Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αυτό είναι το ανανεωμένο Kia XCeed – Στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο από 24.690 €

Το Kia XCeed ανανεώθηκε σε εξωτερική σχεδίαση και στο εσωτερικό, απέκτησε ένα νέο επιπέδο εξοπλισμού GT-line και προσφέρεται με μια ευρεία γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει ήπια υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις καθώς και εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Το νέο μοντέλο αναμένεται στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο, ενώ είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία με τιμή από 24.690 €. Όπως και τα άλλα μοντέλα της γκάμας του Ceed, έτσι και το νέο XCeed θα κατασκευάζεται στις εργοστάσιο της Kia στη Ζιλίνα της Σλοβακίας και θα συνοδεύεται από την εργοστασιακή εγγύηση των 7 ετών (ή 150.000 km) της κορεατικής μάρκας.

Μοντέρνο και πρακτικό crossover

Κομψό, εκφραστικό και μοντέρνο, το νέο Kia XCeed βασίζεται στην εμβληματική σχεδίαση του προκατόχου του, που είναι δημιουργία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σχεδίασης της μάρκας στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Το νέο Kia XCeed διαθέτει νέους προβολείς LED, επανασχεδιασμένη μάσκα, εμπρός προφυλακτήρα και σχεδίαση αεραγωγών. Νέες είναι και οι ζάντες ελαφρού κράματος (16-18 ιντσών), ενώ στο πίσω μέρος οι στοχευμένες βελτιώσεις περιλαμβάνουν φώτα LED με μια λεπτή φωτεινή υπογραφή και ένα νέο διαχύτη με γυαλιστερή ποδιά.

Η έντονα κεκλιμένη γραμμή της οροφής που οδηγεί στην έντονη γωνία της πόρτας του χώρου αποσκευών συνεχίζει να ενισχύει τη δυναμική εμφάνιση του XCeed που μοιάζει με κουπέ. Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι 172 mm με τροχούς 16 ιντσών και 184 mm με τροχούς 18 ιντσών.

Νέα έκδοση GT-Line

Το επίπεδο εξοπλισμού GT-Line διαθέτει μια σειρά από σπορ πινελιές που το διαφοροποιούν από το στάνταρ μοντέλο. Η ιδιαίτερη σχεδίαση της μάσκας tiger nose χαρακτηρίζει το εμπρός μέρος, ενώ η σπορτίφ κάτω εισαγωγή αέρα σε συνδυασμό με το σχεδιασμό του προφυλακτήρα προσθέτουν μια πιο επιθετική εμφάνιση στο εμπρός μέρος.

Οι «αεροκουρτίνες» σε σκούρο χρώμιο βοηθούν τη ροή αέρα στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου για μείωση της οπισθέλκουσας και βελτίωση της αεροδυναμικής. Στο πίσω μέρος τα εντυπωσιακά νέα εξαγωνικά φώτα LED και ένας σπόρ διαχύτης στο χρώμα του αμαξώματος ολοκληρώνουν την ανανεωμένη εικόνα του μοντέλου και διαχωρίζουν το XCeed GT-Line από οποιοδήποτε άλλο στο δρόμο.

Το νέο μοντέλο διαθέτει κομψές ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, ενώ τα μαρσπιέ στο χρώμα του αμαξώματος, οι γυαλιστερές μαύρες ράγες οροφής και οι αντίστοιχοι καθρέφτες ενισχύουν κι άλλο τη δυναμική εμφάνισή του.

Το νέο Kia XCeed θα διατίθεται με συνολικά 12 χρώματα αμαξώματος ανάλογα με τις προδιαγραφές, συμπεριλαμβανομένων τριών νέων ιδιαίτερων χρωμάτων, των Lemon Splash, Celadon Spirit Green και Yuca Steel Grey.

Ευρύχωρο εσωτερικό με premium αύρα

Το ανανεωμένο XCeed διαθέτει νέα γραφικά για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων Supervision των 12,3 ιντσών, που μπορούν να συνδεθούν με τα προγράμματα οδήγησης (Drive Modes) του αυτοκινήτου. Υπάρχουν ακόμη ένα γυαλιστερό μαύρο πλαίσιο του επιλογέα ταχυτήτων και ένας νέος εσωτερικός καθρέφτης με λεπτό πλαίσιο που βελτιώνει τόσο την εμφάνιση όσο και τη λειτουργικότητα.

Η «αιωρούμενη» οθόνη αφής του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας ξεχωρίζει από το ταμπλό. Ανάλογα με τις προδιαγραφές της κάθε έκδοσης, υπάρχουν διαθέσιμες μια οθόνη 5,0 ιντσών, μια οθόνη αφής 8,0 ιντσών με ασύρματη σύνδεση Android Auto και Apple CarPlay, ή το σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής 10,25 ιντσών που επιτρέπει τη σύνδεση δύο κινητών συσκευών ταυτόχρονα.

Στο κάτω μέρος του ταμπλό υπάρχουν μπουτόν, επιλογείς και διακόπτες αφής για τον έλεγχο της έντασης του ήχου, της θέρμανσης και του εξαερισμού. Από πλευράς διάταξης και λειτουργικότητας, τα χειριστήρια αυτά έχουν επανασχεδιαστεί για να βελτιώσουν την εργονομία.

Η κεντρική κονσόλα του νέου Kia XCeed παραμένει ελαφρώς προσανατολισμένη προς τον οδηγό, όπως και τα πιο ψηλά τοποθετημένα καθίσματα σε σχέση με ένα συμβατικό hatchback που προσφέρουν καλύτερη θέαση του δρόμου μπροστά.

Το εσωτερικό διαθέτει επίσης προσεγμένα υλικά απαλής αφής, ενώ το διακοσμητικό από σατινέ χρώμιο στο ταμπλό δημιουργεί μια εκλεπτυσμένη, πολυτελή ατμόσφαιρα. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ επενδύσεων από ύφασμα, σουέτ, συνθετικό δέρμα ή γνήσιο δέρμα για τα καθίσματα.

Στην έκδοση GT-Line το εσωτερικό διαθέτει πολλές βελτιώσεις που ταιριάζουν με τη σπορ αίσθηση του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένου του τιμονιού “D-cut” με το ίσιο κάτω μέρος, μαύρη οροφή, έναν επιλογέα ταχυτήτων επενδυμένο με διάτρητο δέρμα καθώς και καθίσματα με ειδική σχεδίαση GT-Line.

Με συνολικό μήκος 4,4 m, το νέο XCeed διαθέτει άνετους χώρους για τους εμπρός και τους πίσω επιβάτες. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει τα 426 λίτρα, ενώ με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα, αυξάνεται στα 1.378 λίτρα.

Η πρακτικότητα ενισχύεται χάρη στα αναδιπλούμενα καθίσματα σε ποσοστό 40:20:40, μια ηλεκτρικά ανοιγόμενη πίσω πόρτα με ρύθμιση ύψους και ένα δάπεδο αποσκευών δύο θέσεων που μπορεί να μετακινηθεί προς τα πάνω ή προς τα κάτω για να παρέχει είτε περισσότερο χώρο είτε έναν κρυφό αποθηκευτικό χώρο από κάτω.

Ευρεία γκάμα κινητήρων βενζίνης, diesel και hybrid

Το νέο Kia XCeed εφοδιάζεται με μια ευρεία και αποδοτική γκάμα κινητήρων που αποτελείται από τις εξής επιλογές:

  • 1.5 T-GDi (turbo βενζίνης) με 160 ίππους, 253 Nm ροπής, μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.
  • 1.5 T-GDi MHEV (turbo βενζίνης) με ήπιο υβριδικό σύστημα 48-volt, 160 ίππους, 253 Nm ροπής, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μηχανικό κιβώτιο iMT 6 σχέσεων.
  • 1.5 T-GDi MHEV 7DCT (turbo βενζίνης) με ήπιο υβριδικό σύστημα 48-volt, 160 ίππους, 253 Nm ροπής, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων 7DCT .
  • 1.6 T-GDi 7DCT (turbo βενζίνης) με 204 ίππους και 265 Nm ροπής, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων 7DCT και 0-100 km/h σε 7,5’’.
  • 1.6 Diesel MHEV (turbo diesel) με ήπιο υβριδικό σύστημα 48-volt, 136 ίππους, 280 Nm ροπής και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μηχανικό κιβώτιο iMT 6 σχέσεων.
  • 1.6 Diesel MHEV 7DCT (turbo diesel με ήπιο υβριδικό σύστημα 48-volt) με 136 ίππους, 320 Nm ροπής και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων 7DCT.
  • 1.6 P-HEV 6DCT με σύστημα Plug-in Hybrid, κινητήρα βενζίνης 141 ίππων και 265 Nm ροπής, ηλεκτροκινητήρα 44,5 kW, μπαταρία λιθίου-πολυμερούς 8,9 kWh και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων 6DCT.

Το σύστημα MHEV αντλεί ενέργεια από μία συμπαγή μπαταρία ιόντων λιθίου 48 volt και συνεργάζεται με το έξυπνο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων iMT, το οποίο είναι πλήρως ηλεκτρονικά ελεγχόμενο και είναι ενσωματωμένο άψογα με το σύστημα μετάδοσης κίνησης EcoDynamics+.

Το σύστημα iMT συνεργάζεται με το Mild-Hybrid Starter-Generator (MHSG) για να απενεργοποιεί τον κινητήρα όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιείται. Στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα “Eco”, το σύστημα επιτρέπει περιστασιακά το “σβήσιμο” του κινητήρα σε ταχύτητες έως και 125 km/h και τον ενεργοποιεί όταν ο οδηγός πατάει ξανά το πεντάλ του γκαζιού, του φρένου ή του συμπλέκτη.

H plug-in υβριδική έκδοση PHEV συνδυάζει μια μπαταρία λιθίου-πολυμερούς 8,9 kWh με έναν ηλεκτροκινητήρα 44,5 kW και έναν τετρακύλινδρο 1.6 GDI κινητήρα της σειράς “Kappa”. Σε συνδυασμό με ένα αυτόματο εξατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (6DCT), το PHEV αποδίδει έως και 141 ίππους και 265 Nm στους μπροστινούς τροχούς, ενώ οι οδηγοί θα επωφεληθούν από μια πλήρως ηλεκτρική αυτονομία 48 χιλιομέτρων που αντιστοιχεί σε 60 χιλιόμετρα οδήγησης στην πόλη. Κάτι που θα επιτρέψει στους οδηγούς να ολοκληρώσουν το μεγαλύτερο μέρος των καθημερινών μετακινήσεων αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Ευχάριστη και ασφαλής οδική συμπεριφορά

Στην οδήγηση, και παρά το αυξημένο ύψος του, το νέο XCeed έχει σχεδιαστεί για να είναι απολαυστικό με σπορ χαρακτήρα. Διαθέτει υδραυλικά stoppers στα μπροστινά αμορτισέρ, ενώ η μελετημένη ανάρτηση συμβάλλει στην καλύτερη απόκριση του συστήματος διεύθυνσης και στον βελτιωμένο συνολικό έλεγχο του αμαξώματος. Συγκεκριμένα, τα ελατήρια του XCeed είναι 7% πιο μαλακά μπροστά και 4% πιο μαλακά πίσω για μεγαλύτερη άνεση και σταθερότητα σε όλες τις συνθήκες.

Η νέα χαρτογράφηση του συστήματος διεύθυνσης προσφέρει αμεσότερη πληροφόρηση ώστε οι οδηγοί να μπορούν να έχουν ακριβέστερο έλεγχο. Το μέγεθος της υποβοήθησης που παρέχεται από το μοτέρ του συστήματος διεύθυνσης προσφέρει μία ελαφρύτερη αίσθηση για πιο άνετες διαδρομές στις χαμηλές ταχύτητες.

Το σύστημα Drive Mode Select της Kia προσφέρει τα προγράμματα κίνησης «Eco», «Normal» και «Sport» και επιτρέπει στους οδηγούς να επιλέγουν ανάλογα, την οδηγική εμπειρία που θέλουν προσαρμόζοντας το βάρος του τιμονιού, την απόκριση του πεντάλ του γκαζιού και – για μοντέλα εξοπλισμένα με αυτόματο κιβώτιο- το διάσημα αλλαγών των σχέσεων.

Το νέο Kia XCeed περιλαμβάνει επίσης μια ευρεία γκάμα τεχνολογιών και ενεργητικών συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού για την απόλυτη ηρεμία και προστασία. Ανάμεσά τους και τα παρακάτω συστήματα:

  • Smart Cruise Control (SCC): αναβαθμίζεται με την προσθήκη της λειτουργίας που σχετίζεται με την πλοήγηση. Το SCC με τη βοήθεια πλοήγησης (NSCC) επωφελείται από τη λειτουργία Auto-set που προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του XCeed κατά το «ρολάρισμα» σύμφωνα με τα όρια που έχουν οριστεί και σύμφωνα με τα δεδομένα του συστήματος πλοήγησης.
    Μια πρόσθετη εξέλιξη του NSCC που υπάρχει στο νέο XCeed είναι η λειτουργία Curve (NSCC-C), η οποία χρησιμοποιεί τα δεδομένα πλοήγησης για να προβλέψει μια επερχόμενη στροφή. Στη συνέχεια και εφόσον χρειαστεί το σύστημα μειώνει την ταχύτητα για ασφαλή πέρασμα και κατόπιν επιστρέφει στο προκαθορισμένη ταχύτητα.
  • Προειδοποίηση Εμπρόσθιας Σύγκρουσης με ανίχνευση αυτοκινήτου και πεζών.
  • Vehicle Stability Management: Βοηθά στη σταθερότητα κατά το φρενάρισμα και στις στροφές μέσω του συστήματος Ελέγχου Ευστάθειας (ESC).
  • Σύστημα υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης (BCA), που συνεργάζεται με το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης σε τυφλό σημείο (BCW).
  • Driver Attention Warning Plus (DAW+): παρακολουθεί τις συνήθεις οδηγικές συνήθειες και συμπεριφορά του οδηγού.
  • Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA): έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τις μανούβρες με όπισθεν.

Οι τιμές του νέου Kia XCeed στην Ελλάδα


ΒΕΝΖΙΝΗ

  • ΧCeed 1.5T 160ps LX Premium 6MT: 24.690 €
  • ΧCeed 1.5T 160ps EX Platinum 6MT: 26.090 €

ΒΕΝΖΙΝΗ MHEV

  • ΧCeed 1.5T 160ps LX Premium iMT 48V Hybrid: 24.690 €
  • ΧCeed 1.5T 160ps EX Platinum iMT 48V Hybrid: 26.090 €
  • ΧCeed 1.5T 160ps GT-line iMT 48V Hybrid: 28.590 €
  • ΧCeed 1.5T 160ps 7DCT LX Premium 48V Hybrid: 26.290 €
  • ΧCeed 1.5T 160ps 7DCT EX Platinum 48V Hybrid: 28.290 €
  • Χceed 1.5T 160ps 7DCT GT-line 48V Hybrid: 30.790 €
  • ΧCeed 1.6T 204ps 7DCT EX Platinum: 30.890 €
  • ΧCeed 1.6T 204ps 7DCT GT-line: 33.390 €

DIESEL MHEV

  • ΧCeed 1.6D 136ps LX Premium iMT 48V Hybrid: 26.790 €
  • ΧCeed 1.6D 136ps EX Platinum iMT 48V Hybrid: 28.190 €
  • ΧCeed 1.6D 136ps GT-line iMT 48V Hybrid: 30.690 €
  • ΧCeed 1.6D 136ps 7DCT LX Premium 48V Hybrid: 28.390 €
  • ΧCeed 1.6D 136ps 7DCT EX Platinum 48V Hybrid: 30.390 €
  • ΧCeed 1.6D 136ps 7DCT GT-line 48V Hybrid: 32.890 €

PLUG-IN HYBRID

  • XCEED P-HEV 1.6lt 141ps 6DCT EX Platinum: 37.590 € (με έκπτωση 1.000 €)

Σε όλες τις εκδόσεις προσφέρονται 5 χρόνια δωρεάν service και 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση (ή 150.000 km).

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Είναι ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων, μετά την απόλυτα επιτυχημένη και εμβληματική Ριτσώνα και θα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε, σήμερα το πρωί, ο σπουδαίος ηθοποιός, Γιάννης Φέρτης, που είχε πρωταγωνιστήσει στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γεννημένος...

Advertisement