Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΠΟΨΕΙΣ

Μαστίχα Χίου: Το απόλυτο ελληνικό Superfood – Πώς και γιατί να την εντάξεις στην καθημερινότητά σου

Tης Αργυρώς Μπουτοπούλου, MSc Γεωπόνος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής

Ένας ισχυρός σύμμαχος υγείας και αυτοφροντίδας.

Η μαστίχα Χίου χαρακτηρίζεται από παγκόσμια μοναδικότητα αφού η συγκεκριμένη ρητίνη (που αποτελείται από 80 διαφορετικά συστατικά) εκκρίνεται από ποικιλία σχίνου (Pistacia Lentiscus var Chia), η οποία καρποφορεί ΜΟΝΟ στο νησί της Χίου και μάλιστα στη νότια πλευρά του.
Βάση κλινικών μελετών ,καθώς και του επίσημου αναγνωρισμένου ισχυρισμού υγείας από τον EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων), μόλις 1γρ. Μαστίχας μπορεί να είναι πολύ δραστικό και να ωφελεί ποικιλοτρόπως ολόκληρο το γαστρεντερικό.

Το μοναδικό αυτό ελληνικό Superfood αποτελεί ένα πολύ ισχυρό φυσικό αντιοξειδωτικό, ενώ χάρη στην αποδεδειγμένη ισχυρή αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση της, δρα ευεργετικά στην υγεία της στοματικής κοιλότητας και φροντίζει την επιδερμίδα.

Η Μαστίχα Χίου αναγνωρισμένη και επίσημα ως φυσικό φάρμακο (European Medicines Agency, 2015), αποτελεί δραστικό συστατικό συμπληρωμάτων διατροφής, ομοιοπαθητικών σκευασμάτων, προϊόντων στοματικής υγιεινής, καλλυντικών, medical devices κ.α.. Πλέον χορηγείται τόσο για την πρόληψη, όσο και για την αντιμετώπιση μιας σειράς παθήσεων, κυρίως του γαστρεντερικού συστήματος.

Η εστίαση πλέον της επιστημονικής κοινότητας, στρέφεται προς την πολύ σημαντική φαρμακευτική της δράση, αφού σε κάθε περίπτωση, η ένταξη της Μαστίχας μπορεί να ανακουφίζει και να προστατεύει προληπτικά από κοινά γαστρεντερικά θέματα, όπως το ευερέθιστο έντερο, η δυσπεψία, καούρες, παλινδρόμηση και μετεωρισμός.

Το πολύτιμο αυτό δάκρυ περιποιείται αποτελεσματικά τη στοματική κοιλότητα, συμβάλλοντας στην υγεία δοντιών και ούλων, καταπολεμά τις καούρες, ανακουφίζει από τη δυσπεψία και τους στομαχικούς πόνους και μειώνει τα συμπτώματα εντερικών διαταραχών.

Στα πλαίσια μιας απαιτητικής καθημερινότητας, η Μαστίχα Χίου έχει σίγουρα σημαντική θέση, ως έναν  ασφαλή σύμμαχο υγείας.
Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από συμπτώματα λόγω κακής λειτουργίας του πεπτικού τους συστήματος, παρουσιάζοντας για παράδειγμα σχετικές φλεγμονές σε έντερο και στομάχι, και το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.

Μη ξεχνάμε ότι το γαστρεντερικό σύστημα αποτελεί τον δεύτερο εγκέφαλο μας και απαιτεί καθημερινή φροντίδα, αφού στο πλαίσιο της συνολικής μας υγείας, είναι απαραίτητο να νιώθουμε καλά με το στομάχι μας και το έντερο να λειτουργεί σωστά.
Αυτή η πολύτιμη ρητίνη δίνει την εναλλακτική, φυσική και πάνω από όλα ασφαλή λύση για την φροντίδα ολόκληρου του γαστρεντερικού μας συστήματος (από το στόμα μέχρι και τα έντερα).

Η συμβολή της μπορεί να είναι πραγματικά πολύ σημαντική και μέσα από την κατάλληλη επιλογή προϊόντων με υψηλή περιεκτικότητα σε αυθεντική Μαστίχα Χίου μπορούμε να νιώσουμε τα ευεργετικά οφέλη.

Η φαρμακευτική διάσταση της Μαστίχας Χίου (mastic gum) αναδεικνύεται μέσα από τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της σειράς Art of Nature, συνεισφέροντας στη νέα τάση αξιοποίησης προς το ελληνικό αυτό πολύτιμο συστατικό και έρχεται να προστατεύσει με τρόπο φυσικό ολόκληρο το πεπτικό σύστημα συμβάλλοντας στην ευεξία του.

Σημαντικό να τονισθεί ότι όλα τα προϊόντα της σειράς είναι ελεγμένα, δεν δημιουργούν παρενέργειες και απολύτως ασφαλή προς χρήση, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για πρόληψη όσο και για θεραπεία. Επίσης είναι χωρίς γλουτένη, ζάχαρη και λακτόζη και κατάλληλα για χορτοφάγους.

Η ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΠΕΠΤΙΚΟ -Το γαστρεντερικό = ο ιθύνων νους του ανοσοποιητικού συστήματος

Πριν από 2.000 χρόνια, ο Ιπποκράτης είχε επισημάνει ότι «όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο» και παράλληλα είχε πει το διάσημο σοφό ρητό ότι η τροφή μας είναι το φάρμακο μας. Η υγιής πέψη ξεκινά από το στόμα (πύλη εισόδου τροφής και μικροβίων) με τη μάσηση και καταλήγει στο λεπτό έντερο, οπότε και θεωρείται ο φύλακας του εντέρου. Σύμφωνα και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η υγεία του στόματος είναι άμεσα συνδεδεμένη με την γενική υγεία και κατά συνέπεια με την γενικότερη ποιότητας ζωής ενός ατόμου. Ταυτόχρονα η πεπτική υγεία παίζει τεράστιο ρόλο στη γενικότερη υγεία και ευεξία μας, αφού το έντερο αποτελεί ταυτόχρονα το μεγαλύτερο ανοσολογικό όργανο στο σώμα με πρωτεύοντα ρόλο στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Συνηθίζεται να λέγεται ότι το γαστρεντερικό σύστημα είναι ο ιθύνων νους του ανοσοποιητικού συστήματος, επειδή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του. Προστατεύοντας, λοιπόν, το γαστρεντερικό φροντίζουμε την καλή λειτουργία-απόκριση του ανοσοποιητικού. Συνειδητοποιούμε, ότι η φροντίδα του πεπτικού μας θα πρέπει να αποτελεί υψίστης σημασίας για όλους μας με το να επιλέγουμε ορθό συνδυασμό και ποσότητα τροφών.

Από όλα τα παραπάνω μπορεί να κατανοήσει κανείς πόσο σημαντικό είναι να προσεγγίζουμε το γαστρεντερικό ολιστικά και να λαμβάνουμε υπόψιν τις άμεσες συσχετίσεις μεταξύ στόματος, στομαχιού, εντέρου (όλα τα σημεία της γαστρεντερικής οδού με προφανή άμεση σύνδεση). Αρχή, στην οποία βασίστηκε η μάρκα υγείας Mastiha Art of Nature που προσεγγίζει το πεπτικό σύστημα συνολικά και γεννήθηκε με στόχο να προσφέρει στοχευμένες λύσεις μέσα από καινοτόμα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα για τη στοματική κοιλότητα, τον οισοφάγο, το στομάχι και το έντερο.

Mastiha Art of Nature: Η αυθεντική πρόταση για την ολοκληρωμένη, φυσική φροντίδα του γαστρεντερικού

Μαστίχα Χίου -> Ένα καθαρά εγχώριο προϊόν με διεθνείς αναγνωρίσεις και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα μέσω πολυάριθμων και αξιόπιστων επιστημονικών ερευνών, που πλέον ο κόσμος αλλά και οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να ενημερωθούν για την σπουδαία διάσταση της υγείας που διαθέτει.

Το έντερο συνδέεται με την πέψη, τον μεταβολισμό, το ανοσοποιητικό σας σύστημα, ακόμη και με τον εγκέφαλο. Επίσης, κατανοήσαμε την αλληλένδετη σημασία που έχει η φροντίδα του στόματος μας για την περιποίηση του γαστρεντερικού στο σύνολό του. Οι επιλογές μέσα από το brand Art of Nature προσφέρουν την ολιστική λύση για την αποτελεσματική φροντίδα.

Απλές καθημερινές πρακτικές που όλοι μπορούμε να εντάξουμε στην ρουτίνα μας θα διασφαλίσουν τη στοματική μας υγεία και κατ’ επέκταση θα συνεισφέρουν σε μία γενικότερη πολύ σημαντική φροντίδα και προστασία. Η Art of Nature έρχεται να μας δώσει την ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ πρόταση για την εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού, ως την 1η μάρκα που προσφέρει λύση για ολόκληρο το πεπτικό σύστημα – από το στόμα έως τα έντερα.

Είδαμε ότι η φιλοσοφία της νέας αυτής Μάρκας βασίζεται στην ολιστική προσέγγιση, τονίζοντας ότι η περιποίηση πρέπει να ξεκινάει από τη στοματική κοιλότητα με τα σωστά προϊόντα και η φροντίδα αυτής θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ρουτίνας περιποίησης. Εντάσσοντας τη Μαστίχα (mastiha) μέσα από τα μοναδικά και δραστικά προϊόντα του Brand αυτού, έχεις την δυνατότητα να προλάβεις, αλλά και να θεραπεύσεις κοινά προβλήματα και ενοχλήσεις τόσο του στόματος, όσο και του πεπτικού.

Αναφορικά με τα προϊόντα που φιλοξενεί η μάρκα Art of Nature, περιλαμβάνει συμπληρώματα διατροφής, προϊόντα στοματικής υγιεινής & dental snacks, καθώς και μοναδικές επιλογές για την φροντίδας του δέρματος. Σύντομα, θα προστεθούν νέα καινοτόμα προϊόντα που υπόσχονται καλύτερη ποιότητα ζωής με απόλυτο σεβασμό στην υγεία.

TIPS ΑΥΤΟΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

Πάμε στα πρακτικά tips που δίνουν οι ειδικοί και στις προτάσεις χρήσης των συγκεκριμένων προϊόντων:

Τα mastihashop ανέπτυξαν προϊόντα τα οποία καταναλώνονται από όλους. Διάλεξε, λοιπόν, αυτό που εσύ καλύτερα επιθυμείς και ταιριάζει στον τρόπο ζωής σου. Για παράδειγμα: Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να καταπιούν ή δυσκολεύονται να καταπιούν μια κάψουλα ή άλλοι που προτιμούν να ενσωματώνουν το δραστικό συστατικό στη διατροφή τους (σε μορφή σκόνης) ή που θέλουν ένα προϊόν που καταναλώνεται εν κινήσει, (το μασώμενο δισκίο). Επομένως, ο καταναλωτής έχει την ευχέρεια να αποφασίσει ποια μορφή συμπληρώματος ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής του. Όλα τα προϊόντα μας βασίζονται σε αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών.

Η Μαστίχα σε σκόνη, μπορεί να καταναλωθεί καθημερινά σε επίπεδο πρόληψης στα smoothies σας και στο γιαούρτι σας (με προβιοτική και πρεβιοτική δράση) για να διασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία του εντέρου. Όταν είμαστε on the go και μας είναι δύσκολο να εντάξουμε τη Μαστίχα στην καθημερινή μας διατροφή, μπορούμε να επιλέξουμε τα μασώμενα δισκία, ταμπλέτες δηλαδή που καταναλώνονται εύκολα και γρήγορα παντού χωρίς νερό. Τα συγκεκριμένα δισκία συνιστώνται για να περιορίσουν συμπτώματα δυσπεψίας, καούρας και παλινδρόμησης.
Για «extra» δράση, ειδικά σε περιόδους έντονου stress μπορούμε να επιλέξουμε παράλληλα, ακόμα και την κατάποση των δακρύων Μαστίχας, στην φυσική της μορφή δηλαδή. Αυτή η μοναδική θαυμαστή πρώτη ύλη ανακουφίζει από στομαχικές διαταραχές και συνεισφέρει δραστικά στην υγιεινή του πεπτικού συστήματος, οφέλη τα οποία έχουν αποδειχθεί με κλινικά δεδομένα.

Οι απαιτητικοί ρυθμοί ζωής σε συνδυασμό με μη ισορροπημένη διατροφή, καθώς και οι διαφόρων ειδών δυσανεξίες που παρουσιάζουμε σε τροφές, μας δημιουργούν προβλήματα με το στομάχι και το έντερο. Οι κάψουλες με Μαστίχα Χίου, που μπορείτε να προμηθευτείτε από τα mastihashop ή από τα φαρμακεία, συνιστώνται για ανακούφιση προβλημάτων του γαστρεντερικού συστήματος όπως η οι γαστρεντερικές διαταραχές, το κοιλιακό άλγος, το ευερέθιστο έντερο, το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, το έλκος στομάχου και η νόσος του Crohn.

Ως γνωστών, το στομάχι είναι ευαίσθητο και πολλές είναι οι αιτίες που μπορεί να το αναστατώσουν, όπως το άγχος ή κάποιο φαγητό. Ειδικά για τα άτομα που αθλούνται αποτελεί υψίστης σημασίας να νιώθουν «ανάλαφρα» και απαλλαγμένα από ενοχλητικά φουσκώματα, πρηξίματα και μετεωρισμό. Η ευεξία του στομαχο-εντερικού συστήματος παίζει πολύ βασικό ρόλο στο να είμαστε σε καλή κατάσταση και η Μαστίχα Χίου συνεισφέρει σε κάθε περίπτωση στην φυσική ολιστική φροντίδα του οργανισμού μας.

Παράλληλα, μην παραμελείτε να προστατεύετε την υγεία του πεπτικού σας μέσα από την φροντίδα της στοματικής υγείας με τα κατάλληλα και δραστικά προϊόντα της σειράς Art of Nature. Για να λειτουργεί ολόκληρο το πεπτικό μας με τρόπο εύρυθμο, είδαμε ότι πρέπει να φροντίζουμε παράλληλα και τα δόντια μας, και στο εμπόριο ειδικότερα στα φαρμακεία μπορούμε να βρούμε τα αυθεντικά προϊόντα στοματικής υγιεινής που θα υποστηρίξουν την καθημερινή μας φροντίδα, όπως οδοντόκρεμα για ουλίτιδα, ή και πολλαπλής δράσης (κατάλληλη για ομοιοπαθητική), στοματικό διάλυμα, παστίλιες με μαστιχέλαιο και τις αγαπημένες οδοντότσικλες χωρίς ζάχαρη.

Τα προϊόντα Art of Nature αφορούν μία μοναδική επιλογή για αποτελεσματική και ολοκληρωμένη υγιεινή των δοντιών και των ούλων.
Η στοματική φροντίδα συμπληρώνεται παράλληλα με το στοματικό διάλυμα με Μαστίχα Χίου (αιθέριο έλαιο & υδατικό εκχύλισμα) για τη φυσική φροντίδα και υγιεινή των δοντιών και του στόματος. Το διάλυμα συμβάλλει στην καταπολέμηση της βακτηριακής πλάκας, στην πρόληψη της φλεγμονής των ούλων, όπως η ουλίτιδα. Έχει καταπραϋντικές και επουλωτικές ιδιότητες.

Προσφέρει δροσερή αναπνοή με μοναδική γεύση μαστίχας που διαρκεί. Η οδοντόκρεμα GINGIVACTION περιέχει φθόριο και στοχεύει κυρίως στην αποτελεσματική πρόληψη και καταπολέμηση της ουλίτιδας. Από την άλλη πλευρά η οδοντόκρεμα MULTIACTION για πολλαπλή δράση, σε μορφή τζελ, έχει δροσερή γεύση και βοηθά στη διατήρηση της στοματικής υγιεινής χωρίς φθόριο και μενθόλη, καθιστώντας την κατάλληλη για ομοιοπαθητική. Η γεύση τους είναι γλυκιά, υπέροχη και αρωματική, ενώ όλα τα προϊόντα στοματικής φροντίδας είναι ήπια με την έννοια ότι δεν προκαλούν αίσθημα καύσου, γι’ αυτό και είναι κατάλληλα ακόμα και για ερεθισμένες στοματικές κοιλότητες, με πληγές, άφθες κλπ.

Ακόμη και όταν δεν έχουμε δυνατότητα για χρήση οδοντόκρεμας ή διαλύματος, η τσίκλα είναι μια σημαντική εναλλακτική επιλογή. Το μάσημα τσίκλας με Μαστίχα (mastic) είναι χρήσιμο στην πρόληψη της τερηδόνας και στην εκγύμναση των ούλων, ενώ προσφέρει καθαρή στοματική κοιλότητα και ευχάριστη αναπνοή. Προκειμένου να επωφεληθούμε από τα εν λόγω αποτελέσματα, η προϋπόθεση είναι να μασάμε την τσίχλα για τουλάχιστον 10 λεπτά μετά από ένα γεύμα, και ιδανικά να συμπληρώνεται η καθημερινή πρακτική με βούρτσισμα δοντιών με οδοντόκρεμα με μαστίχα, καθώς και πλύσεις με στοματικό διάλυμα που περιέχει μαστιχέλαιο.

Οι επιλογές μέσα από το brand Art of Nature χαρίζουν δροσερή αναπνοή και έχουν ευχάριστη γεύση, και αναζωογονούν σε κάθε περίπτωση τη στοματική κοιλότητα. Όλα τα προϊόντα είναι χωρίς γλουτένη και ζάχαρη και είναι κατάλληλα για παιδιά άνω των 3 ετών.

EXTRA TIPS:

Μην ξεχάσετε να κλείσετε το επόμενο ραντεβού σας με τον Οδοντίατρο.
Επισκεφτείτε τον οδοντίατρο τουλάχιστον 1 φορά τον χρόνο για τον ετήσιο καθαρισμό και check-up, και σε προληπτικό επίπεδο, και ιδανικά κάντε καθαρισμό δοντιών ανά 6 μήνες.

Η οδοντόβουρτσα συνίσταται να αντικαθίσταται κάθε 3 μήνες ή όταν οι ίνες έχουν φθαρεί. Πρώτα απ’ όλα, προτιμήστε μία φυσική οικολογική οδοντόβουρτσα από μπαμπού με μαλακές τρίχες ώστε να μην τραυματίζετε τα ούλα σας.

Χρησιμοποιήστε τη 2 φορές την ημέρα με μια μικρή δόση οδοντόκρεμας και έπειτα ξεβγάλετε τη με νερό και αφήστε τη να στεγνώσει.

Οδοντόκρεμα: Βουρτσίστε τα δόντια 3 φορές την ημέρα, μετά από τα γεύματα για τουλάχιστον 2 λεπτά. Η συνιστώμενη ποσότητα οδοντόκρεμας για ενήλικες είναι περίπου στο μέγεθος ενός μπιζελιού. Μόλις βουρτσίζετε τα δόντια σας, κανονικά θα πρέπει να φτύσετε την περίσσεια και να μην ξεπλύνετε ΜΗΝ ΞΕΠΛΥΝΕΤΕ το στόμα σας με νερό. Αυτό συμβαίνει επειδή το φθόριο στην οδοντόκρεμα χρειάζεται χρόνο για να ενεργήσει στα δόντια.

Στοματικό διάλυμα: Χρησιμοποιείται αδιάλυτο. Γεμίστε το δοσομετρικό ποτηράκι με 15ml διαλύματος. Κάντε πλύσεις στην στοματική κοιλότητα για 20”, 2-3 φορές ημερησίως. Μην το καταπίνετε

Χρήση οδοντικού νήματος: Ιδανικά 2 φορές την ημέρα με τον ορθό τρόπο που θα σας υποδείξει ο οδοντίατρος σας. Βεβαιωθείτε ότι περάσατε το νήμα μεταξύ όλων των δοντιών σας. Σας συνιστούμε τη χρήση οδοντικού νήματος τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, για παράδειγμα το βράδυ μετά το βούρτσισμα των δοντιών σας. Η χρήση του είναι πραγματικά εξίσου σημαντική με το βούρτσισμα των δοντιών σας.

H Μαστίχα Χίου βρίσκεται αναμφίβολα στον δρόμο προς το να γίνει η επόμενη παγκόσμια υπερτροφή, ως ένας αξιοσημείωτος και ασφαλής σύμμαχος υγείας για το πεπτικό σύστημα και όχι μόνο. Όπως είδαμε, τόσο η στοματική όσο και η πεπτική υγεία είναι άμεσα συνδεδεμένες με τη συνολική υγεία του ανθρώπου και η Μαστίχα Χίου, ως η απόλυτη φυσική τροφή, συνιστάται να γίνει προσθήκη στην καθημερινή μας διατροφή και προσωπική φροντίδα, ώστε να συμβάλλει σε κάθε περίπτωση στη συνολική μας ευεξία.

 

Αναδημοσίευση https://ygeia2023.news247.gr/ependyseis/mastixa-xiou-to-apolito-elliniko-superfood-pos-kai-giati-na-tin-entaxeis-stin-kathimerinotita-sou/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement