Τοπική Κοινότητα Βολισσού: «Να ολοκληρωθεί άμεσα η μελέτη για το βιολογικό καθαρισμό» - Χιακός Λαός - XiakosLaos.gr
Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τοπική Κοινότητα Βολισσού: «Να ολοκληρωθεί άμεσα η μελέτη για το βιολογικό καθαρισμό»

Ανακοίνωση της Προέδρου του Συμβουλίου Κοινότητας Βολισσού, κα Ευγενία Λαγού,

«Το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού, παρέλαβε την περασμένη Τρίτη τη συμπληρωματική αξιολόγηση των εναλλακτικών σεναρίων της προκαταρκτικής μελέτης για το βιολογικό καθαρισμό.
Τη συμπληρωματική μελέτη συνέταξε η ίδια μελετητική ομάδα μετά την απόρριψη της αρχικής πρότασης της ΔΕΥΑΧ από τη Λαϊκή Συνέλευση το Σεπτέμβριο του 2020.
Όπως είναι γνωστό, κατά τη διεξαγωγή της Λαϊκής συνέλευσης, προέκυψε από το σώμα μια θέση την οποία δεν είχε εξετάσει η προκαταρκτική μελέτη. Στη συνέχεια το συμβούλιο ζήτησε να αποτυπωθεί εκ νέου η υφιστάμενη κατάσταση αφού κατέθεσε στοιχεία τα οποία δεν είχαν καταγραφεί και η ΔΕΥΑΧ ενέκρινε την διενέργεια συμπληρωματικής προκαταρκτικής μελέτης για το έργο.
Από τη νέα προκαταρκτική μελέτη, πρώτη σε βαθμολογία αξιολόγησης προκύπτει η θέση (Β1)Χαλικιά – Λαγκαδιά – Αγ. Ιωάννης , ενώ η θέση (Β2)Χαλικιά- Αγ. Γεώργιος, η οποία προτάθηκε από την Λαϊκή συνέλευση, βρίσκεται τέταρτη σε βαθμολογία αξιολόγησης.
Το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού λαμβάνοντας υπ όψιν, τη σχετικά μικρή απόσταση που απέχει η μια περιοχή από την άλλη, ότι η περιοχή Β1 προβλέπει την υποδοχή των λυμάτων όλων των οικισμών της ευρύτερης περιοχής, – που ήταν ένας από τους βασικούς λόγους διαφωνίας με την προηγούμενη θέση που είχε επιλέξει η ΔΕΥΑΧ, (Αμμουδάρες) , ότι η περιοχή Β1 δεν έχει οπτική επαφή με τον παραδοσιακό οικισμό , το κάστρο , το σχολείο και ότι η απόσταση του αποδέκτη από την θάλασσα είναι πολύ μεγαλύτερη από την προηγούμενη θέση που είχε επιλεγεί καθώς και ότι προβλέπεται η προμήθεια βυτιοφόρου για την μεταφορά των λυμάτων των οικισμών -που δεν θα συνδεθούν σε αυτή την φάση του έργου- θεωρεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των προϋποθέσεων που είχαμε θέσει καλύπτονται από τη νέα πρόταση.
Με αυτά τα δεδομένα και με τη βούληση μας για την υλοποίηση ενός έργου, το οποίο έχει καθυστερήσει για μια τουλάχιστον 25ετία,στο κεφαλοχώρι της Αμανής, προχωρήσαμε σε μονοθεματικό Συμβούλιο Κοινότητας την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 και με ομόφωνη απόφαση μας, ζητάμε την άμεση ολοκλήρωση της μελέτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοινώνει ότι ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας υπέγραψε στις 12.01.2022 την ένταξη του έργου της Περιφέρειας «ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ως επιβεβαίωση του σχολιασμού του xiakoslaos.gr για την πρόσφατη ομιλία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, και βουλευτή Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, Νότη Μηταράκη,...

ΕΛΛΑΔΑ

Τα «δόντια» της δείχνει η κακοκαιρία «Ελπίδα» με τις πολικές θερμοκρασίες να αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού. Στο χιόνι αναμένεται να «βυθίσει» το...

ΕΘΝΙΚΑ

Η Τουρκία επιδίδεται σε σειρά υπερπτήσεων πάνω από ελληνικές νησίδες προκειμένου να επαναφέρει τις ανιστόρητες και αβάσιμες διεκδικήσεις της Σε εμφανή αλλαγή στάσης όσον...