Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στα 93.700.000€ ο προϋπολογισμός του Δήμου Χίου για το 2023

Με θετική απόκλιση ο προϋπολογισμός του Δήμου Χίου για το έτος του 2022, ο οποίος εκτελείται κανονικά, με τις προβλέψεις για τα έσοδα του 2022 να είναι πάρα πολύ κοντά σε σχέση με εκείνα που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, κ. Γιώργο Μπελέγρη, μετά το τέλος κάθε τριμήνου πραγματοποιείται η συγκεκριμένη έκθεση, στην οποία αναγράφεται το τι είχε προβλέψει ο Δήμος Χίου και το τι πραγματικά υλοποιήθηκε. Όπως ανέφερε, δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα όσον αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού για το 2022.

Ειδικότερα, σημαντική είναι η αύξηση στα έσοδα του Δήμου Χίου, με το αποθεματικό του να είναι στις 282.000 ευρώ και το ταμειακό του υπόλοιπο στα 15 εκ. ευρώ. Παράλληλα, έκανε λόγο για τον προϋπολογισμό του 2023, εκφράζοντες θερμές ευχαριστίες στους υπηρεσιακούς παράγοντες, ο όποιος ανέρχεται στο ύψος των 93.700.000 ευρώ περίπου σε σχέση με 87.000.000 ευρώ που ήταν πέρσι.

Όπως εξήγησε, η διαφορά έγκειται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Χίου, το οποίο το 2022 ήταν στα 44 εκ. ευρώ, ενώ το 2023 ανέρχεται στα 51 εκ. ευρώ: «Αυτό οφείλεται διότι έχουν ενταχθεί κάποια έργα στο πρόγραμμα Τρίτσης, συν ένα πολύ σημαντικό ποσό από ενισχύσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη», τόνισε.

Τι περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του Δήμου Χίου για το 2023;

  1. Το πόσο των 150.000 ευρώ που έχει δεσμευτεί για τη μίσθωση των χώρων στάθμευσης σε όλο το νησί της Χίου.
  2. Το ποσό των 150.000 ευρώ για την αντικατάσταση των οχημάτων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
  3. Το ποσό των 280.000 ευρώ για την ναυαγοσωστική κάλυψη στις πολυσύχναστες παραλίες της Χίου.
  4. Το ποσό για τη μίσθωση του ακινήτου της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, όπου θα μεταφερθεί η Οικονομική Υπηρεσία, καθώς κι άλλες υπηρεσίες.
  5. Η απορρόφηση του κόστους της ενέργειας και των καυσίμων.

Αναφορικά για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Χίου, ο κ. Μπελέγρης, επισήμανε μία σειρά έργων που θα αρχίσει να υλοποιείται εντός του 2023. Αυτά τα έργα είναι: η Ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου, το Κέντρο Εμπορίου, η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ (3.5000.000 ευρώ), η μελέτη για την Αναβάθμιση του 5ου Δημοτικού Χίου, η μελέτη για το Πράσινο Σημείο αξίας 1,2 εκ. ευρώ, η Ανάπλαση των Λιβαδίων, καθώς και μία πλειάδα έργων.

«Ο προϋπολογισμός τη δεδομένη στιγμή έχει ισοσκελιστεί. Θα περάσει από την Εκτελεστική Επιτροπή, την Επιτροπή Διαβούλευσης, την Οικονομική Επιτροπή, το Παρατηρητήριο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τέλος θα περάσει από την Αποκεντρωμένη», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα προχώρησε πρόσφατα σε μια ακόμη μεταρρύθμιση για την ισότητα των φύλων στην αγορά εργασίας, την 14η από το 2019, επιβεβαιώνοντας ότι η...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

Advertisement