Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προχωρά κανονικά η αστική αναζωογόνηση της Χίου – «Πράσινο φως» για το κτίριο Λάδης και τη δημοτική πινακοθήκη

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Προχωρά κανονικά η αστική αναζωογόνηση της Χίου με την αποκατάσταση του δημοτικού κτιρίου στην οδό Λάδης και της δημοτικής πινακοθήκης του νησιού.

Για τις εξελίξεις των παραπάνω δύο μετώπων που αφορούν τη χρηματοδότησή τους, βάση των προτάσεων που είχε καταθέσει ο Δήμος Χίου στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», μίλησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννης Ξενάκης.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι μέσα από την πρόταση που κατέθεσαν, ύψους 22 εκ. ευρώ, περιλαμβάνονται και οι μελέτες Λάδης και Πινακοθήκης του Δήμου Χίου και στο οποίο εγκρίθηκαν ήδη οι 740.000 ευρώ. Ο κ. Ξενάκης εξήγησε πως το παραπάνω ποσό αφορά μόνο τη χρηματοδότηση των μελετών που θα γίνουν κι έπειτα θα σχηματιστεί το ύψος της χρηματοδότησης που θα χρειαστούν, ώστε να προχωρήσουν στην υλοποίηση των έργων.

Όπως δήλωσε, προέχει η δημοτική πινακοθήκη, καθώς έχει υποστεί σοβαρά προβλήματα, όπως νερά στο υπόγειο του κτιρίου, με την αποκατάστασή της να πρέπει να γίνει άμεσα. Όσον αφορά το δημοτικό κτίριο στην οδό Λάδης σημείωσε πως είναι απαραίτητο για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου Χίου σε συνάρτηση με άλλα έργα που προβλέπονται να γίνουν μέσα στην πόλη.

«Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι έχουμε μία υψηλή χρηματοδότηση για να γίνουν οι μελέτες. Εννοείται μετά τις μελέτες θα ακολουθήσει το χρηματοδοτικό κομμάτι που θα αφορά την αποκατάσταση των κτιρίων στον τρόπο που εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει», συμπληρώνοντας ότι οι μελέτες θα διεξαχθούν με διαγωνισμό, καθώς πρόκειται για κτίρια που θα πρέπει οι μελέτες του εξ ολοκλήρου να πραγματοποιηθούν από την αρχή, από αρχιτεκτονικές μέχρι ηλεκτρολογικές παρεμβάσεις για την άμεση αποκατάστασή τους.

Κλείνοντας, ο κ. Ξενάκης τόνισε πως το κτίριο της Λάδης προορίζεται για να στεγάσει υπηρεσίες του Δήμου Χίου, αλλά και μία ακόμα υπηρεσία που θα τους βοηθήσει στην ανάδειξη του Κάστρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

Advertisement