Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επιστολή Κάρμαντζη προς τον Πρόεδρο του ΔΣ ΕΚΑΒ για το ζήτημα της στελέχωσης πληρωμάτων ΕΚΑΒ στη Χίο

Με επιστολή του προς τον κ. Παπαπευσταθίου Νικόλαο, Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου ΕΚΑΒ, ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης θίγει για ακόμη μια φορά το ζήτημα της υποστελέχωσης των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, με αφορμή και το τελευταίο περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα να θρηνήσουμε ακόμη ένα νεκρό συμπολίτη μας.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Σε συνεχεία της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε τον Δεκέμβριο 2021, επανέρχομαι για το ιδιαίτερα σοβαρό θέμα της στελέχωσης των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ στη ν. Χίο.

Με το υφιστάμενο προσωπικό του ΕΚΑΒ στη Χίο υπάρχει η δυνατότατα στελέχωσης ενός ασθενοφόρου οχήματος στην απογευματινή και νυκτερινή βάρδια, με αποτέλεσμα όταν προκύπτει η ανάγκη εξυπηρέτησης επιπλέον του ενός περιστατικού και δεδομένου του οδικού δικτύου, να υπάρχουν καθυστερήσεις στις διακομιδές των περιστατικών, οι οποίες πολλές φορές ενέχουν κινδύνους για την υγεία των ασθενών.

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται μετακίνηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ από τη ν. Χίο στη ν. Λέσβο, η οποία πιθανόν να επιφέρει επιπλέον καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των περιστατικών.

Κατόπιν των παραπάνω σας παρακαλώ να επανεξεταστούν:

α. Η άμεση πρόσληψη προσωπικού για στελέχωση και δευτέρου ασθενοφόρου οχήματος όλο το 24ωρο. Μέχρι ολοκλήρωσης της διαδικασίας ο Δήμος Χίου προτίθεται να καλύψει τη στέγαση πληρωμάτων που είναι δυνατόν να διατεθούν από άλλη περιοχή στη ν. Χίο, εφόσον πραγματοποιηθεί ανάλογη τροποποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου.

β. Οι λόγοι που επιβάλλουν τη μετακίνηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ από τη ν. Χίο στη ν. Λέσβο και η παραμονή του στη Χίο.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΧΙΟΣ

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου και Δικηγορικός Σύλλογος Χίου συμμετείχαν ενεργά στην κινητοποίηση που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης 24 Απριλίου 2024, έξω από...

Advertisement