Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ν. Μηταράκης: “Ο συνεταιρισμός στην Ελλάδα μπορεί να αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης, όπως αποδεδειγμένα έχει γίνει στην Χίο”

Σήμερα το πρωί ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιος Λιβανός, ξεκίνησαν την περιοδεία στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, όπου συζητήθηκαν οι τέσσερις πυλώνες που έθεσε η Ένωση.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα της στήριξης της νέας μονάδας Πρωτοβάθμιας Επεξεργασίας, όπου το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τοποθετήθηκε θετικά. Επίσης, το θέμα φορολόγησης των αγροτών, όπου σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, είναι σημαντική προτεραιότητα για την κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι η φορολογία των συνεταιρισμών βελτιώθηκε και μειώθηκε επί της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα της επιλεξιμότητας των παραγωγών μαστίχας, των προγραμμάτων ανασχίνωσης αλλά και προγραμμάτων στήριξης της ένταξης νέων αγροτών και ενίσχυσης των δαπανών. Γενικότερα, τέθηκαν θέματα ανακατανομής επιχορηγήσεων.

«Ο υπερ πολλαπλασιασμός της παραγωγής, ο υπερ δεκαδιπλασιασμός της κερδοφορίας δείχνει ότι ο συνεταιρισμός στην Ελλάδα μπορεί να είναι σύγχρονος, μπορεί να αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης, όπως αποδεδειγμένα έχει γίνει στην Χίο», δηλώνει ο κ. Μηταράκης.

Συνεχίζει τον λόγο του, τονίζοντας ότι πλέον το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «κοιτάει» στην αποδοτικότητα των επενδύσεων.

«Στη Χίο που η Ένωση έχει αποδεδειγμένα αποτελέσματα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα είναι μόνο θετικό. Το Υπουργείο Μετανάστευσης έχει δημιουργήσει μία πλατφόρμα για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τη διαδικασία να έρθουν νόμιμοι μετανάστες στη χώρα μας ως εργάτες γης. Ως χώρα θέλουμε την μετανάστευση, αλλά νόμιμα. Θα έρθουν αυτοί που θα διαλέξουμε εμείς ως χώρα κι όχι αυτοί που θα διαλέξουν οι λαθροδιακινητές», καταλήγει ο κ. Μηταράκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΧΙΟΣ

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου και Δικηγορικός Σύλλογος Χίου συμμετείχαν ενεργά στην κινητοποίηση που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης 24 Απριλίου 2024, έξω από...

Advertisement