Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η FIFA θα αναθεωρήσει τους κανονισμούς επιλεξιμότητας του φύλου μετά την απόφαση της FΙΝΑ

Η FIFA επιβεβαίωσε ότι επανεξετάζει τους κανονισμούς της για την καταλληλότητα των φύλων, καθώς οι παγκόσμιοι αθλητικοί φορείς επιδιώκουν να θεσπίσουν πολιτικές που θα κάνουν τους αγώνες τους δίκαιους και χωρίς αποκλεισμούς σε όλους τους τομείς.

Η ανεπάρκεια ή η απουσία των υφιστάμενων πολιτικών για το φύλο τέθηκε στο επίκεντρο την Κυριακή όταν η FΙΝΑ, το διοικητικό όργανο της κολύμβησης, ψήφισε να απαγορεύσει στις τρανς γυναίκες να συμμετέχουν σε ελίτ γυναικείους αγώνες εάν έχουν βιώσει κάποιο μέρος της ανδρικής εφηβείας.

Επιπλέον, η FΙΝΑ υποσχέθηκε να δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας για τη δημιουργία μιας «ανοιχτής» κατηγορίας για τρανς γυναίκες σε ορισμένες εκδηλώσεις ως μέρος της νέας της πολιτικής.

«Η FIFA επανεξετάζει επί του παρόντος τους κανονισμούς της για την καταλληλότητα των φύλων σε συνεννόηση με εμπειρογνώμονες», είπε ένας εκπρόσωπος. «Η FIFA λαμβάνει κατ’ αυτόν τον τρόπο καθοδήγηση από πολλούς ενδιαφερόμενους [ιατρικούς, νομικούς, επιστημονικούς/επιδόσεις και ανθρώπινα δικαιώματα] καθώς και το πλαίσιο της ΔΟΕ του Νοεμβρίου 2021 σχετικά με τη δικαιοσύνη, την ένταξη και τη μη διάκριση με βάση την ταυτότητα φύλου και τις παραλλαγές φύλου.

«Λόγω της συνεχιζόμενης φύσης της διαδικασίας, η FIFA δεν είναι σε θέση να σχολιάσει τις λεπτομέρειες των προτεινόμενων τροποποιήσεων στους υπάρχοντες κανονισμούς.

«Σε περίπτωση που ζητηθεί από τη FIFA να επαληθεύσει την καταλληλότητα ενός παίκτη πριν τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί, οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση θα αντιμετωπίζεται κατά περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη τη σαφή δέσμευση της FIFA για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η πρόεδρος της Aγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Ντέμπι Χιούιτ, έχει επίσης αναγνωρίσει τις δυσκολίες στη θέσπιση μιας πολιτικής που θα διασφάλιζε ότι το άθλημα θα παραμείνει δίκαιο και ασφαλές, ενώ θα σέβεται επίσης τα δικαιώματα όλων όσων επιθυμούν να αγωνιστούν.

«Είναι ένα πραγματικά δύσκολο θέμα», είπε. “Μιλάμε για χωρίς αποκλεισμούς, αλλά πρέπει να είναι χωρίς αποκλεισμούς για όλους και πρέπει να είναι δίκαιο, αυτή είναι η γραμμή που πρέπει να σκεφτεί οποιοσδήποτε διαχειριστής αθλημάτων”.

Πηγή: Τhe Guardian

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement