Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Καλάθια Αγάπης» στα  Σούπερ Μάρκετ της Χίου – Συγκέντρωση δώρων και παιχνιδιών στην Κεντρική Πλατεία της πόλης

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Χίου στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης, της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς, ενημερώνει και καλεί όλους τους πολίτες, τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, τις σχολικές κοινότητες και κάθε ενδιαφερόμενο να στηρίξει τις προσπάθειές της και να γεμίσει τα καλάθια αγάπης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και αλλά είδη (όπως προσωπικής υγιεινής, απορρυπαντικά, χαρτικά κ.α.).

Τα «Καλάθια της Αγάπης» βρίσκονται ήδη τοποθετημένα σε επιλεγμένα Σούπερ Μάρκετ του νησιού και θα συνεχίζουν να βρίσκονται εκεί μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Σκοπός της δράσης αυτής είναι, φέτος, τα Χριστούγεννα να γεμίσουν τα γιορτινά τραπέζια όσων έχουν πραγματικά ανάγκη και να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι.

Κεντρικό σύνθημα της δράσης: «Ας γεμίσουμε με την προσφορά μας τα Καλάθια της Αγάπης».

Όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Γιώργος Πατεριμός, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Χίου ενόψει των Χριστουγέννων, εξακολουθεί να δίνει έμφαση στην υλοποίηση δράσεων πρόνοιας, μέριμνας και υποστήριξης κυρίως των ευπαθών ομάδων πολιτών και των άπορων οικογενειών.

«Ευχαριστούμε όσους θα ανταποκριθούν με θέρμη στο κάλεσμά μας και θα προσφέρουν ο καθένας όσα και ό,τι μπορεί για να μη μείνει αβοήθητος κανένας πολίτης του νησιού μας. Ευχή όλων μας είναι να μην υπάρξει ούτε μία οικογένεια χωρίς τα απαραίτητα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι της».

Να σημειωθεί ότι από την επόμενη εβδομάδα όλες οι δομές της Πρόνοιας θα βρίσκονται με το δικό τους εορταστικό περίπτερο, στη Κεντρική Πλατεία «Νικολάου Πλαστήρα» της Χίου, με σκοπό την άμεση ενημέρωση των δημοτών, καθώς και την προσφορά δώρων και παιχνιδιών που θα συγκεντρωθούν, προκειμένου να δοθούν σε μικρούς φίλους που τα έχουν ανάγκη.

*Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν μεγάλες ποσότητες τροφίμων μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2271351753 και 2271351754.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

Advertisement