Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Κηδαλίων 2023»: Με θετικά αποτελέσματα η μεγάλη άσκηση πυρκαγιάς στο Μονοδένδρι

Με επιτυχία η ολοκλήρωση της άσκησης δασικής πυρκαγιάς και οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών «ΚΗΔΑΛΙΩΝ 2023», που διεξήχθη στην περιοχή Αγίου Παντελεήμονα στο Μονοδένδρι.

Την ευκαιρία να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά της είχε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Χίου με την άσκηση πυρκαγιάς «ΚΗΔΑΛΙΩΝ 2023», η οποία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στο Μονοδένδρι.

Σκοπός της άσκησης, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, κ. Παναγιώτη Μανδάλα είναι κυρίως η συνεργασία των συναρμόδιων φορέων και η βελτίωση των όποιων λαθών, με την ευχή να μην χρειαστεί να επέμβει η Υπηρεσία σε ανάλογο πραγματικό συμβάν. Όπως δήλωσε, πρόκειται για μία σημαντική άσκηση στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης τόσο των νέων, όσο και των παλαιότερων υπαλλήλων της, προκειμένου να είναι πάντα σε ετοιμότητα και να γνωρίζουν πως πρέπει να ενεργούν σε ένα τέτοιο ή παρόμοιο περιστατικό.

Στην άσκηση συμμετείχαν, εκτός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου, Πυροσβεστική, Αστυνομία και το Ε.Κ.Α.Β Χίου: «Η άσκηση πυρκαγιάς στόχευε στην αφύπνιση, γνώση, ετοιμότητα, δοκιμή και εξέταση των εμπλεκόμενων φορέων/υπηρεσιών, αλλά και εθελοντικών ομάδων», υπογραμμίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο ελέγχουν τον μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου, σε περιπτώσεις εκτάκτων περιστατικών πυρκαγιάς.

Κλείνοντας, σημείωσε πως μέσα από την άσκηση μέτρησαν και αξιολόγησαν τον χρόνο που απαιτήθηκε για την αποτελεσματική υλοποίηση του μέτρου της οργανωμένης απομάκρυνσης, σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, ενώ παράλληλα καταγράφηκαν όλες οι αδυναμίες και οι δυσκολίες που προέκυψαν κατά την οργάνωση και υλοποίηση της δράσης και συζητήθηκαν προκειμένου να αντιμετωπιστούν με κατάλληλα μετρά.

«Οι ασκήσεις συμβάλουν αποτελεσματικά στην βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της συνεργασίας και της επικοινωνίας των εμπλεκομένων φορέων, αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», κατέληξε.

Ανακοίνωση Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της άσκησης δασικής πυρκαγιάς και οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών «ΚΗΔΑΛΙΩΝ 2023», που διεξήχθη στην περιοχή Αγίου Παντελεήμονα στο Μονοδένδρι, ευχαριστούμε θερμά την Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών και ιδιαιτέρως τον πάτερ Νικόλαο Μαμουνή για την ευγενική παραχώρηση της ενοριακής αίθουσας και του χώρου στάθμευσης του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, τους κατοίκους της περιοχής Αγίου Παντελεήμονα Μονοδενδρίου, τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Παντελή Ρούλη και τον πάτερ Αντώνιο Σακουλά. Τον Περιφερειάρχη, που μας διέθεσε τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας κύριο Παπαϊωάννου Ελευθέριο, ο οποίος συμμετείχε στο διευθύνων επιτελείο για την προετοιμασία και διεξαγωγή της άσκησης στις 23 και 24 Μαΐου συμβάλλοντας με τις γνώσεις του στην επιτυχή εκτέλεση της.

Τους εθελοντές και τις εθελοντικές Ομάδες που συμμετείχαν.

Τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες: Πυροσβεστική, Αστυνομία,  Διεύθυνση Δασών Χίου, Περιφερειακή Ενότητα Χίου, ΕΚΑΒ.

Πολλά συγχαρητήρια στις υπηρεσίες του Δήμου και συγκεκριμένα:

Στο Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας που για άλλη μια φορά καινοτομεί τολμώντας τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης άσκησης.

Στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών για τη διάθεση μηχανημάτων και προσωπικού.

Στην Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης για τη διάθεση οδηγών και οχημάτων.

Στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού για την διάθεση του εξειδικευμένου προσωπικού με γνώση της τοπικής κοινωνίας και μακρόχρονη προσφορά σε αυτήν.

Στο τμήμα Τ.Π.Ε. που συμβάλλει στην τεχνολογική αναβάθμιση του Δήμου και των υψηλών απαιτήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

κ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Είναι ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων, μετά την απόλυτα επιτυχημένη και εμβληματική Ριτσώνα και θα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε, σήμερα το πρωί, ο σπουδαίος ηθοποιός, Γιάννης Φέρτης, που είχε πρωταγωνιστήσει στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γεννημένος...

Advertisement