Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο εφιάλτης της νοθευμένης βενζίνης: Τι προκαλεί στο αυτοκίνητο

Λαμπάκι κινητήρα. Λίγο μετά από επίσκεψη σε πρατήριο βενζίνης. Κάτι που συμβαίνει σε όλο και περισσότερα αυτοκίνητα τελευταία, όπως μας διαβεβαιώνουν μηχανικοί και υπεύθυνοι εξουσιοδοτημένων συνεργείων της Αθήνας.

Πού οφείλεται; Πολύ συχνά, σε νοθευμένο καύσιμο, σύμφωνα με τους ειδικούς. Καύσιμο που συνήθως μυρίζει νέφτι, ή ακόμη και… τηγανισμένο καλαμάρι!

Σύμφωνα με το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Νίκου Γιαννόπουλου στο news247.gr, το πρόβλημα έχει ενταθεί τον τελευταίο χρόνο. Διαβάστε στο ρεπορτάζ τι δήλωσε επί του θέματος ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, αλλά και τι απάντησε στις σχετικές ερωτήσεις ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

  • Τι προκαλεί το νοθευμένο καύσιμο

Η πρώτη ένδειξη πως στο ρεζερβουάρ μας υπάρχει νοθευμένο καύσιμο είναι το λαμπάκι του κινητήρα που ανάβει στον πίνακα οργάνων.

Η πιο απλή περίπτωση, είναι ο εγκέφαλος να διαβάζει φτωχό μείγμα καυσίμου. Στο χειρότερο σενάριο, το κακό καύσιμο έχει προκαλέσει ήδη πρόβλημα στην τρόμπα καυσίμου, ή ακόμη και στον ίδιο τον κινητήρα, λόγω κακής καύσης. Τότε θα διαπιστώσουμε κάποια δυσλειτουργία του μοτέρ, όπως ρετάρισμα, κραδασμό και πτώση στην απόδοση. Δεν αποκλείεται μάλιστα το όχημά μας να ακινητοποιηθεί από βλάβη.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε όταν ανάψει το λαμπάκι του μοτέρ ή διαπιστώσουμε δυσλειτουργία, είναι η άμεση επίσκεψη στο συνεργείο για διαγνωστικό έλεγχο. Εκεί οι εξειδικευμένοι μηχανικοί θα μας καθοδηγήσουν για το τι πρέπει να κάνει στη συνέχεια.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Μπουρνιά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης Κάθε χρόνο, στις 22 Απριλίου, ολόκληρος ο πλανήτης ενώνεται για να γιορτάσει την...

Advertisement