ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Ζαλίζει» η ρήτρα αναπροσαρμογής του ηλεκτρικού ρεύματος και τη ΔΕΥΑΧ με υπέρογκες αυξήσεις

Σοκ προκαλούν οι λογαριασμοί του ρεύματος, καθώς φαίνονται υπέρογκες αυξήσεις που γονατίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Εκτίναξη στους λογαριασμούς ρεύματος δείχνουν όλα τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία. Η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος  έχει αντίκτυπο και στην ΔΕΥΑΧ. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που φέρνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, κ. Βασίλης Μυριαγκός, για την περίφημη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος με τον μήνα Δεκέμβριο να ανέρχεται στο ύψος των 124.000€.

«Είναι ξεχωριστή και επί πλέον δαπάνη από την αξία της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος που πληρώνουμε», υπογραμμίζοντας ότι για το ηλεκτρικό ρεύμα του μήνα Δεκεμβρίου πληρώνουν 67.000€, ενώ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής 124.000 €.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ο κ. Μυριαγκός, πρόκειται για χρήματα που τα επιβαρύνονται όλοι οι καταναλωτές μέσα από τους λογαριασμούς της ύδρευσης, επισημαίνοντας ότι η ΔΕΥΑΧ δεν επιδοτείται από το Κράτος με κανένα ποσό, όπως γίνεται στα απλά νοικοκυριά.

«Πόσο μπορεί να αντέξει ένα ταμείο με αυτό το δυσβάσταχτο επί πλέον κόστος;», εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό του μια που για την  περίφημη ρήτρα έχουν πληρώσει το τελευταίο τετράμηνο 250.000€, απ’ την στιγμή που για ολόκληρο τον χρόνο έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό της το πoσό των 600.000€ για την παραπάνω χρέωση.

Ωστόσο, ο κ. Βασίλης Μυριαγκός, σημείωσε ότι ευελπιστεί να μην υπάρξει περαιτέρω αύξηση στους λογαριασμούς της ύδρευσης, ενώ παράλληλα ενημέρωσε ότι περιμένει την απάντηση από τα αρμόδια Υπουργεία, ζητώντας τους έκτακτη επιχορήγηση, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη στιγμή της γέννησής του, λόγω της μυθικής οδικής συμπεριφοράς του που ανέτρεπε όλα όσα ξέραμε στο κλείσιμο του περασμένου αιώνα, το Ford...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η ακολουθία των Παθών τελέσθηκε χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου της ομωνύμου Κοινότητος στο Γεσήλκιοϊ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γέροντος Δέρκων κ....

Copyright © 2018-2021 xiakoslaos.gr

Exit mobile version