Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέα δεδομένα για τις πιο ακριβές μεταγραφές στην Ιστορία του ποδοσφαίρου – Πρώτος ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο

Η μετακίνηση του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία το 2017 πλήρωσε τη ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο που είχε ο Βραζιλιάνος σταρ με τη Μπαρτσελόνα, αποτελεί τη κορυφαία μεταγραφή στην ιστορία, με κόστος 226 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι όμως έτσι; Μια μελέτη του PlayRatings -όπως αναφέρει η ιταλική αθλητική εφημερίδα «Corriere dello sport»-σχετικά με τις πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία, κάνοντας μετρήσεις σύμφωνα με την τρέχουσα αποτίμηση κι αφαιρώντας τον πληθωρισμό, καταλήγει σε διαφορετικό συμπέρασμα.

Αρκεί να σημειωθεί ότι η μετακίνηση του Νεϊμάρ στους Παριζιάνους βρίσκεται μόλις στην όγδοη –και τελευταία- θέση της σχετικής λίστας!

Αυτές είναι σύμφωνα με τη μελέτη οι κορυφαίες μεταγραφές στην ιστορία:

  1. Ρονάλντο – Από τη Μπαρτσελόνα στην Ίντερ το 1997 αντί 28 εκατομμύρια ευρώ. Τρέχουσα αξία 433 εκατομμύρια ευρώ.
  2. Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα – Από τη Μπαρτσελόνα στη Νάπολι το 1984 αντί 6,84 εκαομμύρια ευρώ. Τρέχουσα αξία 342 εκατομμύρια ευρώ.
  3. Μισέλ Πλατινί – Από τη Σέντ Ετιέν στη Γιουβέντους το 1982 αντί 3,42 εκατομμύρια ευρώ. Τρέχουσα αξία 336 εκατομμύρια ευρώ.

-. Κριστιάν Βιέρι – Από τη Λάτσιο στην Ίντερ το 1999 αντί 46 εκατομμύρια ευρώ. Τρέχουσα αξία 336 εκατομμύρια ευρώ

  1. Μάρκο Φαν Μπάστεν – Από τον Άγιαξ στη Μίλαν το 1987 αντί 1,14 εκατομμύρια ευρώ. Τρέχουσα αξία 329 εκατομμύρια ευρώ.
  2. Γκαμπριέλ Ομάρ Μπατιστούτα – Από τη Φιορεντίνα στη Ρόμα το 2000 αντί 36 εκατομμύρια ευρώ. Τρέχουσα αξία 281 εκατομμύρια ευρώ.
  3. Γκονσάλο Ιγκουαΐν – Από τη Νάπολι στη Γιουβέντους το 2016 αντί 90 εκατομμύρια ευρώ. Τρέχουσα αξία 264 εκατομμύρια ευρώ.
  4. Νεϊμάρ – Από τη Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν το 2017 αντί 226 εκατομμύρια ευρώ. Τρέχουσα αξία 226 εκατομμύρια ευρώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement