ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δύο περιοδικά με ιστορικό και τουριστικό ενδιαφέρον για τη Χίο με αφορμή τα 200 χρόνια

Η Επιτροπή Επετειακών Εκδηλώσεων «Χίος ’21» αποφάσισε να στηρίξει την πρόταση ορισμένων συμπολιτών και προχώρησε στην έκδοση ενός επετειακού περιοδικού με τίτλο «ΧΙΟΣ».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα ιστορικό περιοδικό, τουριστικού ενδιαφέροντος. Ανιδιοτελείς συντάκτες των κειμένων είναι οι συμπολίτες μας: Παναγιώτης Κλούβας, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Μαρία Γεωργίτση, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ρίτα Ντούλη, φωτογραφία Leica-Academy, Αθήνα.

Όπως δηλώνει ο κ. Καλογεράκης, «το αποτέλεσμα είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικό. Ένα πολυσέλιδο περιοδικό με πολύ καλή και ποιοτική εμφάνιση, υπέροχες φωτογραφίες και πολύ προσεγμένα λιτά κείμενα». Τέλος, το εν λόγω περιοδικό, πέραν της επετειακής μορφής του, θα χρησιμοποιηθεί για διανομή στο Γραφείο Τουρισμού σε ταξιδιωτικά Γραφεία και σχετικά με τον τουρισμό καταστήματα σε Χίο και Αθήνα, και εάν υπάρξει δυνατότητα και στην Θεσσαλονίκη.

«Συλλέξαμε εικόνες που είχαν μείνει στην μνήμη μας και τις φέραμε στο προσκήνιο. Κοινό σημείο αναφοράς ήταν η προβολή του νησιού», λέει ο κ. Παναγιώτης Κλούβας και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα πρότζεκτ του οποίου το ένα μέρος αφιερώνει τις στιγμές φρίκης που στιγμάτισαν τη Χίο, αφήνοντας ένα τεράστιο αποτύπωμα ιστορίας.

Με τη σειρά της η κ. Μαρία Γεωργίτση τόνισε ότι το εν λόγω τεύχος έχει τη μορφή ιστορικού, αλλά και τουριστικού ενδιαφέροντος. «Σκοπός δημιουργίας του τεύχους είναι να εμπνεύσουμε τους επισκέπτες, να αφυπνίσουμε τις μνήμες των μόνιμων κατοίκων, να αναδείξουμε την ιστορικότητα, την κουλτούρα και γενικότερα τις ομορφιές του νησιού της Χίου», καταλήγει.

Παράλληλα, ο κ. Καλογεράκης παρουσίασε το τεύχος «Ανάβατος», αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελευθερία του 1821. «Το νησί της Χίου έπαιξε το δικό μου μοναδικό ρόλο στην εξέλιξη της επανάστασης του 1821. Το ολοκαύτωμα με τις σφαγές της Χίου άφησαν παγκόσμιο αποτύπωμα φρίκης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη στιγμή της γέννησής του, λόγω της μυθικής οδικής συμπεριφοράς του που ανέτρεπε όλα όσα ξέραμε στο κλείσιμο του περασμένου αιώνα, το Ford...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα έχει μπει πλέον σε metal ρυθμούς, καθώς μετράμε αντίστροφα για την συναυλία των Rammstein στις 30 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο και η...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Γιόσεφ Καμπάν θα έχει συγκεκριμένη ευθύνη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας των μοντέλων της MG και έρχεται να ενταχθεί στην εταιρεία...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η ακολουθία των Παθών τελέσθηκε χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου της ομωνύμου Κοινότητος στο Γεσήλκιοϊ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γέροντος Δέρκων κ....

Copyright © 2018-2021 xiakoslaos.gr

Exit mobile version