Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ό,τι θέλεις από ένα SUV και 5 μοντέλα για να διαλέξεις το ιδανικό

Γιατί επιλέγει κάποιος SUV και όχι ένα κλασικό χάτσμπακ αυτοκίνητο; Οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά οι βασικότεροι είναι το ξεχωριστό στυλ, το αυξημένο ύψος από το έδαφος που συνεπάγεται μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας, ψηλότερη θέση οδήγησης και πιο περιπετειώδη χαρακτήρα, αλλά και η αυξημένη πρακτικότητα που προσφέρουν συνήθως τα μοντέλα αυτής της κατηγορίας.

Σε αυτά, προσθέστε κάποια επιπλέον στοιχεία που πρέπει κάθε σύγχρονο αυτοκίνητο να διαθέτει: την οικονομία καυσίμου, τον πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας και, φυσικά, την αξιοπιστία – κανείς δεν θέλει να τρέχει κάθε λίγο και λιγάκι στα συνεργεία.

Από εκεί και πέρα, έρχονται οι ιδιαίτερες ανάγκες και επιθυμίες κάθε οδηγού που καθορίζουν την τελική επιλογή. Ακολουθούν οι πέντε βασικοί τύποι οδηγού SUV, και πέντε χαρακτηριστικά παραδείγματα ως ιδανική επιλογή.

Επιλέξαμε ως παραδείγματα τα πέντε μοντέλα της Suzuki – όχι τυχαία. Η ιαπωνική μάρκα είναι Expert στα SUV. Έχει μακρά παράδοση στην κατηγορία, έχει μια πληρέστατη γκάμα μοντέλων που έρχονται όλα, αποκλειστικά με υβριδική τεχνολογία για οικονομία καυσίμου, και φυσικά συνοδεύονται από την αξιοπιστία που παραδοσιακά διακρίνει τα αυτοκίνητα της Suzuki και “προσυπογράφεται” από τα 5 χρόνια εγγύησης και τα 5 χρόνια δωρεάν οδικής βοήθειας.

SUV για τον λάτρη της πόλης – Suzuki IGNIS, από 14.680 €

Τι αναζητά κάποιος από το SUV με το οποίο κυκλοφορεί καθημερινά στη ζούγκλα της πόλης; Ευελιξία, οικονομία, χώρους για τα πέρα-δώθε σε σουπερμάρκετ, δραστηριότητες παιδιών και εξόδους της παρέας, και φυσικά όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Το IGNIS είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του ιδανικού urban SUV. Κερδίζει τον υποψήφιο αγοραστή με το νεανικό, funky εξωτερικό στυλ και με το μοντέρνο εσωτερικό του. Παρά το μικρό του μέγεθος, έχει μεγάλους χώρους για επιβάτες και προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις και τεχνολογίες, όπως η οθόνη αφής 7’’ στο ταμπλό (έκδοση GL+) που είναι εύχρηστη και διαθέτει Smartphone Linkage και κάμερα οπισθοπορείας.

Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος καθιστά το Ignis το ιδανικό μέσο για την καθημερινή περιπέτεια στους δρόμους της πόλης. Περνά με άνεση από λακκούβες και σαμαράκια, ελίσσεται με ευκολία στα στενά της πόλης και παρκάρει πανεύκολα χάρη στο μήκος των μόλις 3,7 μέτρων.

Παράλληλα, με τον σπιρτόζο κινητήρα των 1,2 λίτρων που αποδίδει 83 ίππους και συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, κινείται με νεύρο αλλά και εξαιρετική οικονομία καυσίμου, από μόλις 4,9 lt/100 km.

Όλες οι εκδόσεις του IGNIS κυκλοφορούν καθημερινά ελεύθερα στον Δακτύλιο και έχουν μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, δύο ακόμη στοιχεία που συγκρατούν χαμηλά το κόστος χρήσης.

Τέλος, η γκάμα του IGNIS περιλαμβάνει εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο CVT για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία, αλλά και με την αποτελεσματικότατη τετρακίνηση AllGrip της Suzuki.

SUV για τον δραστήριο νέο κάθε ηλικίας – Suzuki VITARA, από 18.830 €

Μπορεί να είναι εργένηδες, είτε να έκαναν μόλις οικογένεια, είτε να είναι empty nesters*. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για δραστήρια άτομα που έχουν ένα SUV-μπαλαντέρ: το χρησιμοποιούν καθημερινά στην πόλη και τα Σαββατοκύριακα “φορτώνουν” παρέα και εξοπλισμό για να απολαύσουν τα χόμπι τους, μακριά από την καθημερινότητα.

Έχουν ανάγκη τις αρετές ενός κόμπακτ SUV, όπως το VITARA. Την ευελιξία που του δίνουν οι μαζεμένες του εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 4,18 m), την ευχαρίστηση στην οδήγηση, την ευρυχωρία της καμπίνας (πορτμπαγκάζ 362 λίτρων) και τον πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας της έκδοσης GL+ που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων οθόνη 7’’ με Smartphone Linkage και κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματο κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου 17’’, adaptive cruise control και ένα πλήρες πακέτο με τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού.

Η γκάμα του VITARA περιλαμβάνει αρκετές επιλογές σε συστήματα κίνησης – αποκλειστικά υβριδικά, φυσικά. Ο πανίσχυρος 1.4 Turbo βενζινοκινητήρας με 48Volt υβριδικό σύστημα και 129 ίππους συνδυάζει χαμηλή κατανάλωση (από 5,4 lt/100 km) με υψηλές επιδόσεις.

Η έκδοση Strong Hybrid με τον κινητήρα βενζίνης 1.5 από την άλλη δίνει ακόμη μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου (από 5,3 lt/100 km) και έχει στάνταρ αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Και οι δύο υβριδικές επιλογές μπορούν να συνδυαστούν, τέλος, με το σύστημα τετρακίνησης AllGrip της Suzuki.

*empty nesters είναι εκείνοι που έχουν δει τα παιδιά τους να παίρνουν πλέον το δρόμο τους και έχουν τώρα πια περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

SUV για τον ανήσυχο οικογενειάρχη – Suzuki S-CROSS, από 21.730 €

Είναι ο τύπος του υποψήφιου αγοραστή που αναζητά ένα πολύ οικονομικό, πολύ ευρύχωρο και πολύ αξιόπιστο SUV, αλλά δεν είναι διατεθειμένος να θυσιάσει τις συνήθειες ή τα χόμπι του.

Θέλει ένα οικογενειακό SUV όπως το Suzuki S-CROSS. Με ποιοτική, καλά εξοπλισμένη και ιδιαίτερα ευρύχωρη καμπίνα, μεγάλο πορτμπαγκάζ 430 λίτρων, οθόνη infotainment 7’’ – 9’’ και συστήματα υποβοήθησης Suzuki Safety Support όπως το αυτόματο φρενάρισμα και η αποφυγή αλλαγής λωρίδας, που κάνουν κάθε οικογενειακή διαδρομή, πιο ξέγνοιαστη και ασφαλής.

Επιθυμεί φυσικά το SUV του να είναι όμορφο σε εμφάνιση, αλλά και οικονομικό στη χρήση. Για το τελευταίο φροντίζει το υβριδικό σύστημα 48V που συνδράμει τον δυνατό 1.400άρη Turbo βενζίνης της Suzuki στο να συγκρατεί χαμηλά τις απαιτήσεις του σε καύσιμο – από 5,3 lt/100 km.

Παράλληλα, με ισχύ 129 ίππων, οι επιδόσεις είναι αυτές που αρμόζουν σε ένα οικογενειακό SUV που θέλει να ταξιδεύει γρήγορα και άνετα και να προσπερνά με ασφάλεια.

Για τους πιο απαιτητικούς, είτε στο θέμα της ασφάλειας είτε στις δυνατότητες εκτός δρόμου κίνησης, το S-CROSS διατίθεται – φυσικά – και με τετρακίνηση AllGrip.

SUV για το στέλεχος που αρέσκεται στις αποδράσεις – Suzuki ACROSS, από 56.580 €

Είναι υψηλόβαθμο στέλεχος και θέλει ένα SUV με το ανάλογο κύρος, αλλά δεν είναι διατεθειμένος να θυσιάσει τον δυναμικό και περιπετειώδη οδηγικό χαρακτήρα. Είναι επίσης λάτρης της τεχνολογίας και των επιδόσεων, αλλά επιθυμεί αυτές να έρχονται χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Ιδανικά χρειάζεται ένα δυνατό, plug-in hybrid SUV που να συνδυάζει ποιότητα, δύναμη, χώρους, μαζί με τετρακίνηση και τις αρετές της ηλεκτροκίνησης. Ιδανικά χρειάζεται ένα SUV σαν το ACROSS.

Το πρώτο Plug-in Hybrid της Suzuki που προσφέρει την αθόρυβη μετακίνηση και την κορυφαία απόκριση ενός αμιγούς ηλεκτρικού οχήματος, αλλά και την αυτονομία και επιδόσεις ενός ισχυρού βενζινοκινητήρα.

Με συνδυαστική ισχύ 306 ίππων, ηλεκτρονικό σύστημα τετρακίνησης E-Four, αυτόματο κιβώτιο E-CVT και μπαταρία που φορτίζει εύκολα στην πρίζα ή σε φορτιστή, το ACROSS μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 6’’, να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για έως και 75 km, ή να έχει μια μέση κατανάλωση βενζίνης μόλις 1,0 lt/100 km.

SUV για αληθινή περιπέτεια, δίχως όρια – Suzuki JIMNY, από 17.761 € (πλέον ΦΠΑ)

Υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν πως η άσφαλτος είναι απλώς η διαδρομή που πρέπει να διανύσουν για να φτάσουν στο πολυπόθητο προορισμό: την περιπέτεια, βαθειά μέσα στη φύση, χωρίς συμβιβασμούς.

Είναι εκείνοι που αναζητούν ένα εξαιρετικά ικανό 4×4, ένα κανονικό αγρίμι. Έναν τετράτροχο ιχνηλάτη που θα τα βάλει με λάσπες, αναχώματα, νεροφαγώματα, λόφους, ποτάμια και ό,τι άλλο προκύψει εμπρός του.

Δεν υπάρχουν πολλά καθαρόαιμα 4×4 τώρα πια στην αγορά. Ευτυχώς, υπάρχει το JIMNY. Σε έκδοση επαγγελματικού οχήματος πλέον, αλλά με τις κορυφαίες off road δυνατότητες που διέκριναν παραδοσιακά το icon της ιαπωνικής μάρκας, και με σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που αναβαθμίζουν το επίπεδο ασφάλειας.

Με άκαμπτο κλιμακωτό πλαίσιο, νέο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων για αυξημένη απόδοση (102 PS) και οικονομία καυσίμου (7,7 lt/100 km), αυθεντική κατ’ επιλογήν τετρακίνηση AllGrip PRO, κιβώτιο υποπολλαπλασιαμού με κοντές σχέσεις και ένα στυλάτο αμάξωμα που έχει μεγάλη απόσταση από το έδαφος, το JIMNY απλά δεν έχει αντίπαλο στον τομέα του. Είναι το μοντέλο που σφραγίζει την εμπειρία και εξειδίκευση της Suzuki στα SUV.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement