Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Χίου για 5ο Δημοτικό Σχολείο Βαρβασίου: «Κορωνίδα των προτεραιοτήτων της Δημοτικής Αρχής την ασφάλεια των δημοτών»

Σε απάντηση των όσων ανυπόστατων δημοσιεύθηκαν από τον κ. Άκη Τσελέντη αναφορικά με την ασφάλεια της λειτουργίας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βαρβασίου Χίου ο Δήμος Χίου απαντά τα εξής:

Μετά από τη σεισμική δόνηση της 30ης Οκτωβρίου του 2020 και μέσα στο πλαίσιο του ελέγχου των κτηρίων και κυρίως των σχολικών από μεικτά κλιμάκια μηχανικών του Τεχνικού Επιμελητηρίου και στελεχών της Τεχνικής του Υπηρεσίας του Δήμου Χίουδιαπιστώθηκε ότι το βόρειο τμήμα του κτηρίου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βαρβασίου (κατασκευής 1936) έχει υποστεί βλάβες. Άμεσα εκκενώθηκε ο χώρος και τοποθετήθηκαν προκατασκευασμένες αίθουσες στον αύλειο χώρο του σχολείου. Παράλληλα, εξευρέθη χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την εκπόνηση μελέτης αναβάθμισης και επέκτασης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, προϋπολογισμού 460.000 ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε το Φεβρουάριο του 2022. Ακολούθησε η διαγωνιστική διαδικασία και σήμερα, 27 Μαρτίου 2023,υπεγράφη η σύμβαση της μελέτης με την εταιρία «Ανάπλαση Α.Ε.» με συμβατική δαπάνη 220.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αντικείμενο της μελέτης περιλαμβάνεται και ο στατικός έλεγχος όλων των κτηρίων του 5ου Δημοτικού Σχολείου και όχι μόνον του τμήματος που έχει αποκλεισθεί από τη χρήση. Επιπροσθέτως, για τις αίθουσες που λειτουργούν, ο Δήμος Χίου με πιστώσεις «ΣΑΤΑ Σχολείων» έχει προκηρύξει από Νοέμβριο 2022 το έργο «Επισκευαστικές Εργασίες Σχολικών Συγκροτημάτων Α’ θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χίου 2022», προϋπολογισμού 130.000 ευρώ, το οποίο αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων τα προβλήματα των επιχρισμάτων, όπως αυτά που παρουσιάζονται στις φωτογραφίες του κου Τσελέντη καθώς και ζητήματα υγρομόνωσης για το 5ο Δημοτικό σχολείο, έργο το οποίο έχει ήδη συμβασιοποιηθεί.

Τέλος, τονίζεται ότι για το σύνολο των σχολείων και εν γένει των δημοτικών κτηρίων ο Δήμος Χίου έχει προχωρήσει στην ένταξη στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του έργου «Εκπόνηση Προγράμματος Προσεισμικού Ελέγχου σε υποδομές του Δήμου Χίου».

Στον απόηχο τραγικών γεγονότων και ιδίως σε ό,τι αφορά θέματα ασφάλειας εκτός από την αδήριτη υποχρέωση όλων των φορέων για την επαγρύπνηση και την άμεση επίλυση ανοιχτών ζητημάτων, κρίνεται επιβεβλημένη και αυτονόητη και η προσοχή, η υπευθυνότητα και η συνετή διατύπωση απόψεων. Ο ανοιχτός διάλογος και η κατάθεση απόψεων ευνοεί αδιαμφισβήτητα τη δημοκρατία, ωστόσο η αμετροέπεια και διασπορά αβάσιμων πληροφοριών συσκοτίζει την κοινή γνώμη, δυναμιτίζοντας την ατμόσφαιρα και προκαλώντας αναίτια ανησυχία και θόρυβο.

Ο Δήμος Χίου και η Δημοτική Αρχή θέτουν ως κορωνίδα των προτεραιοτήτων της την ασφάλεια των δημοτών. Αποδεδειγμένα, έμπρακτα και μετρήσιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου προσφέρει την καλύτερη αφορμή για να γιορταστεί η συνεισφορά του ποδηλάτου στο περιβάλλον, στην υγεία και στην βιώσιμη ανάπτυξη. Έτσι...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ξεκινά η αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού της Χίου, αγγίζοντας το ύψος των 6.000.000 ευρώ. Πρόκειται για την υλοποίησης ενός πολύ σπουδαίου έργου που αφορά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Agility είναι ένα εμπορικό “υπερόπλο” της Kymco στην Ευρώπη με πάνω από μισό εκατομμύριο πωλήσεις, και στην Ελλάδα με περισσότερες από 30 χιλιάδες....

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Αγαπητά μας παιδιά, Με την ευκαιρία της έναρξης των πανελληνίων εξετάσεων σας συγχαίρω για τις προσπάθειες που...

Advertisement