Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις νέων εγγραφών για τους παιδικούς σταθμούς του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου

Ξεκίνησε η περίοδος αιτήσεων για τις νέες εγγραφές και η κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών για την εγγραφή στα τμήματα των παιδικών σταθμών του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου.

Όπως ενημέρωσε, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, κ. Γιάννης Μανάρας, οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση από τις 10 έως και τις 31 Μαΐου. Η συγκεκριμένη προθεσμία αφορά εγγραφές μέσω της διαδικασίας υποτροφιών, ωστόσο θα ακολουθήσει και μία ακόμα προθεσμία για αιτήσεις μέσω voucher με δωρεάν φιλοξενία.

«Καλό είναι οι γονείς να υποβάλλουν αίτηση και για τη διαδικασία των υποτροφιών, κι έπειτα για τη διαδικασία των voucher ούτως ώστε αν δεν μπορούν να καλυφθούν με τον έναν, να καλυφθούν με τον άλλο τρόπο», προσθέτοντας ότι αναμένεται να φιλοξενήσουν τον ίδιο αριθμό παιδιών, όπως τα δύο τελευταία χρόνια, συνολικά γύρω στα 315 παιδιά.

Ωστόσο, ο κ. Μανάρας ανέφερε ότι στη φετινή περίοδο θα υπάρχει μία ιδιομορφία, καθώς οι παιδική σταθμοί χρειάζεται να αναγνωριστούν σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο προεδρικό διάταγμα. Ειδικότερα, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν ορισμένες εργασίες στο εσωτερικό των παιδικών σταθμών, όπως αντικατάσταση κουφωμάτων, εγκατάσταση εσωτερικών κουφωμάτων, αλλαγές δαπέδων, αλλαγές στους χρωματισμούς, αλλά και αλλαγές στους χώρους υγιεινής.

«Όλα αυτά προβλέπονται στη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου, η οποία είναι αρμόδια για να υλοποιήσει το συγκεκριμένο έργο. Θεωρώ ότι είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία», τονίζοντας ότι σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, για το συγκεκριμένο σκοπό έχει χορηγηθεί το ποσό 293.000 ευρώ συν 250.000 ευρώ από τις πιστώσεις του Υπουργείου Οικονομικών.

«Μιλάμε για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 543.000 ευρώ το οποίο αφορά την προσαρμογή 5 παιδικών σταθμών του Νομικού Προσώπου, με εξαίρεση τον παιδικό των Καμποχώρων που έχει ήδη ανακαινιστεί, αλλά και τον παιδικό των Καρδαμύλων, ο οποίος επίκειται η αλλαγή στέγης όταν θα προχωρήσει η μελέτη δημιουργίας νέου παιδικού σταθμού στο κτίριο που στεγαζόταν ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων μέχρι πρότινος», καταλήγοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο με στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες παραμονής των παιδιών στους σταθμούς, αλλά και τις συνθήκες εργασίας όλων των εργαζομένων δημιουργώντας ένα περιβάλλον ευχάριστο, υγιεινό και πάνω απ’ όλα ασφαλές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Μπουρνιά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης Κάθε χρόνο, στις 22 Απριλίου, ολόκληρος ο πλανήτης ενώνεται για να γιορτάσει την...

Advertisement