Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαυροκορδάτικο: Μείωση στο αρχικό ποσό μίσθωσης του ακινήτου – Ποιοι οι νέοι όροι

Στην σημερινή Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης για το δημοτικό ακίνητο στη θέση Άγιος Γιώργης Σταφυλάς, γνωστό σε όλους ως Μαυροκορδάτικο. Το εν λόγω κτήμα αποτελείται από 10.000 τ.μ. και ένα κτίριο 650 τ.μ.

Σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χίου, που συνεδρίασε σήμερα 7 Ιουλίου, εγκρίθηκαν εκ νέου οι όροι της δημοπρασίας για τη μίσθωση του συγκεκριμένου ακινήτου.

Ειδικότερα, με εισήγηση του ο Πρόεδρος της Οικονομική Επιτροπής, κ. Κωνσταντίνος Βεργίνας, έθεσε τους όρους, οι οποίοι όμως παρέμειναν οι ίδιοι, με την μόνη εξαίρεση το αρχικό ποσό εκκίνησης της μίσθωσης. Συγκεκριμένα, από το ποσό των 2000 ευρώ το μήνα, το οποίο είχε ζητηθεί αρχικά από το Δήμο, με τη σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής έπεσε στο ποσό των 1000 ευρώ. Επομένως, κάθε υποψήφιος ενδιαφερόμενος θα ξεκινήσει να «χτυπάει» από το ποσό των 1000 ευρώ. Ο λόγος της μείωσης στην τιμή του μισθώματος, οφείλεται τόσο στην έλλειψη τουριστικού ενδιαφέροντος (έλλειψη γραμμών charter) όσο και στους περιορισμούς λόγω της πανδημίας.

Από ότι έγινε γνωστό, υπάρχει ενδιαφέρον, ωστόσο για να μπορέσει να λειτουργήσει χρειάζεται ένα πολύ μεγάλο κόστος συντήρησης, το οποίο θα το αναλάβει ο μισθωτής. Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση που πραγματοποίησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου, το ελάχιστο ποσό συντήρησης του κτιρίου για να καταστεί λειτουργικό, ανέρχεται στα 50.000 ευρώ.

Όπως τόνισε και σε τοποθέτηση του ο κ. Βεργίνας το ποσό αυτό δεν φτάνει για να καλύψει όλες τις ανάγκες που απαιτεί το κτίριο, ωστόσο, ο Δήμος μπορεί να διαθέσει μέχρι αυτό το ποσό. Επίσης, συμπλήρωσε ότι έχει αποκλειστεί η εκμετάλλευση του κτιρίου ως Airbnb, και ότι επιτρέπεται αποκλειστικά η χρήση του ως οικία (χωρίς μίσθωση σε τρίτους) ή ως επιχείρηση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιδημάρχου Χίου και Οικονομικών, κ. Γιώργου Μπελέγρη στο xiakoslaos.gr «η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι 20 χρόνια και για τα πρώτα 6 χρόνια θα αφαιρούνται μηνιαίως 695 ευρώ για να μπορέσει να καλύψει τις ζημιές που έχει το συγκεκριμένο ακίνητο, αξίας κοστολογημένης από την Τεχνική Υπηρεσία, της τάξεως των 50.000 ευρώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement