Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαραντόνα: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται οι επτά εμπλεκόμενοι στον θάνατό του

Από την πρώτη στιγμή του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα υπήρχαν βάσιμες υποψίες, τις οποίες υποστήριζε και η οικογένειά του, πως ο Ντιέγκο θα μπορούσε να είχε σωθεί.

Έτσι, είχε ξεκινήσει έρευνα και αφορούσε όλους τους εμπλεκόμενους με την αποθεραπεία του Μαραντόνα και το αν υπήρχαν εκ μέρους τους λάθη που οδήγησαν στον θάνατο του σπουδαιότερου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Μάλιστα, εμπειρογνώμονες είχαν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσουν τις συνθήκες θανάτου και το πόρισμά τους ανέφερε πως ο Μαραντόνα είχε «εγκαταλειφθεί στη μοίρα του» από την ομάδα υγειονομικής περίθαλψης, της οποίας η «ανεπαρκής και απερίσκεπτη θεραπεία οδήγησε σε αργή αγωνία».

Έτσι, η Εισαγγελία του Σαν Ιζίντρο αποφάσισε να μετατρέψει το κατηγορητήριο σε ανθρωποκτονία από πρόθεση για τους εμπλεκόμενους. «Μετά από τόση αδικία, το πιο σημαντικό είναι η αλλαγή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση» δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), μέλος της εισαγγελικής αρχής του Σαν Ιζίντρο και υπεύθυνος για την έρευνα.

Οι επτά κατηγορούμενοι είναι ο νευροχειρουργός Λεοπόλδο Λούκε, η ψυχίατρος Αγκουστίνα Κοσάτσοφ, ένας ψυχολόγος, δύο νοσοκόμες (σ.σ. ένας άνδρας και μια γυναίκα) που βρίσκονταν στο πλευρό του Μαραντόνα, ο επόπτης αυτών των νοσοκόμων και ο συντονιστής ιατρός για νοσηλεία στο σπίτι.

Ο Ντιέγκο έφυγε από την ζωή στις 25 Νοεμβρίου του 2020 από καρδιακή προσβολή κι ενώ ανάρρωνε στο σπίτι του, έπειτα από επέμβαση στον εγκέφαλο.

Πηγή: gazzetta.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Toyota Hellas είναι ο επίσημος συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την πραγματοποίηση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ενσαρκώνοντας τη δέσμευση της Honda για μηδενικά τροχαία ατυχήματα με οχήματα Honda μέχρι το 2050, η έκτη γενιά του δημοφιλούς SUV, CR-V, διαθέτει μια...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετά τα αλλεπάλληλα sold out, η Ευρυδίκη επιστρέφει στη σκηνή του Half Note Jazz Club, με την ιδιαίτερη παράσταση που ξεχώρισε και αγαπήθηκε από τους φίλους του γαλλόφωνου τραγουδιού “La Bohème”, από Παρασκευή...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σημαντικές εμπειρίες αλλά και σκέψεις που τον συνόδευσαν σε διάφορα στάδια της ζωής του μοιράστηκε σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ και την εκπομπή...

Advertisement