Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δολοφονήθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής ζίου ζίτσου Λεάντρο Λο σε κλαμπ του Σάο Πάολο

Ο Λεάντρο Λο, ένας από τους καλύτερους μαχητές ζίου ζίτσου στον κόσμο και οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι σε κλαμπ του Σάο Πάολο νωρίς το πρωί της Κυριακής, όπως δήλωσαν οι αρχές, βυθίζοντας στο πένθος την αθλητική κοινότητα.

Στις αρχές παραδόθηκε ως δράστης ένας στρατιωτικός αστυνομικός, ο Henrique Otavio Oliveira Velozo, που ήταν εκτός υπηρεσίας, το απόγευμα της Κυριακής, αν και η αστυνομία αρνήθηκε να δώσει πολλές επιπλέον λεπτομέρειες τη Δευτέρα το πρωί.

Τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τον δικηγόρο του Λο, ανέφεραν ότι όλα ξεκίνησαν όταν «άναψε» καβγάς στο πολυτελές Clube Sirio, καθώς ένας άνδρας πλησίασε την παρέα του Lo, όπως είπε ο δικηγόρος Ivã Siqueira Junior στο Folha de São Paulo και προσπάθησε να προκαλέσει την παρέα του Λο, για άγνωστο λόγο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πήρε ένα μπουκάλι από το τραπέζι τους και δεν το επέστρεψε. Ο δικηγόρος είπε ότι ο Λο ως αντίδραση, έσπρωξε τον άνδρα και τον έριξε κάτω.

Ο άνδρας «έκανε τέσσερα βήματα πίσω», είπε ένας μάρτυρας στο εθνικό τηλεοπτικό πρόγραμμα Fantastico υπό τον όρο της ανωνυμίας, «έβγαλε ένα όπλο από τη θήκη του και τον πυροβόλησε στο κεφάλι»!

Οι αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τον αξιωματικό της στρατιωτικής αστυνομίας Henrique Otavio Oliveira Velozo ως ύποπτο για συμμετοχή του στον πυροβολισμό.

Έξω από την γειτονιά που είναι το κλαμπ, οι θαυμαστές και οι υποστηρικτές του Λο φώναξαν «δολοφόνος» και «αλήτης» όταν ο αξιωματικός έφτασε αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Ο Λο, 33 ετών, κυριάρχησε στην πολεμική τέχνη την τελευταία δεκαετία και είχε προγραμματιστεί να αγωνιστεί σε τουρνουά αυτή την εβδομάδα στο Όστιν.

Η δολοφονία του επιβεβαίωσε με τον πιο τραγικό τρόπο το σοβαρό πρόβλημα ένοπλης βίας που συνεχίζει να κυριεύει τη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής και σκοτώνονται δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο.

«Ο Λο ήταν ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές που έχει βγάλει ποτέ το άθλημά μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Ομοσπονδία Βραζιλίας ζίου ζίτσου. «Η παγκόσμια επιρροή, το πάθος και η αφοσίωση του Lo στο Jiu-Jitsu θα μείνουν για πάντα στη μνήμη και θα τιμούνται για τον μεγάλο πρωταθλητή και άνθρωπο που ήταν».

Η μητέρα του, Fatima Lo, δημοσίευσε στο Instagram μια ζωγραφιά του με τον Λο να ανεβαίνει στον ουρανό, ντυμένος με τη στολή του jujitsu.

«Θα μου λείψεις τόσο πολύ», έγραψε. «Ένα κομμάτι μου λείπει».
Ο Λο εισήχθη στο jujitsu μέσω ενός κοινωνικού προγράμματος, Fighting for God, του οποίου η αποστολή είναι να παρέχει δομή και καθοδήγηση σε άπορα παιδιά μέσω της πολεμικής τέχνης, και σύντομα ανέβαινε στα ανώτερα κλιμάκια του ανταγωνισμού.

Τελικά έγινε ο καλύτερος στον κόσμο σε πέντε κατηγορίες jujitsu και αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής οκτώ φορές.

«Ο μεγαλύτερος ανάμεσά μας», είπε το Unity Jiu-Jitsu School στη Νέα Υόρκη. «Ο πιο αγαπημένος, ο μεγαλύτερος πολεμιστής, ο καλύτερος άνθρωπος».

Η κηδεία του αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα στη γενέτειρά του Σάο Πάολο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου Πολλές φορές στο παρελθόν ήλθαμε αντιμέτωποι με το ζήτημα εξεύρεσης προσωρινής στέγης βραχείας διαμονής σε άστεγους (άπορους) πολίτες, οι οποίοι...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Φέρεται εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν, ὃτι τήν προσεχή Πέμπτην, 6ην Ὀκτωβρίου 2022, ἡ Ἐκκλησία μας ἑορτάζει τήν Ἱεράν Μνήμην τοῦ Ἁγίου Ἐνδόξου Ἀποστόλου Θωμᾶ ἐκ τῶν ιβ’. Εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Χίου, τήν Τετάρτην 5ην Ὀκτωβρίου ἐ.ἒ καὶ ὥραν 6,00 μ.μ. θὰ τελεσθῇ ὁ ἑόρτιος Ἑσπερινός, καί τήν ἐπαύριον, κυριώνυμον ἡμέραν τῆς ἑορτῆς, ἀπό ὥρας 7.00 π.μ. ὁ Ὄρθρος καὶ, ἐν συνεχείᾳ, ἡ Θεία Λειτουργία. Κατά τὰς Ἱεράς Ἀκολουθίας θά τίθεται πρὸς προσκύνησιν, ἀπότμημα τῶν ἱερῶν Λειψάνων τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Θωμᾶ, τό ὁποῖον φυλάσσεται εἰς τόν Ἱερόν ἡμῶν Ναόν. Παρακαλοῦνται οἱ εὐσεβεῖς χριστιανοί ὃπως προσέλθουν καὶ συμπροσευχηθοῦν. Λαμβάνονται ὃλα τά προβλεπόμετρα μέτρα διά την πανδημείαν τοῦ Κορωνοϊοῦ.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αν υπάρχει μια κατηγορία αυτοκινήτων που αντιστέκεται ακόμη στην επέλαση των SUV, αυτή είναι τα σουπερμίνι (segment B). Και είναι απόλυτα φυσιολογικό, αφού οι...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Την Παρασκευή 14ην Οκτωβρίου 2022,ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Καστέλλου εορτάζει μετά πάσης εκκλησιαστικής μεγαλοπρεπείας και λαμπρότητος, την ανάμνηση του παραδόξου θαύματος, όπερ εκτέλεσε...