Αξίζει να τους εμπιστευθεί κανείς; - Χιακός Λαός - XiakosLaos.gr
Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΠΟΨΕΙΣ

Αξίζει να τους εμπιστευθεί κανείς;

Γράφει ο Βασίλης Μυριαγκός, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ

Αυτό που έχει γίνει πλέον απόλυτα σαφές και κατανοητό προς όλες τις κατευθύνσεις είναι, ότι στην περιοχή του Θόλους δεν πρέπει να γίνει η νέα δομή ( υπάρχει και η ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΧΙΟΥ ).
Τι προτείνουν, αντί του Θόλους, οι δυο παρατάξεις η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΞΙΩΝ ( ως συνέχεια της παράταξης Πολύδωρου Λαμπρινούδη) και η ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.
Απαραίτητη όμως προϋπόθεση, να τιμούν τα λόγια και τις αποφάσεις τους.

Αν το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. είχε γίνει μέσα στη ΒΙ.ΑΛ., όπως είχαμε εμείς προτείνει, τώρα όλα θα είχαν τελειώσει.
Όμως όπως φάνηκε στο μυαλό του Δημάρχου ( Μανώλης Βουρνούς ) το Μερσινίδι συνέχισε να υπάρχει”.
Αυτά δήλωνε στις 31/5/2017 ο συνάδελφος Δ.Σ της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΞΙΩΝ Νίκος Νύκτας, εκφράζοντας την επίσημη θέση του συνδυασμού του στο Δ.Σ.
Σήμερα βεβαίως η άποψη του είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτά που ψήφιζε και υποστήριζε.
Ο έταιρος πολιτικός του συνοδοιπόρος σήμερα Γιάννης Καραβασίλης ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ έδινε «μάχες» λέγοντας:
Εδώ και 5 ολόκληρους μήνες (!) η απόφαση του ΣτΕ που ορίζει ανώτατο αριθμητικό πλαφόν στη ΒΙΑΛ τα 1.274 άτομα τσαλαπατιέται καθημερινά.
Από το ”είμαστε κάθε λέξη από το σύνταγμα της Χώρας” , φθάσαμε στο σημείο να μην εφαρμόζονται οι αποφάσεις από το Ανώτατο δικαστήριό της.
Και αν ο κυβερνητικός ”μας” βουλευτής κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης έχει μονίμως άλλες προτεραιότητες οι οποίες είναι ΠΑΝΤΑ ενάντια στα συμφέροντα του νησιού, ο αντιπολιτευόμενος κ. Μηταράκης γιατί δεν ζητάει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την εφαρμογή των νόμων;

Επίσης και η δική του άποψη είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτά που έλεγε και υποστήριζε, δεδομένου ότι η νέα δομή κατά την Κυβέρνηση θα είναι 1.240 άτομα.

Πότε λοιπόν οι παρατάξεις αυτές έλεγαν και λέγουν την αλήθεια;

Τότε που υποστήριζαν την δημιουργία του ΠΡΟΚΕΚΑ και το ανώτατο όριο 1.274 άτομα η τώρα που υποστηρίζουν, απαιτούμε και διεκδικούμε να μην δημιουργηθεί καμιά νέα Δομή με οποιαδήποτε μορφή οπουδήποτε στη Χίο.

Τους ενδιαφέρει η εξεύρεση λύσης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, η υπερτερεί η εμπάθεια και η εμμονή τους σε δυο συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα;

Συμμαχεί η παράταξη ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ δήθεν σήμερα με τον πρώην Δήμαρχο κ. Μανώλη Βουρνού, την στιγμή που καθημερινά και επί 5 χρόνια δεν τον άφηνε ήσυχο ούτε δευτερόλεπτο λέγοντας:
…..Ο κ. Βουρνούς που μεταμφιέστηκε σε όψιμο «επαναστάτη» , ήταν αυτός που παρέδωσε με αστείες νομικές δικλείδες ασφαλείας το κτίριο της ΒΙΑΛ.
Με την περισσή υποκρισία που χαρακτηρίζει τους ιδεολογικούς γυρολόγους παραμονές εκλογών, έστειλε επιστολή στην κ. Μέρκελ “διαμαρτυρόμενος” για την κατάσταση του μεταναστευτικού ,την στιγμή που ο ίδιος πριν δύο χρόνια διαφήμιζε και παρότρυνε την κυβέρνηση να κατασκευάσει πρότυπο υπερκέντρο στο ΧΑΔΑ (αλλά και ΠΡΟΚΕΚΑ στο Μερσινίδι) , με χωρητικότητα αρκετών χιλιάδων μεταναστών (όπως του Αμβούργου!!!).

Δυστυχώς για την Χίο αυτό το μέτωπο, από αυτά τα πρόσωπα, με αυτές τις αντιλήψεις, την διγλωσσία και τον λαϊκισμό έχει συγκροτηθεί για την δρομολόγηση ενός σοβαρού θέματος όπως είναι το προσφυγικό μεταναστευτικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ψυχρό κύμα θα πλήξει σήμερα, Τρίτη, τη χώρα μας, ενώ θα ακολουθήσει και ένα δεύτερο, πιο ισχυρό στο τέλος της εβδομάδας με κύρια χαρακτηριστικά...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνει την έναρξη υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, για τη 2η Φάση...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες εστάλησαν κατά την χθεσινή μεγάλη ανοιχτή ομιλία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, και Βουλευτή Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, Νότη...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώθηκε ότι σε όλους τους αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου του τελικού, θα γίνει χρήση της τεχνολογίας VAR και γραμμής...