Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΠΟΨΕΙΣ

Νεκρολογία της Νίκης Σκαρβέλη

Γράφει ο καπ. Κώστας Μιχ. Φράγκος

(Εκ μέρους των απανταχού Καρδαμυλίων

Έφυγε, η Ανδρονίκη (Νίκη) Σκαρβέλη, μία Ανθρωπίστρια της εποχής μας. Η ευγενής φιλάνθρωπος κυρία, η ωραία χαμογελαστή  Δέσποινα, η εξαίρετη μητέρα και γιαγιά δεν είναι πια ανάμεσά μας. Το γλυκό χαμόγελο που καθρεφτίζεται όλη της η προσωπικότητα,  δεν θα ξαναφωτίσει  το ωραίο πρόσωπο. Θλίψη και μοναξιά.

Η Νίκη πέταξε ξαφνικά στον ουρανό σαν Περιστέρι για να συναντήσει την αγαπημένη της οικογένεια. Με συντονισμένη την ψυχή και βαθιά συγκίνηση τολμώ να γράψω λίγες γραμμές για την αείμνηστη καπετάνισσα Νίκη Μάρκου Σκαρβέλη. Η αλησμόνητη Νίκη Σκαρβέληήταν μία από τις διαλεχτές και λαμπερές προσωπικότητες, με άοκνη κοινωνική προσφορά και μακρά διαδρομή στον τομέα της φιλανθρωπίας.

Ευγενική, ευπροσήγορη και χαμογελαστή, γεμάτη ανθρωπιά, εξαίρετη σύζυγος, μητέρα, γιαγιά είχε κερδίσει την εκτίμηση όλων των συμπατριωτών μας.

Ως Πρόεδρος των φίλων του ΔρομοκαΐτειουΘεραπευτηρίου προσέφερε πολλά στο ίδρυμα και συνεργάστηκε άψογα τόσο με τα διοικητικά στελέχη, όσο και με το επιστημονικό προσωπικό και με σύμπνοια και στοργή προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στους τρόφιμους του ιδρύματος.

Σε σχεδόν κάθε διοργάνωση Χιώτικου περιεχομένου ή συλλόγου δήλωνε την παρουσία της με την ενεργό συμμετοχή της. Σε κάθε σημαντικό γεγονός του τόπου μας, το σπίτι της ήταν Ανοιχτό για να προσφέρει Φιλοξενία σε επισκέπτες που τιμούσαν την Χίο για θεραπευτικές και πνευματικές εκδηλώσεις.

Ήταν ακούραστη στην αγαθοεργία και την κοινωνική προσφορά η αξέχαστη η Νίκη Σκαρβέλη και παρείχε προς τους συνανθρώπους της με προθυμία και ευχαρίστηση κάθε βοήθεια και αρωγή.

Πολλοί οι ευεργετηθέντες από αυτήν, πάσχοντες και δυστυχούντες. Βοηθούσε χριστιανικά και αθόρυβα χωρίς να διατυμπανίζει τις αγαθοεργίες και τις ελεημοσύνες της. Ταπεινή και σεμνή, υπόδειγμα αληθινής χριστιανής, τηρούσε τα διδάγματα του Ευαγγελίου.

Ποτέ δεν επιζητούσε εύσημα και συγχαρητήρια για τις ευεργεσίες της, σε μία εποχή, όπου οι αξίες και τα ιδανικά έχουν τραγικά παραγκωνιστεί. Τέλος αξίζουν πολλά εγκώμια και έπαινοι στην αείμνηστη Νίκη Σκαρβέλη και για την πατριωτική δράση της μέσω της υπέροχης εφημερίδας που εξέδιδε «Δρόμοι ψυχής», αλλά και της κοινωνικής, φιλανθρωπικής της προσφοράς στο Δρομοκαΐτειο Θεραπευτικό ίδρυμα και στην Χίο.

Θα την θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Αγαπητή Νίκη, καλή διαμονή στο μόνιμο αγκυροβόλιο του ουρανού μαζί με τον καπετάν Μάρκο και τα αγαπημένα σου παιδιά.

Ας είναι η μνήμη της αιώνια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέλιξης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής, η νέα BMW X3 υποβάλλεται στην τελική ρύθμιση όλων των συστημάτων ελέγχου πλαισίου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τη θεμελίωση του εργοστασίου στη Ζίλινα, ξεκίνησε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη παραγωγική πορεία και με αφορμή την επέτειο, η Kia κάνει...

Advertisement