Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΛΑΣ: “Η πολιτική αυθαιρεσία και ρουσφετολογική πολιτική της δημοτικής αρχής βλάπτει σοβαρά και το περιβάλλον”

Μέσω ανακοίνωσης η Λαική Συσπείρωση Δήμου Χίου εξαπέλυσε ευθύνες στον τρόπο διαχείρισης και στο έργο της δημοτικής αρχής, με αφορμή τις περιβαλλοντικές  καταστροφές στην παραλία Σαλάγωνα.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της ΛΑΣ Δήμου Χίου:

Δυστυχώς με τον πιο επίσημο τρόπο, με καταγγελία στο δημοτικό συμβούλιο του αρμόδιου χωρικού αντιδημάρχου κ. Βεργίτση, επιβεβαιώθηκαν οι περιβαλλοντικές  καταστροφές σε Σαλάγωνα και Αγγέλια,  ζήτημα που ανέδειξαν  στο προηγούμενο διάστημα ο συγγραφέας Γιάννης Μακριδάκης και άλλοι  συνδημότες μας είτε στον Τύπο, είτε  στην κτηματική υπηρεσία. 

Αποδείχτηκε από τα καταγγελλόμενα και από οικεία βέλη της δημοτικής αρχής, ότι θυσιάστηκαν αυτές οι περιοχές στο βωμό των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, του παραγοντισμού και της ρουσφετολογικής πολιτικής που επιδίδεται η συντριπτική πλειοψηφία της δημοτικής αρχής με την κάλυψη του δημάρχου, ακολουθώντας τα χνάρια της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ.

Οι πολιτικές αυθαιρεσίες του αντιδημάρχου έργων κ. Ξενάκη δεν γίνονται για πρώτη φορά ούτε αφορούν προσωπικό του ζήτημα. Αφορούν κεντρικές πολιτικές κατευθύνσεις, αφορούν στην πολιτική φιλοσοφία που διέπει τη λογική της δημοτικής αρχής και του κ. Δημάρχου γι αυτό και εντός του δημοτικού Συμβουλίου, στην αρχή της διαδικασίας, εγκαλούσε το συγκεκριμένο αντιδήμαχο να μην απαντήσει.

Αυτή περιβαλλοντική καταστροφή αποτελεί κλασικό παράδειγμα του είδους της «ανάπτυξης» που ευαγγελίζονται όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις του αστικού τόξου –(ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ)- και η δημοτική αρχή. «Ανάπτυξη» της αρπαχτής , της ομπρέλας και των τραπεζοκαθισμάτων, για να ρέουν το «χρήμα» και …οι ψήφοι, με μόνιμο θύμα τη φυσιογνωμία του τόπου μας.

Η ομόφωνη τελικά απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δυστυχώς κατόπιν εορτής,  να συζητηθεί ξανά το θέμα με συγκεκριμένη απόφαση αποκατάστασης όσο γίνεται της ζημιάς είναι μονόδρομος και πρέπει να υλοποιηθεί στο αμέσως χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

Advertisement