Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Aπίστευτη δήλωση Ινφαντίνο για τους Αφρικανούς στο Συμβούλιο της Ευρώπης που απέρριψε το ανά διετία Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο τόνισε την Τετάρτη (26/01) πως η αύξηση εσόδων από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξάγεται ανά διετία, θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για τους Αφρικανούς, αντί να μεταναστεύσουν και να βρουν «θάνατο στη θάλασσα, προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο» σε μία δήλωση που σίγουρα θα συζητηθεί.

Ο ισχυρός άνδρας της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας βρέθηκε στο Στρασβούργο την Τετάρτη (26/01) για να προωθήσει στο Συμβούλιο της Ευρώπης το προτεινόμενο σχέδιο περί διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια από το 2026, αντί για κάθε τέσσερα που ισχύει από το 1930.

Ο Ινφαντίνο προσπαθεί εδώ και μήνες να πείσει τις διεθνείς συνομοσπονδίες να αποδεχθούν το εν λόγω πλάνο, τονίζοντας πως θα φέρει επιπλέον έσοδα ύψους 4,4 δις ευρώ, βοηθώντας στη μείωση του χάσματος εσόδων μεταξύ των αναπτυγμένων και των λιγότερο ανεπτυγμένων αγορών ποδοσφαίρου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλία του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τον κορυφαίο οργανισμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων της γηραιάς ηπείρου, ο Ινφαντίνο μίλησε με θέρμη για το πόσο σημαντικό είναι να αποκτήσει το ποδόσφαιρο μεγαλύτερη οικονομική δυναμική σε χώρες εκτός Ευρώπης.

«Αυτό το ζήτημα δεν έχει να κάνει με το αν θέλουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια, αλλά με το τι θέλουμε να κάνουμε για το μέλλον του ποδοσφαίρου. Αν σκεφτούμε τον υπόλοιπο πλανήτη και τη μεγάλη πλειονότητα της Ευρώπης, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε τι φέρνει το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι ευκαιρία, ελπίδα, Εθνικές Ομάδες. Δεν μπορούμε να πούμε στον υπόλοιπο κόσμο “δώστε μας τα λεφτά σας, δώστε μας έναν καλό παίκτη αν έχετε, αλλά δείτε μας στην τηλεόραση”», τόνισε αρχικά ο Ελβετο-ιταλός δικηγόρος και πρόσθεσε:

«Πρέπει να τους συμπεριλάβουμε όλους. Πρέπει να βρούμε τρόπους να εντάξουμε όλον τον πλανήτη και να δώσουμε ελπίδα στους Αφρικανούς, ώστε να μη χρειάζεται να διασχίσουν τη Μεσόγειο για να βρουν μια καλύτερη ζωή, γιατί αν το κάνουν το πιθανότερο είναι να βρουν το θάνατο στη θάλασσα. Πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες, να δώσουμε αξιοπρέπεια. Όχι μέσω φιλανθρωπίας, αλλά επιτρέποντας στον υπόλοιπο κόσμο να συμμετάσχει. Ίσως το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια να μην είναι η απάντηση. Το συζητάμε».

Παρά την ομιλία του Ινφαντίνο, το Συμβούλιο της Ευρώπης, στο οποίο συμμετέχουν 47 κράτη της γηραιάς ηπείρου, 5 ακόμη ως «παρατηρητές» και τρία ως παρατηρητές της συνέλευσής του, δεν έδειξε να πείθεται από τα επιχειρήματα του, απορρίπτοντας την πρόταση. Κι αυτό διότι είναι πολύ πιθανό να βλάψει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

«Το Συμβούλιο αμφισβητεί την ορθότητα του πλάνου που τίθεται υπό εξέταση από τη FIFA για διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια. Θεωρεί ότι μια τέτοια αλλαγή θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και γι’ αυτό τόσο η UEFA, όσο και οι ευρωπαϊκές λίγκες αντιτίθενται σε αυτό το πρότζεκτ. Ενδέχεται να βλάψει επίσης ολόκληρο το αθλητικό οικοσύστημα, κάνοντας δύο βασικά παγκόσμια αθλητικά γεγονότα, το Παγκόσμιο Κύπελλο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, να ανταγωνίζονται για τηλεοπτική κάλυψη και κατά συνέπεια οικονομική υποστήριξη» ανέφερε χαρακτηριστικά σε τοποθέτησή του το Συμβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement