ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έντονη αντίδραση Καρούσων για τις λατομικές ζώνες – Μεγάλη κινητοποίηση έξω από την Περιφέρεια

Έντονη αντίδραση Καρούσων για τις λατομικές ζώνες έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου με κεντρικό σύνθημα «Όχι ξανά λατομεία στις Καρυές».

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης 1 Ιουνίου η κινητοποίηση των κατοίκων των Καρυών, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, με τους ίδιους να δηλώνουν κάθετοι στη δημιουργία λατομικής ζώνης.

Έντονη αντίδραση από τους κατοίκους των Καρυών επικράτησε και στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου για το μείζον ζήτημα της μελέτης λατομικής ζώνης στην περιοχή, με τους ίδιους να είναι αποφασισμένοι να αποτρέψουν τη δημιουργία της, υποστηρίζοντας ότι η περιοχή κρίνεται ακατάλληλη λόγω περιβαλλοντικής, ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας.

Ειδικότερα, οι Καρούσοι δήλωσαν πως αν δεν βρεθεί άμεση λύση κι αν δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους θα προσφύγουν στο δικαστήριο, παρόλο που η Περιφερειακή Αρχή τους είχε εγγυηθεί ότι το χωριό δεν θα ενταχθεί στον σχεδιασμό δημιουργίας λατομική ζώνης.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε λατομική ζώνη στις Καρυές, δεν θα το αφήσουμε έτσι», ήταν μερικές από τις δηλώσεις των κατοίκων.

Στο σημείο βρέθηκε και ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Γιώργος Αμπαζής, ενώ παράλληλα οι κάτοικοι των Καρυών ανέβηκαν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις συζητήσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας για το συγκεκριμένο ζήτημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κάτι το οποίο δεν είχα συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια ήταν να μην υπάρχουν στους τελευταίους γύρους των play off, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Κέβιν...

Copyright © 2018-2021 xiakoslaos.gr

Exit mobile version