Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Χίος στην καρδιά του Αιγαίου και του Αθλητισμού με τη φιλοξενία των 32ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου 2021 

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Η Οργανωτική Επιτροπή των 32ων ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ, παραχώρησαν ενημερωτική συνέντευξη τύπου (8/10) στα τοπικά μέσα για την θεσμική διοργάνωση που αφορά το Αιγαίο, την νεολαία, αλλά και τις μικρές κοινωνίες των νησιών και η οποία θα λάβει χώρα στη Χίο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Χίου και Σάμου, κ. Δημήτρης Κάβουρας πρόκειται για ένα τριήμερο που η καρδιά του Αιγαίου και του Αθλητισμού θα φιλοξενείται στη Χίο και το οποίο αφιερώνεται εις μνήμην του προέδρου και γενικού γραμματέα ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή, ενός ανθρώπου που στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τον αθλητισμό και τη νεολαία του Αιγαίου.

Βασικοί οικοδεσπότης της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Χίου, προσφέροντας τις εγκαταστάσεις του και δίνοντας σημαντική οικονομική βοήθεια στη διοργάνωση αυτή, καθώς και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αναλαμβάνοντας ρόλο συνδιοργανωτή (δεύτερος χορηγός) στηρίζοντας οικονομικά και ηθικά αυτή την προσπάθεια.

«Θα συνεχίσουμε να βάζουμε πλάτες σε τόσο σπουδαία γεγονότα που δίνουν πολλαπλά διδάγματα. Θα κάνουμε ότι καλύτερο για να ανταποκριθούμε σε αυτό, το οποίο αποτελεί παράδειγμα ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε σημαντικά και μεγάλα αθλητικά γεγονότα», αναφέρει ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης.

Με τη σειρά του ο κ. Δήμήτρης Κουσουμπάς, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και Αρμόδιος Αθλητισμού, τόνισε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με του βοήθεια του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη άλλαξε επίπεδο, ανέβασε σημαντικά τον αθλητισμό και θα συνεχίσει να τον στηρίζει.

Παράλληλα με τους 32ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου 2021 που θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Στάδιο Χίου το Σάββατο 9 Οκτωβρίου και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου με ώρα έναρξης 16:00, θα πραγματοποιηθεί στις 9/10 γεύμα αγάπης και τιμής στο παιδικό χωριό της “Κιβωτού του Κόσμου Αιγαίου”, στο Αίπος της Χίου, πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η εκπρόσωπος της Κιβωτού Αιγαίου, κα Παπαϊωάννου, επεσήμανε ότι όντας ένας οργανισμός Παιδικής Μέριμνας και Προστασίας, που από το 2014 καλύπτει το τεράστιο κενό που υπάρχει σε  δομές Παιδικής Προστασίας στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, δεν θα μπορούσε να μη συμμετέχει σε τέτοιου είδους παραγωγικά προγράμματα.

«Η Κιβωτός του Κόσμου χαιρετίζει με ιδιαίτερη αγάπη όλο αυτό το γεγονός και ευχαριστεί όλους τους θεσμικούς παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτό το σπουδαίο γεγονός. Ο αθλητισμός είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που βοηθά στην κοινωνικοποίηση και εξωστρέφεια των παιδιών που χρειάζονται», συμπληρώνει.

Τον λόγο πήρε και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμου Χίου, κ. Γιάννης Μανάρας, ο οποίος επιβλέπει καθημερινά τις εργασίες που γίνονται στο Δημοτικό Στάδιο Χίου, προσπαθώντας να δημιουργήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ώστε το γήπεδο να είναι λειτουργικό αυτό το διήμερο των αγώνων.

«Από την πρώτη στιγμή που οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία τέλεσης των αγώνων, ο Δήμαρχος Χίου έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του, επιχορηγώντας το ποσό της τάξεως των 15.000 ευρώ ούτως ώστε να καλυφθούν οι δαπάνες. Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε οι αγώνες να διεξαχθούν με απόλυτη ασφάλεια», υπογραμμίζοντας ότι μέσα από αυτή την σημαντική διοργάνωση θα προβληθεί το νησί της μαστίχας, καθώς αυτό το τριήμερο η Χίος θα αποτελέσει επίκεντρο αθλητικού ενδιαφέροντος.

Τέλος, ο κ. Τριαντάφυλλος επεσήμανε ότι η διοργάνωση θα διεξαχθεί, λαμβάνοντας υπόψην της όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας έναντι του Covid-19. «Πρόκειται για μία διοργάνωση που είναι αφιερωμένη στον Βασίλη Σεβαστή, που πάνω από δύο δεκαετίες οδήγησε τον στίβο, τα δρομικά γεγονότα της χώρας σε άλλα επίπεδα», καταλήγοντας ότι όλοι μαζί σαν Χίος μπορούμε να φιλοξενήσουμε μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση και ότι οι γονείς πρέπει να αρχίσουν να εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην οικογένεια του στίβου.

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Bronco, το τετρακίνητο SUV της Ford με τις εξαιρετικές εκτός δρόμου δυνατότητες, θα διατεθεί σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό οχημάτων και σε επιλεγμένες αγορές...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στο πλαίσιο της ποιμαντικής περιοδείας του στη Βικτώρια, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος την Παρασκευή, 17 Μαρτίου, επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Τιμίου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο δημόσιο δίκτυο φόρτισης μπορεί να κρύβει μυστήρια και παγίδες. Στο νέο podcast του S24AUTO ο Γιάννης Λημναίος τοποθετεί τον...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με αφορμή τη πασχαλινή περίοδο, το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στη Βικτώρια, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας  κ.κ. Μακαρίου,...