Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέα φορμάτ σε Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ και Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ από τη σεζόν 2024-2025

Η UEFA επιβεβαίωσε τις αλλαγές στις τρεις διεθνείς διασυλλογικές διοργανώσεις της.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ ενέκρινε την τελική μορφή και τον τρόπο συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τη σεζόν 2024-2025, υιοθετώντας το “Eλβετικό σύστημα”, όπως αναφέρει στην επίσημη ενημέρωσή της.

H νέα διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ θα περιλαμβάνει 36 ομάδες σε έναν όμιλο μεν, αλλά κάθε ομάδα θα δίνει 8 αγώνες (4 εντός, 4 εκτός) στην πρώτη φάση και όχι 10. Τα κριτήρια συμμετοχής στη διοργάνωση για δύο από τις τέσσερις επιπλέον ομάδες αλλάζουν, αφού δεν θα λαμβάνεται υπόψιν η θέση τους στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ.

Πως θα μοιραστούν τα επιπλέον εισιτήρια για το Τσάμπιονς Λιγκ:

  • Η μία επιπλέον θέση για τη φάση του ομίλου θα δοθεί στην ομάδα που θα τερματίσει 3η στην 5η λίγκα της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ.
  • Η δεύτερη εξτρά θέση θα δοθεί σε μία ομάδα από τα προκριματικά, στο μονοπάτι των πρωταθλητών. Μέχρι και το 2023-2024, το μονοπάτι των πρωταθλητών προσφέρει τέσσερις θέσεις στη φάση των ομίλων.
  • Οι δύο τελευταίες επιπρόσθετες θέσεις θα καταλήξουν στις ομοσπονδίες (πρωταθλήματα) που οι ομάδες τους συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία στη κατάταξη της ΟΥΕΦΑ την προηγούμενη σεζόν. Αυτά τα δύο πρωταθλήματα θα αποκτήσουν εξτρά εισιτήριο, πέραν των όσων είχαν εξασφαλίσει ήδη για την τελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι οκτώ αγώνες θα διεξάγονται σε ένα χρονικό πλαίσιο δέκα εβδομάδων. Αυτό διότι η ΟΥΕΦΑ επιθυμεί κάθε μία από τις τρεις διοργανώσεις της, δηλαδή το Τσάμπιονς Λιγκ, το Γιουρόπα Λιγκ και το Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ, να έχει μία εβδομάδα “αποκλειστικότητας”, όπου θα διεξάγονται αγώνες μόνο μίας διοργάνωσης.

Αντίστοιχες αλλαγές θα προκύψουν και στα φορμάτ των άλλων δύο διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ. Το Γιουρόπα Λιγκ θα περιλαμβάνει πλέον 36 ομάδες στην τελική φάση του και κάθε ομάδα στη φάση του ομίλου θα δίνει 8 αγώνες.

Η διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν οι περισσότερες ελληνικές ομάδες, το Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ μεγαλώνει κι αυτό, και από 32 θα έχει 36 ομάδες από τη σεζόν 2024-2025, όμως κάθε ομάδα στη φάση του ομίλου θα δίνει 6 αγώνες.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΧΙΟΣ

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου και Δικηγορικός Σύλλογος Χίου συμμετείχαν ενεργά στην κινητοποίηση που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης 24 Απριλίου 2024, έξω από...

Advertisement