Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αντετοκούνμπο: «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι αυτή η πόλη θα σήμαινε τόσα πολλά για μένα»

Την αγάπη του για το Μιλγουόκι, εξέφρασε σε ακόμα μία συνέντευξη του ο Έλληνας σταρ του NBA, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν μπορούσε να φανταστεί το μέχρι τώρα ταξίδι του στον ”μαγικό κόσμο”. 

Η ταινία “Rise” που αναφέρεται στο μυθικό ταξίδι του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τα Σεπόλια μέχρι το NBA έκανε πρεμιέρα και βρίσκεται ήδη στην πλατφόρμα του Disney+, με τον σταρ των Μπακς και την οικογένειά του να παραχωρούν συνέντευξη στο ESPN στο πλαίσιο της προώθησής της.

Αναλυτικά ο Γιάννης είπε:

Για το πότε κατάλαβε ο Γιάννης ότι θα έπρεπε να περάσει πάνω από τον Χάρνταγουεϊ για να καρφώσει: “Δεν το ήξερα καν ότι πέρασα από πάνω του. Το συνειδητοποίησα όταν είδα την αντίδραση του πάγκου. Απλώς πήγα να πάρω την μπάλα, ο Χάρνταγουεϊ ήταν εκεί και πέρασα από πάνω του”

Για το αν στο παρελθόν είχε ξαναπηδήξει πάνω από κάποιον αντίπαλό του: “Ποτέ. Στην Ελλάδα έχουμε μία φράση όπου μου έλεγαν ότι δεν μπορούσα να πηδήξω ούτε βρεγμένη εφημερίδα. Ποτέ δεν είχα δοκιμάσει να πηδήξω πάνω από κάποιον. Απλώς συνέβη και είναι από τις καλύτερες φάσεις της καριέρας μου”.

Για την απίστευτη λόμπα που του είχε βγάλει ο Στιβ Κάρι σε All Star Game, όταν έσκασε την μπάλα στο παρκέ: “Απλώς σκέφτηκα να πάω να την πάρω. Ο αγώνας έγινε στην Σάρλοτ και ένιωθε καλά και σκέφτηκα απλώς ότι πρέπει να πιάσω την μπάλα. Η φάση απλώς συνέβη, δεν το συζητήσαμε. Ο Κάρι είναι σπουδαίος πόιντ γκαρντ και πασέρ και είναι απίστευτο ότι έβγαλε αυτή την πάσα”.

Για την σχέση του με τον Κάρι και τι του είπε όταν ο Γιάννης τον έκανε πόστερ σε All Star Game: “Μου είπε να σταματήσω να καρφώνω μπροστά του. Ήμουν μικρός, 22 ετών τότε. Είχα ενέργεια και ήταν η πρώτη φορά που βρισκόμουν εκεί, προσπαθώντας να κάνω τα καλύτερά μου”.

Για το αν ήταν όλοι στην οικογένεια αμέσως καλοί στο μπάσκετ: “Ακόμα προσπαθούμε να είμαστε καλοί. Εγώ ξεκίνησα στα 13 μου και μάλλον στα 17 μου κατάλαβα ότι είμαι καλός”.

Για το αν κατάλαβε ποτέ τι θα σήμαινε το Μιλγουόκι για την οικογένεια του: “Όχι, δεν μπορούσα να το φανταστώ. Την πρώτη ημέρα που έφτασα ήμουν ενθουσιασμένος που θα παίξω σε αυτή την πόλη. Ήθελα να έχω μία σπουδαία καριέρα. Δεν με ενδιέφερε το χιόνι και το κρύο, αν και ήταν ζεστά τις πρώτες ημέρες. Με ξεγέλασαν (σ.σ γέλια).

Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι αυτή η πόλη θα σήμαινε τόσα πολλά για εμένα. Ότι θα έφερνα ένα πρωτάθλημα στην πόλη. Η αγάπη που πήρε η οικογένειά μου. Δεν πίστευα ότι θα γίνει αυτό, αλλά αισθάνομαι ότι η πόλη νιώθει πόσο αγαπάμε τους Μπακς και πόσα δίνουμε ως οικογένεια, αλλά και εγώ στο παρκέ, θυσιάζοντας το κορμί μου για το άθλημα που αγαπάω. Πιστεύω ότι ο κόσμος το βλέπει αυτό και το εκτιμά”.

Ο Θανάσης από την πλευρά του δήλωσε:

Για ένα φόλοου κάρφωμα κόντρα στους Νικς και τι σκεφτόταν: “Πήγα απλώς για το ριμπάουντ και όταν είδα την αναπήδηση της μπάλας σκέφτηκα ‘η ευκαιρία μου. Ας μπω στα highlights’”.

Για το ποιο είναι το πιο υποτιμημένο στοιχείο του παιχνιδιού του: “Η αίσθησή μου για το παιχνίδι. Παίζω σε πολλές θέσεις, με και χωρίς την μπάλα, αλλά και η άμυνά μου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement