Ερωτήματα ΛΑΣ για τις χορηγίες προς τους πληγέντες της Αμανής.
Σειρά ερωτήσεων σχετικά με τις χορηγίες και τις δωρεές ιδιωτών προς τους πληγέντες της Δημοτικής Ενότητας Αμανής έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Χίου, με αφορμή τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής και ειδικών συμβούλων. Οι δηλώσεις έγιναν από τον επικεφαλή της παράταξης, Μάρκο Σκούφαλο.
Σύμφωνα με τον κ. Σκούφαλο, βασικό ζήτημα αποτελεί η λειτουργία της ερανικής επιτροπής που ψηφίστηκε ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο: «Γιατί μέχρι τώρα είναι στα χαρτιά και ανακοινώνονται χιλιάδες ευρώ δεξιά και αριστερά χωρίς η ίδια και οι δημοτικές παρατάξεις να έχουν γνώση για το τι γίνεται;», αναρωτήθηκε.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ κατήγγειλε επίσης έλλειψη διαφάνειας και αυθαιρεσίες από ειδικούς συμβούλους, ενώ τόνισε ότι οι αιρετοί είναι στο σκοτάδι, ενώ κάποιοι γνώριζαν ονόματα και διευθύνσεις χορηγών: «Τέρμα πια στην κοροϊδία με τους ανώνυμους χορηγούς», δήλωσε χαρακτηριστικά, ζητώντας άμεση παρέμβαση της αρμόδιας επιτροπής «χωρίς σκιές, αποκλεισμούς και με συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων και των συλλόγων τους».
Ο κ. Σκούφαλος κατέληξε ότι η ΛΑΣ δεν προτίθεται να συμμετάσχει στην επιτροπή αν δεν διασφαλιστεί πλήρης διαφάνεια και διαχείριση με δικαιοπραξία: «Αν ζητούν γλάστρες, ας ψάξουν αλλού», τόνισε με νόημα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των πληγέντων από φωτιές, πλημμύρες ή σεισμούς και ζητά άμεσες, διαφανείς και δίκαιες λύσεις για τους κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, αγρότες και κατεστραμμένους δημότες της Αμανής.
