Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Χίος αποκτά τη δική της γαστρονομική ταυτότητα με όραμα την άνθιση του τουριστικού γίγνεσθαι

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Εντυπωσιακή η εκδήλωση παρουσίασης της μελέτης τουρισμού γαστρονομίας μέσω γαστρονομικών προτάσεων με παραδοσιακές συνταγές, εμπνευσμένες από την τοπική κουζίνα με τοπικά προϊόντα και υλικά στα πλαίσια του «Taste like Chios», η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Ιδιωτικό Φορέα Τουρισμού.

Ειδικότερα, σεφ από το νησί της Χίου παρουσίασαν μία σειρά από όμορφες και νόστιμες συνταγές, αξιοποιώντας με αυτόν τον τρόπο παραδοσιακά προϊόντα σε πιο σύγχρονες συνταγές και πρωτότυπες γεύσεις.

Το παρόν του έδωσε ο Σύμβουλος Branding και Επικοινωνίας, κ. Δημοσθένης Μπρούσαλης, ο οποίος θα εκπροσωπεί τη Χίο ως ιδανικό προορισμό προσελκύοντας επισκέπτες προκειμένου να γευτούν και να απολαύσουν τις νέες, παραδοσιακές δημιουργίες: «Είναι ένα φοβερό κάλεσμα για όλους τους επισκέπτες για να μάθουν τι μπορεί να προσφέρει η Χίος, τα οποία πρέπει να ανακαλυφθούν μέσα από αυτές τις συνταγές. Στόχος μας να έρθει κόσμος στη Χίο και να τους μείνει αξέχαστη αυτή η εμπειρία της φιλοξενίας δοκιμάζοντας τοπικές γεύσεις του νησιού», τόνισε.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, σημαντική προϋπόθεση για να λειτουργήσει σωστά και πρακτικά η παραπάνω πρωτοβουλία  είναι η ένταξη αυτού του σύγχρονου χιώτικου μενού στις επιχειρήσεις του νησιού, υπογραμμίζοντας ότι η μελέτη αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο, το οποίο,  οι επιχειρηματίες οφείλουν να το αγκαλιάσουν και να το υιοθετήσουν στην καθημερινότητα, στην κουζίνα και στη δουλειά τους, προκειμένου να ανθίσει το τουριστικό γίγνεσθαι του νησιού.

«Είναι η αρχή της συνέχειας του πράγματος, από εδώ ξεκινά η υλοποίηση. Υπάρχουν τα θεμέλια, το πλάνο, ο οδικός δρόμος. Πρέπει να αρχίσουμε να υλοποιούμε και σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζουν οι επιχειρηματίες, εντάσσοντας το χιώτικο σύγχρονο μενού στις κουζίνες τους. Αν δεν το βάλουν να δουλέψει στις επιχειρήσεις τους, τότε δεν κάναμε τίποτα», ανέφερε.

Με τη σειρά του,  ο Αντιπρόεδρος του Ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού, κ. Γεώργιος Πάσσας, επεσήμανε ότι η σημερινή εκδήλωση αποτελεί το πρώτο βήμα, το οποίο από τη θεωρία προχωράει στην πράξη.

«Ένα κομμάτι της πράξης είναι η δημιουργία ενός χιώτικου συνταγολογίου, εμπνευσμένο από χιώτικες συνταγές, από Χιώτες μάγειρες με τοπικά υλικά και δικές μας πρώτες ύλες. Τα συγκεκριμένα πιάτα θα ενταχθούν στα εστιατόριά  μας, ώστε να παράγουν τη χιώτικη γαστρονομία και κουλτούρα. Θα κάνουμε γνωστά τα προϊόντα σε όλον τον κόσμο. Τα πιάτα θα  συνδέουν και το βουνό και τη θάλασσα», συμπληρώνοντας ότι οι συγκεκριμένες μάλιστα συνταγές θα ενταχθούν στους καταλόγους, ανά κατηγορία (σαλάτες, ορεκτικά, κρεατικά, θαλασσινά και επιδόρπιο) των εστιατορίων με απώτερο στόχο την υιοθέτηση της γαστρονομικής μελέτης, η οποία θα αποτελέσει σημαντικό πυλώνα για το τουριστικό κομμάτι του νησιού.

 

ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μια νέα σελίδα ανοίγει στον τομέα των ταχυμεταφορών στη Χίο, καθώς η υπηρεσία Box Now ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο της στο νησί λίγες...

ΧΙΟΣ

Το Εργατικό Κέντρο Χίου ενημερώνει πως ο διαγωνισμός ζωγραφικής για την Εργατική πρωτομαγιά θα λάβει παράταση, οπότε οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις συμμετοχές...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του 5ου Ορεινού Αγώνα Χίου – Chios Hardstone Trail, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανοίγει αύριο η αυλαία για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης κατηγορίας OPEN στο Ιωνικό Κολυμβητήριο, στο οποίο θα συμμετέχουν 225 αθλητές από 30 σωματεία....

Advertisement