Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΠΟΨΕΙΣ

Με μία μοναδική μελωδική αύρα, η μουσική βραδιά της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και της Χορωδίας Χίου στην Καλαμωτή

Του Μιχάλη Κανάριου

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η μουσική βραδιά, η οποία ήταν αφιερωμένη στον νεοσύστατο σύλλογο και στα μέλη, «Φίλοι Φιλαρμονικής Ορχήστρας Καλαμωτής»  από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Χίου και την Χορωδία Χίου που διεξήχθη στην πάνω πλατεία της Καλαμωτής.

Την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, το βράδυ, οι μουσικοί της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Χίου και η χορωδία Χίου σκόρπισαν μουσική μυσταγωγία και τύλιξαν την κάτω πλατεία της Καλαμωτής με μία μοναδική μελωδική αύρα. 

Συνδιοργανωτές της μουσικής βραδιάς ήταν ο Σύλλογος «Φίλοι Φιλαρμονικής Ορχήστρας Καλαμωτής» και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Μετά τον χαιρετισμό στο πολυπληθές κοινό που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Μιχαήλ Κανάριος, άρχισε το πρόγραμμα της βραδιάς.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συλλόγου στην ομιλία του αναφέρθηκε, αφού καλωσόρισε τους επισήμους και τον κόσμο, στην ίδρυση του Συλλόγου «Φίλοι Φιλαρμονικής Ορχήστρας Καλαμωτής» λέγοντας ότι μετά από σαράντα χρόνια η επανασύσταση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας στην Καλαμωτή είναι γεγονός.

Το Διοικητικό Συμβούλιο το αποτελούν οι Μιχάλης Κανάριος- Πρόεδρος, Γεώργιος Σαραντινούδης -Αντιπρόεδρος, Μιχάλης Βαρλάς- Γενικός Γραμματέας, Θεόδωρος Γαλάτουλας -Ταμίας, Μιχάλης Χαλιάς- Έφορος, Μέλη: Ηλίας Σαραντινούδης, Μιχάλης Καζάς, Χρήστος Θεοδοσίου. 

Στόχος του Συλλόγου είναι να γίνει ένα εργαστήρι μελέτης, μάθησης και μουσικής επιμόρφωσης.

Στη συνέχεια μίλησε για την ιστορία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας που ιδρύθηκε το 1954 από το Γυμνάσιο Καλαμωτής.

Την μουσική εκδήλωση της Φιλαρμονικής τίμησαν με την παρουσία τους οι Κωνσταντίνος Μουντζούρης-Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Σταμάτης Κάρμαντζης -Δήμαρχος Χίου, Παντελής Βρουλής- χωρ. Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Νικόλαος Νύκτας- Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Παντελής Μπουγδάνος -Περιφερειακός Σύμβουλος, Φιλόδωρος Βιτέλλας -εκπρόσωπος του Υπουργού Νότη Μηταράκη, Σάββας Χατζημόσχος- Στρατηγός ε.α., Θεοδόσης Σταθόπουλος -Πρόεδρος Κοινότητας Καλαμωτής, και οι πρόεδροι Μυρμηγκίου και Πατρικών.

Με άψογη ποιότητα εκτέλεσης το μουσικό σύνολο της Φιλαρμονικής υπό την διεύθυνση της εξαίρετης  μαέστρου Ευγενίας Βορριά απέσπασε ενθουσιώδη χειροκροτήματα και τα μπράβο του κοινού.

Με ευαισθησία και δυναμικότητα συνόδευσαν το πρόγραμμα οι μουσικοί της Φιλαρμονικής και δίκαια υποχρεώθηκαν από το κοινό σε αλλεπάλληλες υποκλίσεις.

Την αρχή της μουσικής βραδιάς άνοιξε η  Χορωδία Χίου  με υπεύθυνη την μαέστρο, το ρεπερτόριό τους έτυχε μίας εξαιρετικής εκτέλεσης και η αμοιβή τους ήταν τα ατελείωτα χειροκροτήματα του κοινού. Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από την τέλεια ερμηνεία, τόσο της Φιλαρμονικής ορχήστρας Χίου, όσο και της χορωδίας Χίου, προσέφερε μία αξέχαστη μελωδική μουσική βραδιά αντάξια του θερμού ακροατηρίου που είχε ασφυκτικά γεμίσει την κάτω πλατεία της Καλαμωτής .

Ακολούθησε κέρασμα σε όλους τους συμμετέχοντας μουσικούς, στην μαγευτική παραλία στην Κώμη στο Καφέ Μπαρ «ΚΟΧΥΛΙ».

Ο Σύλλογος ανακοινώνει ότι γίνονται εγγραφές για την εκμάθηση των μαθητών στα μουσικά όργανα εντελώς δωρεάν, στην Μορφωτική Ένωση Καλαμωτής, τον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Όπως είχαμε προαναγγείλει, η Alpine προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του νέου hot hatch μοντέλου της νέας ηλεκτρικής της εποχής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το συμβάν έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου (15/06) κοντά στην έξοδο της Αττικής Οδού για τη Λεωφόρο Κηφησίας, στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Τη...

ΧΙΟΣ

Για την αιφνιδιαστική αύξηση των λιμενικών τελών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου μίλησε στα τοπικά μέσα ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Χίου κ. Κώστας Μούνδρος,...

ΧΙΟΣ

Για το πώς διαμορφώνεται τη φετινή χρονιά η τιμή της μαστίχας, έπειτα από την Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου στις 15 Ιουνίου...

Advertisement