Mustang Coupe & Cabrio έγινε στο Ντιτρόιτ, με το λανσάρισμά της στην αγορά να προγραμματίζεται για το 2023.

Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τη νέα Ford Mustang.

Mercedes-AMG C63 S E Performance

Με υβριδική τεχνολογία από τη Formula 1, τον ισχυρότερο τετρακύλινδρο κινητήρα στον κόσμο και δυνατότητα να φορτίζει στην πρίζα, η νέα C63 S E Performance ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της AMG. Το Plug-in Hybrid σύστημα κίνησης αποδίδει συνολικά 680 ίππους και 1.020 Nm ροπής, δίνοντας εκρηκτικές επιδόσεις: 0-100 km/h σε 3,4’’ και τελική ταχύτητα περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 280 km/h με το προαιρετικό πακέτο AMG Driver’s Package. Τέλος, το υβριδικό σύστημα κίνησης επενεργεί και στο κράτημα, ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεσή του 8 προγράμματα οδήγησης AMG.

Διαβάστε εδώ τα πάντα για τη νέα Mercedes-AMG C63 S E Performance.

Opel Astra Gse

Η Opel αποκάλυψε τα Astra GSe και Astra Sports Tourer GSe με τεχνολογία Plug-in Hybrid, τα οποία λανσάρουν τη νέα γκάμα σπορ ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Γερμανικής μάρκας. Το υβριδικό σύστημα αποδίδει 225 ίππους, ενώ σύμφωνα με την Opel έχει δοθεί έμφαση στον σπορ χαρακτήρα, τόσο σε εμφάνιση όσο και στην οδήγηση. Εξαιρετικά χαμηλή είναι η μέση κατανάλωση καυσίμου: 1,1-1,2 l/100 km, με τις εκπομπές CO2 να είναι αντίστοιχα 25-26 g/km.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τα νέα Opel Astra GSe και Astra Sports Tourer Gse.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement