Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Για τη δημοτική αρχή εχθρός του καλού είναι το άριστο και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε»

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Για την πορεία των έργων στη Χίο που έχουν ή σκοπεύουν να ξεκινήσουν, αλλά και για εκείνα που έχουν υλοποιηθεί μίλησε στα τοπικά μέσα το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης.

Όπως ανακοίνωσε, σε εξέλιξη βρίσκονται αρκετά έργα στη Χίο που αγγίζουν το ύψος των 26 εκ. ευρώ, ενώ πολλά είναι εκείνα που έχουν ολοκληρωθεί έπειτα από 35 μήνες που βρίσκονται στο τιμόνι του Δήμου Χίου. Ειδικότερα, έκανε λόγο για μία κοσμογονία σημαντικών έργων που ξετυλίγονται στο νησί της Χίου και που σκοπεύουν να αλλάξουν ριζικά την εικόνα του, προσδίδοντάς του διαφορετικό σχεδιασμό:

«Ο Δήμος παρά τις δυσκολίες στέκεται όρθιος και τα έργα προχωρούν με αμείωτο ρυθμό», ανέφερε ο κ. Κάρμαντζης, επιρρίπτοντας ευθύνες στη στάση των αντιπολιτεύσεων, καθώς ήταν ιδιαίτερα εχθρικό το κλίμα στα δημοτικά συμβούλια από μεριάς του, χαρακτηρίζοντας ότι πρόκειται για μηδενιστές και αρνητές της προόδου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ανάλογες είναι οι προσπάθειες που καταβάλλονται καθημερινά για κάθε έργο μεμονωμένο, διότι κάθε μελέτη από μία μακέτα πρέπει γίνει πράξη, υπογραμμίζοντας ότι τα μεγάλα έργα είναι οι πυλώνες της ανάπτυξης: «Θα θέλαμε μία δημιουργική αντιπολίτευση με λόγο και θέσεις. Στόχος μας είναι η πρόοδος και η ευημερία του νησιού μέσα από τα μεγάλα έργα. Και θέλουμε και ξέρουμε και μπορούμε», δηλώνοντας ότι ταξιδεύουν τη Χίο με στιβαρά χεριά και με ασφάλεια με στόχο να την οδηγήσουν σε απάνεμο λιμάνι, καθώς πυλώνας τους είναι η χρηστή διοίκηση, αυτή που ασχολείται με το φως και όχι με το σκοτάδι.

Με τη σειρά του, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννης Ξενάκης, παρουσίασε αναλυτικά τα στοιχεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ειδικότερα, επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής σε αυτούς τους 35 μήνες της θητείας της δημοτικής αρχής έχουν υλοποιηθεί έργα της τάξεως των 11 εκ. ευρώ, ενώ τα έργα που είναι συμβασιοποιημένα και εκτελούνται ανέρχονται στο ύψος των 26 εκ. ευρώ, καθώς επίσης σε σύντομο διάστημα αναμένεται να προστεθούν επιπλέον 6 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι στο ταμείο του Δήμου Χίου είναι συμβασιοποιημένα ακόμα 2,8 εκ. ευρώ για 35 μελέτες, προσθέτοντας ότι ο κάθε μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας έχει αναλάβει τουλάχιστον 10 μελέτες, καθώς πρέπει να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις 200 μελέτες και έργα του Δήμου Χίου.

«Είμαστε μία ομάδα που δουλεύει μαζί, χωρίς να παρεμβαίνει ο ένας στο έργο του άλλου», τόνισε ο κ. Ξενάκης και στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη για την έμπρακτη συμπαράστασή του που με την πολύτιμη βοήθειά του έρχονται χρήματα στη Χίο και δίνει λύση σε σημαντικά προβλήματα.

Κλείνοντας, ο κ. Ξενάκης αναφέρθηκε στην παράταξη του κ. Μανώλη Βουρνού, συμπληρώνοντας ότι όχι μόνο συνεχίζουν τον προγραμματισμό των περασμένων δημοτικών αρχών, αλλά ταυτόχρονα αυξάνουν τη χρηματοδότησή τους και οδηγούν τα έργα του νησιού προς τον δρόμο της υλοποίησής τους: «Ο εχθρός του καλού είναι το άριστο κι εμείς κινούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτή τη στιγμή γίνεται ένας οργασμός έργων, που θα αλλάξει τη συνολική εικόνα της Χίου», κατέληξε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 30ῆς Μαρτίου 2024 καί ὥρα 17.30, στόν Ἱ. Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκου Ταχιάου στο Φράγμα «Κόρης Γεφυρι» θέλησε να τοποθετηθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής...

Advertisement