Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αυξημένος ο προϋπολογισμός του Δήμου Χίου για το έτος 2022 – Αγγίζει τα 87.000.000 ευρώ

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Στο xiakoslaos.gr μίλησε ο Αντιδήμαρχος Χίου και Οικονομικών, κ. Γιώργος Μπελέγρης, αναφορικά με τον προϋπολογισμό του Δήμου Χίου του έτους 2022, σημειώνοντας ότι ανέρχεται περίπου στο ποσό των 87 εκ. ευρώ, αυξημένος κατά 13 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σημαντική αυτή άνοδος οφείλεται σε τεχνικά έργα που είτε έχουν ενταχθεί, είτε πραγματοποιούνται το τρέχον έτος. Ο προϋπολογισμός του χρόνου έχει στραμμένο το πρόσωπό του πιο πολύ προς την ενίσχυση αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων και παράλληλα σε δραστηριότητες, όπως το ποσό των 50.000 ευρώ που έχει διατεθεί για τη συντήρηση έργων τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης, αλλά και του ίδιου του κτιρίου.

Επιπλέον, μέσα στον προϋπολογισμό συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία Κοινωνικού Υπνωτηρίου, μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας, έργο που όπως φαίνεται, δυστυχώς, είναι απαραίτητο για το νησί της Χίου, ενώ το ποσό των 110.000 ευρώ θα καλύψει τις απογευματινές λειτουργίες του ΚΔΑΠ ΑμεΑ.

Όσον αφορά την επιχορήγηση προς τη ΔΗ.Κ.Ε.Χ έχει αυξηθεί, όπου από 760.000 ευρώ που ανερχόταν το 2021, πλέον έφτασε στις 830.000 ευρώ για το έτος του 2022. Με αυτό το ποσό θα μπορέσει και πάλι να λειτουργήσει ο θερινός κινηματογράφος και ταυτόχρονα να υλοποιηθεί η δημιουργία Πλανητηρίου, παιδικής χαράς, καθώς κι ενός κήπου θαυμάτων με πλειάδα φυτών και λουλουδιών.

Ο κ. Μπελέγρης θέλησε να υπενθυμίσει ότι για το 2021 αντιμετώπισαν πρόβλημα με την χρηματοδότηση των ναυαγοσωστών, με το προβλεπόμενο ποσό των 150.000 ευρώ που από το νέο έτος θα ανέλθει στις 400.000 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν ανεμπόδιστα οι απαραίτητες διαδικασίες και σε αυτόν τον τομέα.

«14 εκ. ευρώ το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου Χίου», κατέληξε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, συμπληρώνοντας ότι στο αποθεματικό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα υπάρχει το ποσό του 1 εκ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

Advertisement