Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με νέα τουριστική ταυτότητα η Χίος στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Θεσσαλονίκης «Filoxenia 2022»

Με στόχο την τουριστική προβολή του νησιού μας ως εναλλακτικός προορισμός διακοπών, ο Δήμος Χίου και ο Φορέας Τουρισμού συμμετέχουν στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Θεσσαλονίκης «Filoxenia 2022».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Κωνσταντίνος Βεργίνας, ο Δήμος Χίου έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες, προκειμένου να παρουσιάσει τη νέα τουριστική ταυτότητα της Χίου στο εκθεσιακό συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης, που θα λάβει χώρα στις 19 Νοεμβρίου.

Όσον αφορά την έκθεση ο κ. Βεργίνας σημείωσε ότι πρόκειται για μία πολύ μεγάλη διοργάνωση που έχει ξεκινήσει από τη δεκαετία του ’80 και μέχρι σήμερα συγκεντρώνει κάθε χρόνο επαγγελματίες και όχι μόνο από τον τουρισμό, σε μία προσπάθεια να αναδειχθούν οι τουριστικοί προορισμοί της Ελλάδας και παράλληλα να συναφθούν σχέσεις συνεργασίας για την επόμενη χρονιά.

«Ο Δήμος Χίου μαζί με τον Φορέα Τουρισμού προσπαθούν να προσελκύσει τα βλέμματα στη Βόρεια Ελλάδα κι όχι μόνο. Είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη Χίο, όχι μόνο στην ελληνική αγορά αλλά και σε Ευρωπαίους εκπροσώπους εταιρειών οι οποίοι θα συμμετέχουν στη Filoxenia, αλλά και σε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες», τόνισε.

Στην έκθεση θα παρουσιαστεί η ταυτότητα και η γαστρονομία της Χίου, ενώ παράλληλα ο Δήμος Χίου εξετάζει τη συμμετοχή του στην διεθνή τουριστική έκθεση που πραγματοποιείται στη Σμύρνη, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο, λόγω της τεταμένης πολιτικής κατάστασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι στόχος του Δήμου Χίου είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μέσω ενός εναλλακτικού προορισμού διακοπών: «Μεγάλη βαρύτητα έχουμε δώσει στις διακοπές του φθινοπώρου, εκμεταλλευόμενοι και τα καζανίσματα της σούμας και το υδροθεραπευτήριο των Αγιασμάτων», καταλήγοντας ότι για να έρθουν οι επισκέπτες στο νησί μας μαζικά είναι δύσκολο, καθώς δεν υπάρχουν πτήσεις charter.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

Advertisement