Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνεχίζει «την εποικοδομητική αντιπολίτευση» η Συμπαράταξη Πολιτών στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θα βρίσκεται για το υπόλοιπο της θητείας της παρούσας Περιφερειακής Αρχής στην Οικονομική Επιτροπή όπου θα συνεχίσει, όπως ανακοινώνει, «την εποικοδομητική της αντιπολίτευση προς όφελος όλων μας, ιεραρχόντας προβλήματα και βάζοντας προτεραιότητες με βάση ένα σχέδιο αλλαγής πορείας».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της «Συμπαράταξης Πολιτών»:

«Ξεκίνησε σήμερα με την πρώτη συνεδρίαση του 2022 η θητεία της νεοκλεγμένης Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στην οποία η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θα εκπροσωπείται απ τη Μαρία Νικολάρα ως κύριο μέλος και τον Μανώλη Κάρλα ως αναπληρωματικό μέλος. Περιφερειακοί Σύμβουλου Λέσβου και Σάμου αντίστοιχα.
Η παράταξη μας πήρε πίσω την έδρα που εξ αρχής και σύμφωνα με την ψήφο των πολιτών δικαιούταν, μετά από 28 μήνες. Και όχι γιατί άλλαξαν τα παιχνίδια της Κυβέρνησης της ΝΔ με το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, αλλά λόγω της ανεξαρτητοποίησης μελών της παράταξης Καλογήρου.
Στην αρχική της τοποθέτηση η Μαρία Νικολάρα τόνισε:
‘’ η παράνομη και αντισυνταγματική καταπάτηση της λαϊκής βούλησης όπως εκφράστηκε με τη ψήφο των πολιτών στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 από την Κυβέρνηση της ΝΔ, μετέτρεψε τις Οικονομικές Επιτροπές Δήμων και Περιφερειών σε κυρίαρχα όργανα διοίκησης και πολιτικών αποφάσεων. Τόσο με την μεταφορά αρμοδιοτήτων απ τα Περιφερειακά και Δημοτικά συμβούλια προς αυτές, όσο και με την ισχυροποίηση των παρατάξεων Δημάρχων και Περιφερειαρχών με bonus έδρες στις επιτροπές στο όνομα της κυβερνησιμότητας. Έδρες κλεμμένες απ τις μικρότερες παρατάξεις με στόχο να φιμωθεί η φωνή της αντιπολίτευσης. Όμως ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης πρέπει να παραμείνει ισχυρός ως το πρωταρχικό κύτταρο της Δημοκρατίας. Ο ρόλος της μειοψηφίας είναι θεσμικά κατοχυρωμένος απ το Σύνταγμα και είναι δικαίωμα και φωνή της κοινωνίας.
Αυτό άλλωστε αποδεικνύουν οι δύο πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ, σύμφωνα με τις οποίες σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων της Κυβέρνησης Μητσοτάκη , κρίθηκαν αντισυνταγματικές.
Προφανώς η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη -με την αρχική ή την τωρινή της σύνθεση – δεν είναι υπεύθυνη για τις νομοθετικές ρυθμίσεις. Ωστόσο όχι μόνο δεν αντιτάχτηκε σ’αυτές κατά τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την μεταρρύθμιση και την κατάργηση της απλής αναλογικής, ούτε εκδήλωσε την αντίθεση της στο πλαίσιο της ΕΝΠΕ’’, αλλά αντίθετα τις αξιοποίησε απόλυτα αποδυναμώνοντας το Περιφερειακό Συμβούλιο ως μη όφειλε.
Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και μέσα απ τη συμμετοχή στην Οικονομική Επιτροπή, θα ασκήσει δημιουργική αντιπολίτευση και θα εργασθεί προς το συμφέρον των πολιτών του Βόρειου Αιγαίου, για τις πραγματικές ανάγκες των νησιών μας, σύμφωνα με τη διακήρυξη και τις αρχές της παράταξης. Για μας η ιεράρχηση των προβλημάτων και η προτεραιοποίηση των παρεμβάσεων μέσα σε έναν συνολικό σχεδιασμό ήταν και θα είναι οδηγός της ψήφου μας. Μακριά από εμάς κάθε λογική «χαϊδέματος αυτιών» που διευρύνει το χάσμα της ΠΒΑ από τις άλλες περιφέρειες της χώρας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ομάδα του ΩΡΙΩΝ ΑΠΟ ΧΙΟΥ έλαβε μέρος στους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης  Παίδων – Κορασίδων για το έτος 2021-22. Αναλυτικά τα...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε και φέτος, στο ΧΙΩΤΙΚΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ», στον εορτασμό που ενώνει το Χιώτικο στοιχείο της Αττικής, σε ένα όμορφο αντάμωμα φίλων και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η νέα γενιά του Nissan Qashqai ξεχωρίζει για την αισθητική της, αλλά και την τεχνολογία ασφάλειας που ενσωματώνει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχει...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο πλαίσιο του στρατηγικού του στόχου για ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας   μέσω της ανάπτυξης συνεργασιών με επιχειρήσεις και Φορείς – Οργανισμούς διαμόρφωσης τουριστικής πολιτικής,...