ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η μελέτη προβολής της Χίου σε ανταγωνιστικό brand γαστρονομικού τουρισμού

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προσκάλεσε τους εμπλεκόμενους φορείς και επαγγελματίες του Τουρισμού στην παρουσίαση της μελέτης διαμόρφωσης και προβολής της Χίου σε ανταγωνιστικό brand γαστρονομικού τουρισμού με διεθνή εμβέλεια, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Φορέα Τουρισμού Χίου. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον μελετητή, κ. Δημοσθένη Μπρούσαλη, ο οποίος ανέλυσε τα έως τώρα συμπεράσματα τηςμελέτης.

Αναλυτικότερα αναφέρθηκε στα εξής:

– Διεθνείς Τάσεις και Κριτήρια επιλογής επισκέπτη

– Εμπλεκόμενοι, Συνταγές και Πρώτες ύλες

– Όραμα, Αποστολή και Υπόσχεση Μάρκας

– Positioning και Βασικές Αρχές

– Κοινά – στόχος

– Κεντρικό Αφήγημα (Story telling)

Στο κεντρικό αφήγημα παρουσίασε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τη μοναδική φυσιογνωμία τηςΧιώτικης κουζίνας, όπως αυτή διαμορφώθηκε σε συνάρτηση με την ιστορία του τόπου και εξήγησε ότι πάνω σε αυτό θα στηριχθεί όλο το εγχείρημα. Στη συνέχεια έθεσε υπόψη των συμμετεχόντων τα προτεινόμενα ονόματα για τη νέα μάρκα γαστρονομικού τουρισμού της Χίου (brandnames), καθώς και τα προτεινόμενα βασικά μηνύματα (baseline), τα οποία θα τεθούν άμεσα σε δημόσια διαβούλευση προς επιλογή τωνεπικρατέστερων αντίστοιχα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Β.Α. κ. Νίκος Νύκτας στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι : Eίναι πολύ σημαντικό για την Π.Β.Α. να προχωρήσει αυτό το project ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας με τη συμμετοχή και την αποδοχή όλων των εμπλεκόμενων επαγγελματιών, γιατί μόνο τότε μπορούμε να επιτύχουμε το στόχο μας και φυσικά εφόσον εφαρμοστούν με συνέπεια και εντιμότητα όσα συναποφασίσουμε.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο της πισίνας του ξενοδοχείου CHIOSCHANDRIS, που παραχωρήθηκε γι αυτό το σκοπό με ευγενική χορηγία της επιχείρησης. Παρευρέθηκαν αρκετοί επαγγελματίες και εκπρόσωποι φορέων, καθώς επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Παντελής Μπουγδάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Π.Β.Α. κ. Λεωνίδας Αθηνάδης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κώστας Βεργίνας και ο υπεύθυνος γαστρονομίας του Φορέα Τουρισμού Χίου κ. Γιώργος Πάσσας, οι οποίοι απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη στιγμή της γέννησής του, λόγω της μυθικής οδικής συμπεριφοράς του που ανέτρεπε όλα όσα ξέραμε στο κλείσιμο του περασμένου αιώνα, το Ford...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα έχει μπει πλέον σε metal ρυθμούς, καθώς μετράμε αντίστροφα για την συναυλία των Rammstein στις 30 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο και η...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Γιόσεφ Καμπάν θα έχει συγκεκριμένη ευθύνη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας των μοντέλων της MG και έρχεται να ενταχθεί στην εταιρεία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ford Puma με τη κορυφαία άνεση και πρακτικότητα, σε συνδυασμό με τους μεγάλους χώρους για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους, έχει δικαίως...

Copyright © 2018-2021 xiakoslaos.gr

Exit mobile version