Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Νεϊμάρ «έπιασε» τον Πελέ στην κορυφή των σκόρερ της Βραζιλίας

Με το γκολ του στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Κροατία, ο Νεϊμάρ ισοφάρισε το ρεκόρ του -θρύλου της Βραζιλίας- Πελέ με 77 γκολ στην εθνική ομάδα, το οποίο κατείχε ο «βασιλιάς» για 51 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η FIFA αναγνωρίζει το ρεκόρ, αλλά η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Βραζιλίας και ο Πελέ δεν θα το κάνουν, επειδή αναφέρουν ότι σημείωσε 95 γκολ.
Όμως, η FIFA μετρά μόνο παιχνίδια μεταξύ δύο εθνικών ομάδων, ενώ μερικά από τα γκολ του Πελέ σημειώθηκαν σε φιλικά με ομάδες, σύμφωνα με σχετική αναφορά του BBC.

Ο Νεϊμάρ χρειάστηκε 124 αγώνες με τη «σελεσάο» για να «πιάσει» τον Πελέ, ο οποίος έφτασε με τη σειρά του στα 77 γκολ σε 92 αγώνες με την εθνική ομάδα.
Ο 82χρονος Πελέ -ο οποίος κατέκτησε τρία Παγκόσμια Κύπελλα με τη Βραζιλία, το 1958, το 1962 και το 1970- νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο, ενώ σημείωσε το τελευταίο γκολ του με την εθνική σε φιλικό με την Αυστρία το 1971.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο απολογισμός του Νεϊμάρ δεν είναι συνολικό ρεκόρ της Βραζιλίας, με τη Μάρτα να έχει σκοράρει 115 φορές για τη εθνική ομάδα γυναικών από το 2002.

Ο Νεϊμάρ έκανε το ντεμπούτο του στις 10 Αυγούστου 2010, σημειώνοντας το πρώτο διεθνές γκολ του στο 28ο λεπτό της νίκης 2-0 επί των ΗΠΑ.
Οκτώ από τα γκολ του έχουν σημειωθεί σε Μουντιάλ (τέσσερα το 2014, δύο το 2018 και δύο στο Μουντιάλ του Κατάρ), ενώ έχει πετύχει άλλα πέντε στο Copa America.
Κατέκτησε το Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2013, αλλά η καλύτερη πορεία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήρθε όταν η Βραζιλία έφτασε στα ημιτελικά το 2014, ενώ η καλύτερη διαδρομή του στο Copa America ολοκληρώθηκε με μια δεύτερη θέση το 2021.

Οι κορυφαίοι σκόρερ ανδρών της Βραζιλίας:
Πελέ 92 ματς 77 γκολ
Νεϊμάρ 124 77
Ρονάλντο 99 62
Ρομάριο 71 55
Ζίκο 71 48

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

Advertisement