Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το όραμα δημιουργίας Θαλάμου Αποσυμπίεσης πλησιάζει – Συγκεντρώνονται οι υπογραφές με πρώτη του Δημάρχου Χίου

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Το όραμα για την ανάγκη δημιουργίας Θαλάμου Αποσυμπίεσης ή αλλιώς Μονάδας Υπερβαρικής – Καταδυτικής Ιατρικής, πλησιάζει στην πραγματοποίησή του.

Το πρωί της Δευτέρας 22/11, ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, κ. Νίκος Κουτσουράδης, επισκέφτηκε το γραφείο του Δημάρχου Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, με σκοπό τη συλλογή-συγκέντρωση υπογραφών, προκειμένου να προχωρήσει το καινοτόμο αυτό έργο.

Ο Δήμαρχος Χίου υπέγραψε πρώτος, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη σύμφωνη γνώμη του και στη συνέχεια συνεχάρη τον Πρόεδρο της Ένωσης Στρατιωτικών της Περιφερειακής Ενότητας Χίου για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει, ώστε να εγκριθεί επίσημα το έργο για τη δημιουργία Θαλάμου Αποσυμπίεσης στο Γενικό Νοσοκομείο «Σκυλίτσειο» Χίου.

«Γνωρίζουμε τη χρησιμότητα και τη σπουδαιότητα του θαλάμου. Είναι κάτι που λείπει από τη Χίο. Από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Χίου στάθηκε σε αυτήν την προσπάθεια και θα σταθεί και στη συνέχεια. Μέσα από αυτή τη κινητοποίηση πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα», κλείνοντας τον λόγο του με το χαρακτηριστικό μότο “Τίποτα δεν χαρίζεται, τα πάντα κερδίζονται”.

Ο κ. Νίκος Κουτσουράδης, γνωρίζοντας το χρόνιο πρόβλημα που υπάρχει τόσο σε περιπτώσεις καταδυτικών ατυχημάτων, όσο και σε περιπτώσεις σοβαρών προβλημάτων υγείας, εξήγησε ότι ήταν οι κυριότεροι λόγοι που τον ώθησαν να ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2021 την παραπάνω δράση.

Με τη σειρά του, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο για το νησί της Χίου, το οποίο θα εξυπηρετήσει μία μεγάλη γκάμα παθήσεων, συμπληρώνοντας ότι θα ενταχθεί ως ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα των άξιων ιατρών του νοσοκομείου μας.

«Είναι τιμή μας που ξεκινάμε τη δράση της συλλογής υπογραφών από τον Δήμαρχο Χίου. Σκοπός μας να μαζέψουμε όσες περισσότερες υπογραφές γίνεται», καταλήγοντας ότι το όραμά τους είναι η Χίος να αποτελέσει υγειονομικό φάρο για όλο το Αιγαίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement