Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πρόστιμα σε όσους δεν προβούν στον καθαρισμό των χωραφιών τους εν όψει αντιπυρικής περιόδου

Εν όψει αντιπυρικής περιόδου ο Δήμος Χίου καλεί του δημότες να προβούν άμεσα στον καθαρισμό των οικοπέδων, τον τον ίδιο να είναι οργανωμένος και προετοιμασμένος για τη φετινή περίοδο με στόχο να μην υπάρξει ο κίνδυνος για φωτιά.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κ. Παναγιώτη Αναγνώστου, ο Δήμος Χίου έχει διαθέσει στον προϋπολογισμό του το ποσό των 30.000€ για την διενέργεια εντατικών καθαρισμών, ενώ παράλληλα στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χίου θα προχωρήσουν σε επικαιροποίηση των πρώτων 10.000 ευρώ, προκειμένου να ανατεθεί το έργο σε ιδιώτη εργολάβο.

Όπως εξήγησε, αν οι ιδιώτες δεν ανταποκρίνονται στην κλήση για καθαρισμό της ιδιοκτησίας τους, τότε θα μεσολαβήσει ο Δήμος Χίου μέσω σύμβασης με εργολάβο και εν συνεχεία μέσω ΔΟΥ για να βεβαιώνει την οφειλή στον κάθε ιδιοκτήτη, επιβάλλοντας του χρηματικό πρόστιμο μικρής αξίας για την άμεση συμμόρφωσή του.

«Ο ιδιοκτήτης μετά την κλήση έχει στην διάθεσή του 10 ημέρες για να καθαρίσει το οικόπεδο του. Διαφορετικά ο Δήμος θα μπαίνει στο οικόπεδο, θα το καθαρίζει κι έπειτα ο ιδιοκτήτης θα χρεώνεται ένα πρόστιμο», αναφέροντας ότι ο Δήμος Χίου θα επεμβαίνει μόνο σε καταγγελιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πυροσβεστική διάταξη, οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, υποχρεούνται, μέχρι την 30η Απριλίου εκάστου έτους, να προβαίνουν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Ο καθαρισμός περιλαμβάνει:

Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από κτίσματα (τουλάχιστον 3μ.) δημιουργώντας κίνδυνο μετάδοσης της πυρκαγιάς.

Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.

Κλάδεμα της κόμης των δέντρων από το έδαφος εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση το ύψος της στηθιαίας διαμέτρου (περίπου 1,50μ.) και το 50% της κόμης τους.

Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων εντός των ως άνω χώρων.

Συλλογή και απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement