Συνέντευξη Τύπου από τον Κώστα Τριανταφύλλο για τις παθογένειες της Χίου και την oδική ασφάλεια.
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Αξιών», Κώστας Τριανταφύλλος, κατά την οποία αναφέρθηκε σε σημαντικά προβλήματα της Χίου, εντοπίζοντας παθογένειες τόσο σε επίπεδο νησιού, όπως το οδικό δίκτυο και θέματα ασφάλειας, όσο και σε ζητήματα της Δημοτικής Αρχής, όπως η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ στα Καρδάμυλα και οι συνθήκες στο 3ο Γυμνάσιο Χίου.
Κεντρικό θέμα της συνέντευξης αποτέλεσε η κατάσταση του οδικού δικτύου της Χίου, με αφορμή το πρόσφατο δυστύχημα στη Λεωφόρο Αιγαίου, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας δικυκλιστής. Ο κ. Τριανταφύλλος τόνισε ότι «πρέπει να αποτελέσει σοβαρή αφορμή για να αντιμετωπίσουμε χρόνιες παθογένειες στην οδική ασφάλεια του νησιού, που στερούν από την τοπική κοινωνία παιδιά αδικαιολόγητα».
Ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Αξιών» υπογράμμισε την ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις στα προβληματικά σημεία του οδικού δικτύου και την ενίσχυση της ασφαλούς μετακίνησης πεζών και οχημάτων. «Η Χίος χρειάζεται ποιοτική καθημερινότητα, ασφαλή για τον πεζό και ελκυστική για τον επισκέπτη», δήλωσε, προσθέτοντας ότι απαιτούνται δύσκολες αποφάσεις με πολιτικό κόστος, αλλά και σοβαρός διάλογος με τους πολίτες για την οδική ασφάλεια.
Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε την ανάγκη για νέες υποδομές όπως πεζοδρόμια και βελτιωμένο φωτισμό, με τη χρήση μετρήσιμων δεικτών, ώστε οι παρεμβάσεις να έχουν πραγματικό αποτέλεσμα. «Δεν μπορεί να αποκτηθεί οδική ασφάλεια αν όλοι θεωρούμε φυσιολογικό να παρκάρουμε οπουδήποτε ή να κινούμαστε συνεχώς με αυτοκίνητο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η συνέντευξη Τύπου ανέδειξε την πρόθεση της παράταξης να ανοίξει διάλογο με την κοινωνία και να προτείνει λύσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, διασφαλίζοντας παράλληλα την ποιότητα και την ασφάλεια της Χίου.
