Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το ID. AERO, το πρώτο ηλεκτρικό sedan της Volkswagen, θα έρθει στην Ευρώπη το 2023

Ένα ιδιαίτερα αεροδυναμικό, αμιγώς ηλεκτρικό sedan παρουσίασε η Volkswagen στην Κίνα. Το πρωτότυπο ID. AERO δίνει μια πρόγευση του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού sedan της γερμανικής εταιρίας για την παγκόσμια αγορά.

Το νέο μοντέλο θα αποτελεί τη ναυαρχίδα της οικογένειας ID και θα ανήκει στην κατηγορία των premium μεσαίων sedan. Η έκδοση παραγωγής του ID. AERO θα ξεκινήσει να διατίθεται στην Κίνα το δεύτερο εξάμηνο του 2023, ενώ αμέσως μετά και μέσα στην ίδια χρονιά αναμένεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.


Το πρωτότυπο έχει μήκος σχεδόν πέντε μέτρα και σχεδιάστηκε με γνώμονα την αεροδυναμική απόδοση. Η οροφή έχει μια κλίση προς τα πίσω, σε στυλ coupe, συμβάλλοντας στην επίτευξη του συντελεστή οπισθέλκουσας 0,23. Αισθητικά, ξεχωρίζουν επίσης οι σπορτίφ δίχρωμοι τροχοί 22’’ με σχεδίαση σε στυλ τουρμπίνας και οι φωτιζόμενες επιφάνειες αφής που αντικαθιστούν τις κλασικές χειρολαβές στις πόρτες.

Η αρθρωτή ηλεκτρική πλατφόρμα (MEB) της Volkswagen επιτρέπει τον συνδυασμό κοντών προβόλων με ένα μακρύ μεταξόνιο που συμβάλλει σε ένα εξαιρετικά γενναιόδωρο σε χώρους εσωτερικό.

Το ID. AERO είναι εφοδιασμένο με μια ισχυρή μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 77 kWh. Το αποδοτικό σύστημα κίνησης σε συνδυασμό με την εξαιρετική αεροδυναμική επιτρέπουν στο ηλεκτρικό sedan να επιτυγχάνει αυτονομία έως και 620 χιλιόμετρα.

Η ευρωπαϊκή έκδοση παραγωγής του ID. AERO θα κατασκευάζεται στο Emden της Γερμανίας, σε ένα από τα πρώτα εργοστάσια ηλεκτρικών οχημάτων της Volkswagen στην Κάτω Σαξονία.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στην άκρως ανταγωνιστική και συναρπαστική κατηγορία “Sports Bikes”, η BMW M 1000 RR παραμένει κυρίαρχος για τέταρτη συνεχή χρονιά. Με έναν μοναδικό συνδυασμό σπορ...

Advertisement